|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štetje gibov
13.6.2007 9:40:39   
Anonimen
Meni je dala G en listek, da si bom beležila gibe otročka. A gibe začnem štet takoj zjutraj ko ustanem, al zakaj imam jest v glavi da od 11 ure naprej? Je rekla, da, ko je 10 gibov, si zabeležim uro, kdaj je bil 10. gib. Saj ne sprašujem preveč smešno ane... 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: štetje gibov
13.6.2007 9:49:06   
Anonimen
ja seveda da ko se zbudiš od takrat šteješ gibe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2007 9:49:50   
madela
Kolikor jaz vem,se gibi štejejo vsi ne le od 11 ure dalje. Pri meni je malček delal največji direndaj takoj zjutraj in pozno zvečer,tak da če bi jih štela od 11 ure bi jih naštela ne kaj veliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2007 10:11:35   
Kristina_1
Fajn je čezačneš štet vedno pribliđžno ob isti uri, da maš primerjavo kolk je migal.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
13.6.2007 10:39:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kristina_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2007 10:39:33   
lukec
Jaz sem imela navodila, da začnem šteti vedno ob isti uri, ob devetih, nato pa do deset gibov in označiš uro. To je to. Ravno gledam listek, da sva skoraj vedno ob destih že napolnila kvadratke, je bil zelo živahen in to se vidi še danes.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2007 11:16:57   
katis
Jaz vstanem običajno okrog osmih in takrat začnem štet. Približno ista ura začetka je pomembna zaradi primerljivosti rezultatov. So pa nam dali ta listek v šoli za starše in rekli, da bi nja šteli gibe zadnjih 8 tednov, ker se proti koncu nosečnosti manjša število gibov, saj ima otroček čedalje manj prostora. manj kot 10 gibov na dan pa ne bi smelo biti.
LP

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2007 11:50:08   
Dejča
Jaz do sedaj nisem nikoli štela gibov - ne v prvi, ne zdaj v drugi nosečnosti, saj je otroček tako živahen, da se mi ne da, ker bi prehitro prišla do 10 - čutim jih čez ves dan (pa seveda tudi ponoči - ali user posted image  kdaj spijo??? user posted image ).

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.6.2007 12:26:44   
Anonimen
Dejča, potem pa imaš pravega razgrajača tak kot jaz user posted image user posted image

Jaz si gibov ne beležim, ker mi cel dan razgraja po bušiju... Je pa meni G rekel, da pač ko se zbudim, začnem beležiti.. user posted image

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.6.2007 12:57:10   
lunca2
Tudi meni ni treba šteti gibov. Danes sva bila na CTG in je rekla da naj bi bilo 10 intenzivnih gibov.

Sem pa v 38 tednu user posted image .

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.6.2007 13:11:15   
Anonimen
Mene je pa vedno zanimalo, zakaj 10 gibov? Zakaj glih 10? In kaj, če jih je 9, 8 7... kaj pol? Meni ni G nikoli rekla, da moram štet, samo vpraša če čutim gibe, koliko - tega pa ne.

(odgovor članu lunca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.6.2007 13:21:27   
birdy
E, Tašonka jst se strinjam s tabo. Zakaj glih 10?user posted image  Magična številka. Sej pomoje je to čist brezveze. Men včasih buta tko, da se mi zdi da mi bo trebuh razgnal, včasih pa sam zjutraj pa zvečer malo pomiga.
Pa to ni mišljen nič slabega za une ki štejete, samo tako se mi zdi kar malo smešno koliko dajo nekateri G na 10 gibov. Moj mi ni nikoli rekel da naj jih štejem.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.6.2007 13:23:28   
Anonimen
JAz pa štejem gibe, ko jih tisti dan 1. začutim. Pa če je to 1. ob enih ponoči ali zjutraj ob devetih. Včasih imam 10 gibov že ob 11. uri. In kaj če se vstajam ob pol šestih, potem naj tiste gibe do devete ure kar preskočim? user posted image

DEset gibov verjetno zato, ker je neka normala in zato, da vidijo koliko je aktiven plod, če je vse OK z njim in ali se bliža porod. Proti koncu se namreč krivulja gibov umiri. Sicer pa, sigurno imajo že razlog zato, ker si ga ne bi drzgače samo tako izmislili.

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 13.6.2007 13:25:58 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
13.6.2007 13:26:19   
ribica.

Po moje je pač ta številka tolko da si pozorna. Sicer pa je res malo smešno, ker če bi dopoldne naštela 10 gibov, potem pa cel dan do večera nič, tud ne bi bla ravno mirna, češ, saj je že dost pomigal. 

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.6.2007 14:08:43   
Anonimen
Aja, sej jst tud nisem nič slabega mislila, da ne bo katera kej prizadeta. Resno me zanima, sploh ker se moja G s cifro ne obremenjuje. 

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.6.2007 14:58:53   
alj
mislim da ne gre tolko za to lai je bilo 5 gibov ali 20, ni pa čist brezveze. Bolj je važno to da po določenih dopolnjenih tednih čutimo redno "miganje".
Bodoče mamice rade kompliciramo okrog čist brezveznih stvari in smo ponavadi preveč panične, a včasih to ne škodi:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4115641

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.6.2007 17:50:58   
lorch
Mogoče nimam prav, ampak mislim, da je številka določena zato, ker imamo zelo različne percepcije glede tega kaj je veliko in kaj malo. G. se z neko okvirno št. sama odloči kaj je veliko in kaj malo.
ampak to je samo moje mnenje ker nimam pojma zakaj se štejejo gibi.user posted image

(odgovor članu alj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?