|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tretji carski rez ???
4.6.2007 15:52:04   
tadejat
Pozdravljeni
Zanima me kako je v tretje s carskim rezom. Prvič so mi morali prekiniti nosečnost s CR zaradi sindroma hellp, drugič sem že po 4m zanosila in se nisem odpirala pri porodu(9h samo 1 cm ) umetnih popatkov pa mi niso smeli dati. Zanima me ali je sploh smiselno poiskušati po naravni poti zaradi morebitnih trajnih in resnih posledic.Enostavno se ne morem sprijazniti s tem, da ne bom mogla več imeti otrok, čeprav resnici na ljubo  so trije čisto dovolj.
Ali ima še kakšna tako izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tretji carski rez ???
4.6.2007 16:03:22   
mika
tadejat, s CR nimam izkušenj, tako da ti ne znam svetovat. te pa prosim, da napišeš kako so odkrili HELLP sindrom. nekaj sem že prebrala o tem, bi pa rada slišala tvojo izkušnjo. lahko tudi na zs.
hvalauser posted image

lp

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2007 17:01:06   
kaja26
http://www.mf.uni-lj.si/jama/jama99-1/html/hellp.html

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2007 18:45:05   
Anonimen
A si že tretjič nosečka?user posted image

Mal povprašaj pr svojem ginekologu,sam mislim,da kar se mora,se mora.In da naj ne bi komplicirali še pr tretjem CR.Seveda,če bo prostor za narediti še en rez.

Vse dobro ti želim!

(odgovor članu tadejat)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2007 19:20:56   
natasarobi
tadejat - sem ravno danes poslušala na rafiu Ognjišče Pušenjaka in ga je ena gospa isto vprašala (ponovitev oddaje je jutri zvečer; žal ne vem ob kateri uri)

Povedal je, da več carskih rezov ni dobro, ker je večja verjetnost, da gre kaj narobe - odvisno od stanja maternice. Rekel je, da se je dobro prej o tem pozanimati pri tistih, ki naj bi delali carski rez.

Koliko carskih rezov je pa tista meja, pa pravi, da je težko v naprej rečt. Če te bolj podrobno zanima mu lahko pišeš tudi na mon-u.

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2007 12:06:56   
mika
kaja, hvala za linkuser posted image , tole zgodbo sem že prebrala. zanima me, kako je pri naših porodničarjih, ker je to redek pojav.....

(odgovor članu kaja26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.6.2007 12:38:56   
tadejat
Živjo MIKA, včeraj zvečer sem si vzela čas in ti odpisala, vendar sem neki zaj. in je vse šlo v maloro. Bom probala dons mal skrajšat. Neki si loh prebereš pod SINDROM HELLP k je že dolg k sem dala gor.
Predvideni rok poroda je bi 22.11.2005, rodila pa sem 25.09.2005 v 32.tednu v Mariboru.
Vse skupaj se je začelo kakšnih 10 dni pred rojstvom sinčka. Nosečnost je potekala brez vsakih problemov. Nato pa prvi problem, v enem tednu sem se zredila za 4 KG, zatekala sem v noge in obraz. Mož me je prepričal naj pokličem svojega g. in naslednji dan sem ga obiskala. Ugotovil je da imam rahlo preklampsijo, povišanega krvnega tlaka nisem imela pa tudi izvidi urina so bili uredu. Tri večere pred rojstvom pa me je bolelo na desni strani pod rebri skoraj celo noč, proti jutru pa je ponehalo. Mislila sem, da me mali brca v želodec. Tretjo zadnjo noč pa se je bolečina stopnjevala in ni popustila. Vzela sem lekadol in od utrujenosti zaspala a ne za dolgo. Po kaki uri se je vse ponovilo, začela sem bruhat. Poklicala sva v porodnišnico in dobila odgovor, da če nimava popatkov nimava kaj hodit. Odpravila sva se v ZD Logatec, kjer sem dobila injekcijo proti bolečinam in me poslala v porodnišnico ker sem noseča. Sumila je da bi šlo za ledvične kamne. V porodnišnici sva naletela na isto osebo kot po telefonu in sva čakala v avli kot včasih za kruh. K sreči se je menjala smena in naju je sestra ki je prišla tisto jutro na delo opazila in poklicala porodničarja in me pregledal. Sprejeli so me na opazovanje. Popoldan ko so bili obiski me je obiskal mož in začele so se spet težave. Začela sem bruhati, odvzeli so mi kri in vodo.(voda je bila čisto rjava) Po izvidih krvi so se odločili za prekinitev nosečnosti.(izvidi so bili zelo slabi, mislim da je bilo št. trombocitov 75)  Ker v postonjski porodnišnici nimajo oddelka za nedonošenčke so me urgentno prepeljali v Maribor, ker v Lj. ni blo placa.
V Mariboru so ponovili vse preiskave, stanje se je poslapšalo. Pri običajnem CR sta prisotna dva zdravnika pri kritičnih stanjih pa so prisotni trije. Ob 21.25.zvečer se je rodil naš Aleks s težo1760g. V Mariboru sva preživela 33 dni, od tega Aleks 14 dni v inkubatorju, jaz pa 3 dni na intenzivni negi. K veliki sreči sva oba preživela, brez trajnih posledic in modrih in hitrih odločitev zdravnikov. Šele ko sem se vrnila domov sem se zavedala kaj bi se lahko zgodilo in koliko skrbi in solz sva povzročila domačim in svojemu ljubemu možu, kateri mi je stal ob strani tako daleč od doma.
Hvala Postojni dr. Likar, Mariboru dr.Šečur,dr.Rakič,dr.Lužnik !
Tadeja T. K.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.6.2007 20:30:49   
živa
Mislim, da imaš lahko tudi 4. otroka s CR, če je maternica še dovolj čvrsta pri brazgotini. Je pa to res odvisno od stanja maternice. Proti tvoji odločitvi ti pa, kolikor vem, ne morejo opraviti sterilizacije, če se tega bojiš.

Lp,

živa

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.6.2007 13:11:04   
tonja
moja mami je imela 3 CR- pa ji četrtega niso več priporočali.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?