|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Amniocinteza
6.6.2007 17:52:59   
Anonimen
Na pomoč!!
prosim, če mi lahko kakšna pomaga, saj so mi včeraj na nuhalni svetlini povedali, da je zelo povečana in to kar 2.7. zelo me je strah amniocinteze, ki jo bom imela šele julija in ne vem, kaj naj do takrat počnem, možnost Downovega sindroma naj bi bila 1:211, stara pa sem 25 let. vse to pa naj bi se dogajalo zaradi moževe narkoze, ki jo je imel dva tedna pred zanositvijo, ne vem če bom lahko pol čakala še en mesec na izvide, ali obstaja še kakšen test, ki bi mi lahko pokazal že prej, kakšno je stanje, hvala za pomočuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
6.6.2007 18:11:32   
andreja2000
Najbolj zanesljiva preiskava je vsekakor amniocinteza .Sam postopek ni nič strašen,le čakanje na izvide psihično utruja.Ko sem bila jaz pred dvema letoma na AC ,so tam tudi bile punce z slabo NS,pa jih je sestra potolažila,da je potem izvid AC po večini vredu.Vem,da si sedaj vsa prestrašena in vem koliko živcev ti gre,vendar  mislim,da ti preostane le AC.Tudi jaz jo imam konec junija ,zaradi starosti.
Želim ti vse dobro in da bodo rezultati AC pokazali,da je vse o.k. z tvojim user posted image
za srečo user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2007 18:35:31   
Milamay
Ne, žal druge boljše in bolj zanesljive preiskave ni. Naj te ne bo nič strah. Poseg je dokaj hiter, po posegu pa se čuvaj. Vsaj teden dni počivaj.
Rezultati pa - po večini je res vsak strah odveč. Bolje pa vseeno je, da ti sedaj ugotovijo kakšno morebitno napako.
Želim ti dober rezultat. Čakanje pa res ubija. 

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2007 22:14:20   
katka37
Smem vprašati, koliko si stara, andreja 2000. Jaz sem namreč 37 in sem brala, da opravijo pri tej starosti vsaki amniocentezo. Obstaja pa tudi manjša nevarnost poškodb otroka in splava. Gremo po tej starosti vse na amniocentezo ali samo tiste s slabo NH?
user posted image

Pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.6.2007 8:05:37   
nemrak
user posted image user posted image ,
vse, ki to želijo. Če tega ne želiš, pač tvegaš.
Jaz sem bila že 2x. Lani zaradi povečanega tveganja, ki je na žalost pokazal kromosomsko napako. (pa ne DS). 13 dni nazaj pa zaradi prejšnje kromosomske napake. Pa še nisem stara 37 let. Po posegu nisem nikoli imeli nobenih problemov. Niti enega krča, sem pa res veliko počivala.
Naj bolj mučno je pa res čakanje na izvide.
Pa srečno!!!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2007 8:11:42   
Marogica
ANonimna, poizkusi se malo pomiriti. Ni nujno, da je kaj narobe, tako, da počakaj na AC, ki je resnično najbolj zanesljiva. Moja "ocena" možnosti Downovega sindroma je bila 1:153 in imam doma zdravega falota.

Počakaj...,saj julij bo hitro tu...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2007 8:13:36   
lana38
katka37!
Po 37. letu stroške AC krije ZZZS. Seveda lahko preiskavo odkloniš, kar pa mislim, da ni najbolj pametno. Tudi jaz sem bila na AC, ker sem že imela 37 let. Žal je bil rezultata slab, user posted image  je imela DS. Zdaj sem spet user posted image  in me julija čaka AC.
LP

lana38

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2007 8:18:53   
CAPA
Pri moji drugi user posted image  je bil izvid 2,5 (na zgornji meji), je pa po ultrazvoku pogledala še nosno kost, ki pa je bila dobro vidna...
Že takoj mi je povedala, da se nimam česa bati.
Naša deklica je sedaj zdrava user posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.6.2007 8:56:59   
Pikica pokica
Tudi sama sem dala to čez. Izvid NS sem imela 1:258, stara pa sem 27 let. Zelo sem bila prestrašena in žalostna, saj tega nisem pričakovala.
No, nekako sem se tolažila, da je zelo malo primerov, kjer je potem dejansko z otrokom kaj narobe in končno dočakala AC, ki ni bila nič strašnega, potem pa se je začelo še mučno čakanje na rezultate.
Čez točno tri tedne sem postala najsrečnejši človek na svetu user posted image . Izvid je bil ok, poleg tega pa je pokazal tudi ( X X)  -  user posted image , kar sem si po tihem želela, saj bom imela zdaj parček.

Predvsem pozitivno misli in se ne obremenjuj preveč, saj lahko tudi to slabo vpliva na tvojo pikico. Pa verjamem, da se bo tudi pri tebi vse lepo izšlo.

Srečno

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2007 9:26:36   
andreja2000
katka37  jaz jih imam 41 in mi AC itak pripada,enako tebi,seveda če se odločiš zanjo.Na AC grem konec meseca že drugič.Pred dvema letoma sem žal imela slab izvid,ki je pokazal kromosomsko napako.Sedaj upam,da bodo izvidi vredu.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.6.2007 18:18:55   
Anonimen
res najlepša hvala, ker ste mi odgovorile, vem ,da še zdaleč nisem edina, vendar sem stara šele 25 let in pri prvem otroku nisem imela nobenih problemov . včeraj sem bila pri ginekologinji, ki me je malo pomirila, saj sem bila z živci čisto na koncu, rekla mi je da jo skrbi, ker je bil mož na operaciji, toda da to nič ne pomeni, da bi bilo kaj narobe, in da je bila to najvišja nuhalna, ki jo je pri meni zmerila, in da se je  odločila za amniocintezo samo zaradi narkoze. res ne vem, kako bova z možem zdržala še dva meseca do rezultatov, toda rekla je, da prej ne gre, ker baje te celice, ki ti jih vzamejo potem gojijo dva do tri tedne, sedaj lahko le čakam in upam na najboljše

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.6.2007 18:23:29   
modanik
tolažim se le s tem, da je bila zelo lepo vidna nosna kost, toda tudi to še nič ne pomeniuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2007 12:03:27   
ašun
Jaz mislim, da ni panike. Tudi jaz sem stara 26 let i sem bila na AC zaradi suma na trisomijo 18. Po enem mesecu mučnega čakanja in živčne vojne sva zvedela, da pričakujeva zdravo punčko.
Držim pesti da bo vse ok z tvojim user posted image

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?