|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tašča
9.6.2007 14:19:03   
majuška
Pozdravljene!

Vem da se je pred časom že pisalo o taščah, ampka rada bi spregovorila o moji, ker sem ravnokar v eni totalni krizi zaradi nje.user posted image

No z možem živima nad njo in tastom. Da razložim, tast je zelo dober človek, če le ona ne vpliva preveč na njega. Tako da mi on zaenkrat še nič žalega ni naredil. Ga seveda spoštujem.No saj taščo tud.No in tašča...  Vse je vredu pa prav,če je le po njenem. V glavnem da jaz nimam prav. Saj poznate. Do sedaj sva se kr občasno malo spričkale in je bilo čez nekaj časa dobro. Sedaj pa kar nekaj časa poslušam od ljudi da kar nekaj nerga čez mene, da ji to pa ono ne paše. No na vsak način se trudi da bi midva z možem odšla od doma, da bi lahko njena hčerkica živela poleg nje. Kljub temu da mož da denar ko se rabi za kaj, da midva vse zrihtava in sva tudi pozneje pripravljena za tasta in taščo poskrbet ker vem, da bosta živela oba od majhne penzije, njena hčerka ziher ni pripravljena za njo skrbet. Le da si tašča tega ne da dopovedat. No moja svakinja pa je tud včasih prava dobričina, včasih pa kot njena mama.

No in včeraj je izbruhnilo pošteno kreganje. Noseča sem v 6 tednu in doma še niso vedli, vsaj dokler ne bi obiskala ginekologa ki bi mi zazihral da je z user posted image  vse vredu pa to. Saj veste. Bognedaj da kaj ni vredu , pol pa vsi že vejo.... No in sem htela it zakurit v peč za toplo vodo, nakar mi reče da naj začnem dol nosit polne košare drv, kar tehta ziher 15-20 kg. Nakar sem ji v miru dajala, da jih ne bom nosila, ker imam za to razlog, se je ona cela razp..kala. Češ kaj si jaz mislim, da mi ni pa to... Sama sem stopila po svojega moža da bi jih on namesto mene odnesel (in je tudi takoj šel), mi je začela spodnašat da nič ne delam , (verjemte da to ni res. delam in še študiram, doma vse naredim not pa še zunaj pomagam)da od mene ni koristi in da zaradi nje lahko takoj odidemo. Baje njej šteje samo hčerka. Verjemte takrat je tudi meni film počil. V tistem sem ji pač rekla da sem noseča in da zaradi tega ne bom nosla, ona pa meni : tud jaz sem morala nekoč zelo delat, pa ti tud ne boš od tega crknila. (verjemte ni delala kolko mi drugi povejo. ker njej se pa res ne da, tudi v službo ne hodi.)
Sicer pa je njej tak vseeno za mene, pa ziher niti noseča nisem. No in pri tem je ostalo. Mož ji je probal dopovedat da se naj tako do mene ne obnaša, ampak pri njej ne moreš nič doseči, sam onidva se še spričkata. Saj sta tudi se, ker se je zame potegnil. Normalno.user posted image
Še dobro da imam tako zlatega moža.user posted image

V mojem srcu je taka bolečina da je sploh ne morem opisat. Kako je lahko človek tako krut, in kako se lahko tako obnaša do osebe ki je njenemu sinu ljuba. Nikoli ji nisem nič slabega storila, in sedaj me tako sekira. Pa še na začetku nosečnosti sem, kar zares ni dobro za otroka. Če nebi imela midva zgoraj 120 m2 na novo narejeno bi ziher odšla. Zdaj pa kaj naj... Dans sva se htela z možem s taščo v miru pogovorit, pa je samo rekla da naj odidemo gor na svojo in jo pustima pri miru. ( zaenkrat še imamo en vhod, dokler si svojega ne bova zrihtala).No in iz tega da ko mi je včeraj rekla da ona mene že ne rabi, sem ji dejala da me pa še ziher bo, če ne prej na stara leta, ko ji bo treba pomagat, je že ven spravla da sem rekla da niti slučajno nimam namena za njo in tasta v življenju kaj narest in da se ju želim znebit. To je poredovala tastu. In če te tu ne zadene kap, pol pa res ne vem kaj še je lahko. Pa tega ziher nisem rekla, še mož je bil zraven ko se je to odvijalo, pa ji ne morem dopovedat da tega jaz nisem rekla. ah ... jaz ne vem kaj naj. Tako mi je hudo user posted image user posted image user posted image user posted image , pa nikomur nič slabega nočem.

Upam da nisem bila predolga in da si bo vseeno katera od vas to prebrala in mi kaj napisala.Bilo kaj da ne bom več tolko razmišljala. Prav vse lepo pozdravljam. user posted image

majuška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tašča
9.6.2007 14:37:43   
sonce in smeh
Zdravo. Jaz se na tvojem mestu sploh ne bi sekirala. Vem,da tije hudo, ker je tudi meni bilo, ko včasih ni bilo vse tako kot je treba in se mi je zdelo, da nisem nič vredna. Jaz ti svetujem tako, da ko prideš domov, da greš mimo nje v svoje stanovanje, ko spet kam greš greš mimo nje ven. Če si delite npr. stopnišče ali hodnik, ga kdaj pa kdaj očisti, da ti ne bo kaj sponašala. Drugače jo pa pusti pri miru. Ni ji treba namenjat kaj veliko besed. Vsaj jaz ji ne bi. In boš vidla, slej ko prej bo prišla do tebe. jaz bi tudi tako naredila, da če npr. tast pije kavo, da bi jo skuhala pa ga poklicala, če pride zraven na kavo, da ti nekam veliko hodi, pa da če bi jo slučajno tudi on. Ne vem, to je moj predlog. Pa upam, da ti bo kaj pomagal. Poskušaj jo ignorirat, na tasta pa daj malo večji poudarek, vsaj dokler ga imaš. Jaz bi tud, pa ga nimam več user posted image user posted image . Pa če ti kaj reče, pa povej, da maš tasta fejst rada, ker te ma tud on, pa te tud spoštuje. Boš vidla kak bo pol fajn, ko bo tašča čez tebe kritizirala povsod in kjer koli, tast se bo pa hvalil kako dobro tamlado ima. Pa boš videla kdo bo prej odnehal. Pa srečno. Lp

(odgovor članu majuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2007 14:53:57   
Anonimen
Bolj pametnega predloga kot to, da si čim prej uredite svoje stopnišče oz. vhod in če nimate ločenih števcev za vodo, elektriko ipd. da to čim prej uredite.
Jaz bi se je v velikem krogu izogibala, čeprav je to na dolgi rok zelo težko, ker bodo prej ali slej skupna praznovanja, otrok bo rojen (kakorkoli bo to njen vnuk)....pa še takšnega psihičnega pritiska si nihče ne želi imeti vsak dan v svoji bližini. Še dobro, da je tvoj na tvoji strani.
Najboljše od vsega pa bi bilo, da odidete stran, vendar je to velikokrat lažje reči, kot pa narediti. Ampak ljubi mir ima tudi svojo ceno.
Pa srečno.

(odgovor članu sonce in smeh)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2007 15:11:39   
melanija
Podobno izkušnjo imam jaz. 5 let smoživeli skuppaj - za znoret. Poleg tašče sem imela še svakinjo in njene mulce skoz pod nogami tako da nisem imela niti pet minut miru, da bi se kam dala v mir. Enostavno ni šlo. Če sem šla v dnevno so pa mulci prišli takoj za mano.

rešitev: iti na svoje oz. ločit stanovanja popolnoma (lasten vhod, števci....). Mi smo sedaj posebej ..... hvala bogu. Mir, mir in še enkrat mir. Sedaj spoloh ne vem da imam svakinjo in taščo.

Kar se tiče otrok, jaz tašče nisem nikoli spreševala za nasvete, vse sem naredila po svoje, tudi če se je izkazalo da je narobe. In tudi ona je kmalu nehala pametovati okoli ko je videla da njenega mnenja sploh ne upoštevam.

V glavnem dokler je tako samo potrpljenje in ne pusti ji da se ti vmešava v toje življenje, če kaj potrebuješ kliči mamo, bodi z njo pol ure na tel. če je potrebno, ker če začneš vpletat taščo ne bo nikoli bolje.

(odgovor članu majuška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2007 16:08:52   
Anonimen
Meni pa ni jasno, kako dovolite, da vaše tašče tako delajo z vami. Vam povem zakaj? Zato, ker jih pustite preblizu in so seveda na začetku vse sladke in ah in sploh, vam pa to paše. Potem pa ste užaljene, ko enkrat tašča pokaže svoj pravi obraz, oziroma postane takšna kot je v resnici.

Jaz imam svojo taščo na Ignore oz. dober dan, kako ste... In nič drugega. Ona je zame mati mojega moža in pika. Ni ne moja mati, ne moja prijateljica. In tega se vsi strogo držimo. TO ji je bilo jasno povedano takoj na začetku, da ni šanse, da bi imela celo familijo pod kontrolo (kar tako rade delajo; tudi mame, samo da me te ga ne opazimo...).

Pa tudi živimo v isti hiši (ločeno stnaovanje), pa tudi pazi na tamalega... Ampak to, da pa bi ona meni kaj naredila ali  pa jaz njej, to pa ne. Vsaka ima svoje gospodinjstvo in vsaka zanj skrbi. Če gre kdaj kaj narobe, se vljudno prosi, če katerakoli lahko kaj stori. Npr. če mene ni, potem prosim taščo, če lahko za moža in tamalega skuha, če tašča mora kam, tudi jaz za tasta skuham. Ampak se vse vnaprej pove in se dogovori,. če drugi sploh lahko.  Jaz se ne vmešujem v njihove zadeve, oni se ne v moje. Pa čisto fajn vozimo.

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2007 16:38:02   
majuška
Ah punce... hvala za vzpodbudo in mnenja. Takšna in drugačna. Raho vem da imaš prav glede tega , da jih preblizu pustimo. Vsekakor je tako da je le mati mojega moža in ne moja prijateljica, čeprav včasih vsekakor poskusiš postati prijatelj z njo.  ... sploh ne veste kolko mi to pomeni da me malo vzpodbudite. Lepe pozdravčke.... user posted image

majuška

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2007 17:59:57   
LARIKA
No pa še ena s takšnim problemom. Samo da mi2 opremljava svoje stanovanje in bova pri njih samo še do septembra. Hvala bogu, ker se mi bo drugače snelo. Pred cca 14 dnevi naju je skoraj postavila na cesto, da bo lahko prišla nazaj domov moja svakinja- torej hčera. Dela tako razliko med njo in mojim možem, da se mi enostavno želodec obrača,da lastna mamti to počne. Da sina postavi na cesto, kljub temu, da ima hči streho nad glavo. Sicer je njen prav posebne sorte kaliber, in je sploh škoda zgubljati besed okoli njiju. Obnaša se tako, kot da je moj kriv, da si je njegova sestra uničila življenje. Imela je veliko prikižnosti se znebiti tega življenja, pa ji to enostavno ni dišalo. a ni lepo, ko ti starši vedno "posojajo", tebi pa nikoli ni potrebno vrniti niti centa, medtem ko brat mora vrniti vse kar si kdaj sposodi. Občutek imam, da je tašča ljubosumna na mojega, ker ima urejen zakon, jaz še študiram in imam poleg vsega še precej dobro plačano službo. Moja svakinja pa se zgovarja na otroka (ki je star 16 mesecev), da zaradi njega ne more it v službo. Metanje peska v oči! Vse ki ste mame in delate, veste o čem govorim. Vem, da je težko vse uskladiti, pa vendar. Tudi jaz bom nekoč na njenem mestu. No skratka, s taščo se ne pogovarjam, zame ne obstaja, s svakinjo pa tako tako, čeprav ni prav veliko kriva. Dobro, da imam moža, ki mu ni vseeno zame, da mi je hudo in da trpim, ko gledam kako njegova mati počne z njim. In srečno odštevava dneve, ko se bova končno preselila na svoje. Povem vam ,da je doooooolgo ne spustim blizu. Vprašanje pa bo kako bo ko bova imela otroka. Meni se je s tem tako zamerila, da enostavno razmišljam, da ji bom prepovedala stike. Ker že zdej dela razliko med malim vnučkom in najinim niti spočetim otrokom. Da bom mogla dati polovico, za voziček ki ga bo mogoče nekoč podedoval najin otrok, poudarek je na mogoče in nekoč.
Mah škoda besed,.. važno je da spokava stran.
Majuška tebi ša želim čim manj sekiranja, sploh ker si na začetku nosečnosti. Želim ti mirno nosečnost user posted image . Kar se tiče tašče, pa čim prej si uredita svoj vhod. Jaz mislim, da ko boš rodila, bo pa hotela bit spet pametna okoli otroka user posted image . Take so ponavadi. Drži se user posted image

Imejmo se radi

(odgovor članu majuška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2007 7:26:33   
sarka
Ko takole malo prebiram forume vidim da je teh problemov s taščo ogromno. Pri meni pa je stvar na žalost še slabša, saj fant ne drži preveč z mano. Živimo pod njegovimi starši, imamo skupen vhod. Jz mam občutek da sploh nimamo svojega življenja, ampak da vsi živimo kot ena velika družina. Tamalo pridejo pogledat kadar se jim zazdi. Ko pa fantu kaj omenim mi reče, da jim on ne bo nč reku, ker so nama velik pomagal ko sva prenavljala stanovanje (v njega je fant vložil ogromno denarja zato zaenkrat ni šans da gremo kam drugam), pa tud velik jih bova še mogoče rabila! včeri sva se midva tako skregala, da se zvečer in dons zjutraj nisva nč pogovarjala....Tok mi je težko, da ne vem več, na koga naj se obrnem. a mi lahko date kakšen nasvet? Glede na to da živimo skupaj vem, da ne moremo biti čisto ločeni a nekakšna meja bi verjetno lahko obstajala?

Pomoč

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2007 7:42:09   
lemavrica
Predlagam ti da se probaš resno pogovort s fantom in mu razložiš svoje stališče. Probaj to storiti čisto mirno oz. tako da ne bo povoda da se spet skregata. Verjamem da je težko če v fantu nimaš podpore.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2007 7:56:59   
sarka
Hvala, samo mislm da to ni tako enostavno. Jz mam občutek, da on ne bo nikoli pristal na zmanjšanje obiskov in da smo mi bolj zase. Saj ko je treba zunaj kaj pomagat se mi zdi prav, če je treba, grem tudi jaz, sam vseeno bi jz rada mal zasebnosti. Jz tud ne grem vsak dan domov, čeprav ni tolk daleč (ene 5 min z avtom), in se sam mal slišmo po telefonu, zato se mi zdi, da tud njemu ne bi bilo treba ves čas viset pri njegovih. Saj še sama ne vem, a sem mogoče nepoštena?

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2007 8:06:17   
lemavrica
Se mi ne zdi da bi bila nepoštena saj konec koncev imata svojo družinino in rabite malo več časa zase. Očitno se nekateri enostavno ne morejo ločit od svoje družine. Sej je lepo da je fant navezan na svoje starše in vse ampak če se je pdločil živet s tabo in imet otroka bi bilo fer od njega da te posluša oz. upošteva tvoje želje.
Res je grozno da si velika večina mladih v današnjih časih ne more privoščit svojega stanovanja in potem nastanejo take situacije, ki jih pa res ni malo.

Midva sicer živiva 20 km stran od njegovih ampak kaj ko so nama njegovi posodili denar za stanovanje ( po nešteto bojih in dramah ki smo jih imeli, poleg tega da bi bili moji tud pripravljeni nekaj prispevat pa enostavno niso smeli - dolga zgodba ) in sva skoraj na istem. Veš čas nek občutek da sva jima nekaj dolžna, poleg denarja seveda, in to tašča s pridom izkorišča.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sarka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?