|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 11:46:22   
Pikabu
Lepo pozdravljene. Zelo redno vas berem in sem že našla veliko nasvetov, ki so koristili tudi meni, danes bi pa tudi sama nekaj vprašala.

Naša Ema je stara skoraj 7 tednov in ji očitno zelo ustreza spanje na hrbtu. Vedno jo dam na bok, pa se prevali na hrbet in zaspi. Skrbi me, da se ne bi zadušila, saj včasih bruhne tudi šele po eni uri ali celo dveh po hranjenju. Tudi ko je budna, se ji večkrat zaleti in me prav skrbi, kaj če se to zgodi ponoči.

Kar nekaj stvari sem že poskusila, pa ni bilo uspešno. Sem jo dala čisto ob stranico posteljice, pa se z nogicami tako odriva, da spet pristane na hrbtu. Zalagati je tudi ne morem, ker z glavico odrine in jo pri tem čisto spodvije nazaj. Kaj še lahko naredim? Opazila sem tudi, da ji ustreza spanje na trebuščku. Jo raje dajem na trebušček spati?

Hvala za vse odgovore, super ste. :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 12:27:54   
Anja167
Pri nas je stanje podobno. Ne pa ne na boku (mogoče 5 minut, potem smo pa že drugače obrnjeni). Jaz mu hrbet podložim z zvito rjuho, da se ji ne more čisto odmakniti. Tako na koncu pristane na pol obrnjen na hrbet, toliko da ima glavico postrani. In če ima glavico postrani, po moje ni hudega, četudi ni povsem na boku.
Vendar pa ga, če dobro podre kupčka, dam spat tudi na hrbet. Ja, to zna biti neugodno. Do zdaj se nam je dvakrat tako zaletelo, da je bil hud jok. K sreči smo bili čisto zraven. Nimam recepta, pač je treba biti blizu.
Na trebuščku smo pa včeraj prvič spali eno uro :bravo:. Šele po 3 mesecih in pol sem se skorajžila. Pa smo prav fino spali. Ko je otrok že tako močan, da lahko premakne glavo, najbrž tudi ne bi smelo biti spanje na trebuhu več tak problem. LP.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 12:27:56   
Bela
Jast sem začela otroka dajat na trebuh, ko je brez problema obračal glavico ko je tako ležal.
Če vidiš, da ko je na trbuščku lepo obrača glavico levo in desno ne bo nič narobe.
Lp:duda:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 12:29:20   
Anja167
Aja, še nekaj. Če jo zalagaš, poskusi, ko zaspi, glavico potisniti naprej in jo založiti. Mogoče bo pa pustila...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 12:44:41   
petra + zoja
Ja, moja Zoja je sedaj stara 9 mesecev in vedno spi na hrbtu, nobeno zalaganje in nič ni pomagalo, tudi bruhnila je veliko krat med spanjem, vendar je takrat obrnila glavico na stran.

Mene pa malo skrbi, ker opažam, da ima malo poležano glavico, sicer jo sama zalagam, vendar je po kakšni uri spet na hrbtu.:zmeden::zmeden:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 12:52:08   
ZARA
ojla Pikabu...
ja...jst sm imela sicer sposojeno eno tako zadevo iz mehke pene z bombazno prevleko,da si jo tm notr dal lezat in je bla skoz na bokcu,tko da se mogla obrnt...u bistvu je bla z obeh strani podlozena...narejeno je na trikotnik..in pojma nimam kako se temu rece...no to je palilo do 3 meseca pol je blo konc...
zdej pa jo dam na bok ker je navajena pa se pol tud sama prevali na hrbet kar tud man ni cist nic vsec,ampak potrpim...
ma ne vem... ce misls da ji bo vsec na trebuscku... probej...
od moje prjatlce :roza: detka je skoz spala na trebuscku od 1 dneva,pa so ji odvetoval,ampak kaj ces,ce pa drugac ni hotla zaspat:zmeden:...no se kar spi pa je stara leto in pol...

paapaa:rozica:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 13:22:45   
Anonimen
Tudi jaz sem imela eno tako podobno zadevo, kot Zara. Pa se ne spomnim, kje sem jo že kupila. V Toysu mogoče. Vprašaj v Baby centru ali pa v Emporiumu v Mothercare, najbolje kar po telefonu. Torej, to je taka stvar iz penaste gume, oblečena v blago, kamor položimo dojenčka, da leži na boku. Mogoče pa imajo.

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 13:46:12   
M&P
Moja punčka spi na trebuhu že skoraj od prvega meseca.:zaspan: Ful so mi odsvetoval, ampak mala ni hotela nič drugače spati. Zdaj mi prespi že celo noč na trebuščku in ji ful paše tako.Mal me je skrbelo zaradi zadušitve, zdaj ko pa sama že obrača glavo, pa mislim, da je ok. Pa še fajn se ji kupčki podirajo.
Poskusi še ti, le malo bolj bodi pozorna na njo.

Veliko sreče :pujs:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Spanje na hrbtu
29.10.2004 22:58:30   
Blanka77
Moja pikica spi ves čas trebuščku, nobeno podstavljanje ni pomagalo.
Mislim, da pretiravajo s tem spanjem na boku. Ko smo bile me majhne, je bilo "modno" na trebuhu. Petnajst let nazaj pa vskokrat v drugem položaju. Pa se sedaj znajdi. Mislim, da otrok že sam ve, kako se najbolje počuti. Jaz še vedno spim na trbuhu in si tud slučajno ne znam predstavljat spanja na boku, zato sem v nosečnosti slabo spala.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Spanje na hrbtu
30.10.2004 8:59:14   
saba01
POZDRAVLJENE!

Tudi jaz bi se pridružila ,ker moja 2 meseca stara hčerka spi najraje ne trebuhu.Ker pa mr je še malo strah spiva ponoči kar skupaj.Vidim po vaših odgovorih ,da je strah odveč,ker sama obrača glavico.Tako ,da se vam tudi jaz zahvaljujem za vaše uporabne nasvete.:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Spanje na hrbtu
30.10.2004 10:17:16   
anaj
Spanje na boku je pomembno zaradi oblikovanja glavice po porodu. Najbolj se oblikuje, Če otrok leži na boko. To vem zato, ker sem se tudi jaz posvetovala malo na okoli. Moja lubia namreč zelo rada spi na hrbtu.

:kuza:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Spanje na hrbtu
30.10.2004 13:53:26   
Anonimen
Anaj, a do to zdaj spet govorijo? Vem, da so včasih, potem pa so za nekaj časa utihnili. A ni oblika lobanje dedna? Če tako pogledam, imam jaz tako obliko kot moja mama, moja sestra pa kot oče. To je bilo takrat prav poudarjano, ko je bil majhen moj bratranec. Skozi so ga dajali ležati na bok, pa ni nič zaleglo. Glava ploščata, da je kaj. Tudi dedno.

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?