|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako izračunati?
8.6.2007 9:02:07   
mayy
Ali se da kako izračunati spol otroka ki ga pričakuješ oz. načrtuješ

< Sporočilo je popravil Frizerka RR -- 8.6.2007 10:32:08 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAKO IZRAČUNATI
8.6.2007 9:07:51   
GITA14
baje to drži

Kaj bo? Punčka ali fantek?
Karta, ki je pred vami izhaja iz časov kitajske dinastije Ching. Znanstveniki naj bi jo našli v kraljevi grobnici in original naj bi bil shranjen v Pekingu.
Karta temelji na domnevi, da je spol otroka odvisen od materine starosti v času zanositve in meseca zanositve:
user posted image

Legenda:
P - punčka
F - fantek

Karta naj bi bila sicer 99% pravilna. Bolj za šalo kot zares lahko tudi vi preverite njeno točnost.

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.6.2007 9:09:41   
**NiNa**
Živjo
Malo za šalo ti pošiljam tale članek. Sporoči, kako vam je šlo po planu user posted image

Razprave o izbiri spola svojih potomcev so v svetu vse bolj vroče. Ljudje posegajo po starodavnih vražah, po najsodobnejših metodah, vse le zato, da bi imeli naslednika pravega spola. Ne bomo se spuščali v moralno ocenjevanje tovrstnih postopkov. Raje vam predstavimo enega izmed starodavnih načinov, s katerim se lahko brez večje škode pozabavate.

Kitajci so spol prihajajočega otroka izračunavali tudi preko materine starosti in meseca zanositve. Ta tabela, ki so jo našli pred približno 700 leti v kraljevi grobnici blizu Pekinga, je še danes 93% zanesljiva. Pripravljeni? Izračunajte materino starost na dan spočetja otroka in ugotovite ali bo deček ali deklica.  Na primer, 30 letna ženska, ki je zanosila v 1. mesecu lunarnega leta bo glede na izračun dala rojstvo dečku.

user posted image
Legenda:
P - punčka
F - fantek

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2007 9:11:20   
**NiNa**
user posted image  No GITA me je malo prehitela. Upam, da nihče ne bo hud, če pa je kaj narobe pa prosim moderatorje naj mojega zbrišejo.
Se še enkrat opravičujem
pa pa

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2007 9:13:35   
Erdbeere
no tale karta zame za drugič ne drži :)

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2007 9:31:07   
Katja271
No, mene pa res zanima kako se je ta karta obnesla pri vas, ki ste že mamice?
Je res kaj na tem?

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2007 10:39:12   
Katy\o/
Če tale tabelca res deluje, in če nama ta mesec res rata, bom najsrečnejša nosečnica na svetu. Jst si fuuul želim punčko user posted image Joj kako je 17. daaaleč. 

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu Katja271)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.6.2007 10:59:25   
nemrak
user posted image user posted image ,
pri meni so se 2x zmotili!!

(odgovor članu Katy\o/)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2007 12:17:01   
sasa78
Jaz sem naredila celo študijo!
Takole - od 11 otrok je samo 1x narobe pokazal. Čist zares, Ne hecam vas.
Pa še to je bilo v dvomih kdaj je zanosila. Ali pod F, ali pod P. Pravi da ravno nekje v mes.

To so moje izkušnje.

lep dan želim vsem, pa čeprav je deževen!

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.6.2007 12:33:43   
Katja271
Sej ne vem, mogoče čist neumno sprašujem, ampak vseeno:
Kateri mesec pa se šteje za mesec zanositve - prvi dan zadnje mensturacije, ovulacije, oploditve oz. vgnezditve? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2007 12:59:53   
Ana Luna
katja271, prvi dan zadnje menstruacije se šteje že kot prvi dan tvoje nosečnosti, čeprav takrat sploh še nisi noseča. no, nekje 14. dan tvojega ciklusa nastopi ovul., takrat pride do spočetja (oploditev, ugnezditev - to tudi traja nekaj dni) in ko ne pričakuješ naslednje user posted image , ko ti test pokaže user posted image , si dejansko že dala prvi mesec skozi. tako jaz razumem to stvar. popravte me, če se motim. papa

(odgovor članu Katja271)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2007 13:09:26   
Katja271
Ja, Ana Luna,  tudi moje predstave tega prvega meseca so take kot tvoje (mislim da so kar prave)user posted image  Zanimivo, kako na easy gre tale mesec user posted image

Moje vprašanje pa se je bolj nanašalo na to tabelo o spolu otročka.
Primer: Če sem imela prvi dan zadnje menstruacije v maju, ovulacija (oploditev) je bila pa potem v juniju; kako naj potem gledam, da je "mesec zanositve" v maju ali v juniju???user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.6.2007 13:13:43   
Smrekica
Pozdrav,

še ena zanimiva tema. Meni je pokazalo napačno. Po mojem mnenju ne moremo gledati na zadnji dan M. Jaz sem jo imela 10.6., ovulacija oz. oploditev pa med 13-14 julijem. Kam torej spadam? Je pa zanimivo. LP

(odgovor članu Katja271)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.6.2007 13:15:52   
Ana Luna
joj, oprosti, nism čist dobr prebrala ... glede tabele pa ne bi vedla, user posted image  

(odgovor članu Katja271)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.6.2007 13:16:45   
Katja271
...... Izračunajte materino starost na dan spočetja otroka in ugotovite ali bo deček ali deklica....

Po moje gre za dan oploditve (se pravi okrog ovulacije). Jah, če zanosiš takrat enkrat okrog zadnjega-prvega v mesecu lahko tabela mimogrede zgreši spol.
Ah, sej ni pomembno kaj bo... važno da najprej sploh BO in da bo zdravo - S tem se pa verjetno vse strinjamo, kajne.

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.6.2007 14:39:46   
Smrekica
Katja,

se v vsem strinjam s tabo. Predvsem pa s tistim da BO.

(odgovor članu Katja271)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.6.2007 19:44:22   
Pat74
Pri nas je ta tabela ni imela učinka, kot je pa meni znano, so moški tisti (njihovi plavalčki), ki zakoličijo spol.

(odgovor članu Smrekica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.6.2007 7:01:41   
talika81
živjo vsem!

jaz sem gledala še eno drugo tabelo, se več ne spomnim, katero.

ta tabela je sicer prikazovala enake podatke kot tabela, ki je zgoraj, ampak so bili zraven še procenti (torej več možnosti za fanteka ali punčko).

tako da mislim, da je ta tabela relativna.

lp,

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.6.2007 19:46:43   
petarda
Tej tabeli jaz nebi nič zaupala...je pa imel Pušenjak enkrat na to temo nekaj za povedat....v njegovo teorijo zaupa tudi moja ginekologinjauser posted image  

Sam da najdem linkuser posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.6.2007 20:09:49   
petarda
http://med.over.net/forum5/read.php?19,1033219,1033260#msg-1033260

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.6.2007 20:44:33   
Vrtnica79
Po tej tabeli za mene prvič ne držiuser posted image , kaj pa bo pokukaklo decembra pa vam sporočim!

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.6.2007 8:23:28   
mayy
Meni drži obakrat, imam dva fanta. Želim pa si še punčko.
Hvala za odgovor

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Preglas v imenu?
Aninchy

Katera "oblika" imena Martin vam je ljubša?

Martin z poudarkom na A (49%)

Martin z poudarkom na I (51%)

Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!