Spark
|
Dajte mi nekaj svetovati. In sicer mož je pri Vzajemni zav. zavarovan. Položnico plačuje preko trajnega naloga. Meseca februarja trajnik ni stekel, ker sem spreminjala plačilni dan. Okrog 9. marca sem ugotovila da zavarovanje ni bilo plačano, in sem klicala na uno 080... in povedala kaj se je zgodilo in prosila, če mi lahko dajo št. in sklic, da plačam zamudno položnico, ker smo glih v tujino odhajali in nisem hotela čakati da nam pošljejo opomin. Ok, nakažem denar, in zaključim zadevo. 18. marca normalno redno steče trajni nalog za plačilo naslednje položnice, in super pozabim na vse skupaj. Potem pa konec aprila dobimo pošto da so nam vrnili denar za eno premijo ker je bilo marca 2x nakazano. In imamo sedaj preplačilo. Ni mi jasno kako, ampak, jih pokličem povem, in una teta tam gleda študira, ji vse razložim, kdaj ni bilo plačila, mi pove da bo pregledala in me poklicala po prvomajskih, in čakam, in čakam, od nje pa nič. Ker imam polno glavo drugih obveznosti, nisem več klicala, od njih nobene pošte, ali kak opomin. Sedaj me pa zanima, ali se nam lahko vsedejo na račun češ, da nismo plačali ene položnice, in da imam zaradi tega še dodatne stroške. Pa uno pismo od njih, kjer piše da je preplačilo sem založila, tako da nimam nobebega dokumenta pri sebi. Ali bi bilo bolje da jim spet težim in kliče, da ugotovijo da enega plačila ni bilo in zadevo še enkrat plačam, plus da moram še enkrat plačati stroške provizije 1,71€?????
|