|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Reakcija v službi?
4.6.2007 15:20:53   
pajkica
Lepo pozdravljene! Sem postavila isto temo že na čvekanju v pričakovanju, ampak mogoče mi boste znale tudi ve, ki že imate user posted image  pomagati oz. me potolažiti z nasveti. Ali pa okrcati kakorkoli že...
Prejšnji teden nama je testek pokazal dve debeli user posted image . Sva presrečna in trenutno sem na začetku 5. tedna.
Že sedaj se bojim kakšna bo reakcija v službi, ko bom povedala. Zaposlena sem sicer za nedoločen čas od decembra (v državni službi), ampak problem jaz vidim v tem, ker nadomeščam sodelavko, ki je na porodniški in se vrne konec februarja. Če bo vse po sreči pa naj bi jaz delala le do novega leta. Delo, ki ga opravljam, dela sicer tudi sodelavec in bi mogoče lahko za tista dva meseca vskočil, ampak vseeno me je strah, da bodo govorili kako sem si upala tako hitro zanositi. In še to je, ker bodo po novem letu neke novosti, jaz pa bom glih takrat šla. Niti pomisliti pa ne smem na to, da bodo med nosečnostjo kaki problemi in da bom morala na bolniško.
Že tako mi sodelavka kar naprej govori, da sem še mlada (letos jih bom 25) in da naj še malo počakam z otroci, da naj sedaj uživava,... ko bi ona le vedela, da v meni že raste novo življenje.
Vem, da je sedaj najbolj pomemben user posted image , ampak tudi služba ni zanemarljiva, saj tako dobro službo v našem malem kraju ne dobiš tako zlahka. Ena taka služba je na voljo mogoče vsakih pet let.
Za user posted image  sva se sicer odločila popolnoma trezno, ampak vseeno v meni kljuva črviček strahu. Saj po drugi strani si mislim, saj mogoče pa le ne bo tako hudo, ampak ..... preprosto me je strah reakcije.
Hvala, ker ste prebrale kar sem napisala, mi je že malo lažje, če pa mi boste pomagale še s kakšnimi majhnimi nasveti bom še bolj vesela user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Reakcija v službi?
4.6.2007 15:26:16   
F*S*M
Čestitam za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lej je kar je, saj v bistu se ti še ne mudi to sporočit takoj zdaj, svetujem ti da počakaš do 12 t, ker v bistu nikoli ne veš kaj vse lahko še pride v današnjem tempu življenja je vse mogoče. Nočem te strašit. Ko boš opravila nuhalno je pa priporočljivo da za nosečnost poveš tudi šefom. Mislim pa da ne bo panike, ker smo vsi samo ljudje in glede na rodnost v državi bi morali biti zato hvaležni.

Ne boj se, ker po moje ne bo panike, pa veliko sreče

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2007 15:35:49   
severnica77
Čestitke za user posted image !

Te čisto razumem, tudi mene je bilo strah kot user posted image , kakšna bo reakcija v službi ... Z razliko od tebe sem bila jaz zaposlena za določen čas, podaljševali pa so mi štiri leta. Si lahko misliš, da sem bila prepričana, da mi tokrat pogodbe ne bodo podaljšali, ko bodo izvedeli, da grem na porodniško. Pa je bilo ravno obratno, na dan, ko sem začela s prodniško, sem dobila pogodbo za nedločen čas! Vsi so bili obzirni do mene, me spraševali kako sem .... Pa sem zaposlena v privatnem podjetju, s tempom 300/h, skoraj si nisi mogel privoščiti bolniške. Ampak, ko sem povedala, da sem user posted image  (skoraj so se mi šibila kolena) je bila reakcija res pozitivna.

Sem pa si sama pri sebi razčistila, da je moja mala pikica v trebuščku več vredna kot 1000 služb in če  tega v službi ne bodo hoteli razumeti, se tudi sama ne bom jokala za tako službo ... Ta misel mi je res dosti pomagala in na koncu se je vse lepo razpletlo.

Tako, da le pogumno, res še ne rabiš povedati takoj, tam po NS pa počasi povej in sem prepričana, da tudi če bodo sprva šokirani, se bodo v času do porodniške navadili na situacijo, če pa bi morala (želim pa ti, da ne) v bolniško pa tudi nisi za to nič kriva in sem sigurna, da te ne bo nihče obtoževal.

Vso srečouser posted image

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2007 15:47:33   
majas
Joj glej sploh se ne obremenjuj... za mene je otrok na prvem mestu.
Zato ne misli na druge ampak na sebe.

V moji službi je bila žal reakcija grozna! Šefica me je pošiljala na lestev okna čistit, delati z izdelki ki so otroku škodljivi  tako da je bilo grozno in ti tega res ne želim.
K sreči sem bila zaposlena za dol.čas da jih zdaj več nikoli ne slišim in ne vidim.

Tako da res se ne obremenjuj in uživaj nosečnost ker jo to nekaj najlepšega.

LP

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2007 16:15:41   
Naja30
Najprej čestitke za user posted image user posted image !

Tudi jaz ti svetujem, da z novico počakaš do 12t ali NS. Potem pa kar bo pač bo. Pri meni v službi so ful lepo sprejeli, mi pomagali, šli na roko, obljubljali da mi bodo podaljšali pogodbo... na koncu pa sem zvisela kot makaron in v 7.mesecu ostala brez službe. Tako pač je dandanes. Na začetku sem se zelo sekirala zaradi tega, potem pa sem si rekla, da ni vredno. In ko danes pogledam svojo malo punčko, vem da nobena služba ni vredna tega živega bitja.
Sploh pa če imaš za nedoločen čas, te naj ne bi odpustili, če si user posted image
Skratka, ne obremenjuj se s tem, ker tvoje nerojeno bitjece vse čuti s tabo.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2007 16:20:52   
karamela
Jaz bi počakala vsaj do 12 tedna, potem bi povedala v službi za user posted image . Ne obemenjuj se s tem kakšna bo reakcija, mogoče boš pa pozitivno presenečena nad odzivom nadrejenih. 

Srečno

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2007 22:04:48   
crci06
Ah, kaj bo v službi si ne smeš preveč k srcu jemat.
Včasih se trudimo naredit vse 100% pravilno, pa vseeno kje zvisimo...
Kdaj npr. misliš, da bi ti tvoj šef določil čas za otročka, če bi lahko on ukazoval?!?

Jaz bi na tvojem mestu definitivno skrivala 3 msece in uživala v vajini skrivnosti - do takrat je "nabolj rizično", potem pa, če te bo strah, pa natvezi zgodbico, da se je tako pač zgodilo, da veš, da je neroden trenutek, da boš pomagala,kar se le da, da poveš zgodaj, da se bodo lahko pripravili... Potem bodo ja v skoraj pol leta že naumili kdo bo delal tvoj delo.

Predvsem pa- uživaj v tem prečudovitem obdobju! Mene so še pred 3m razkrinkali, ker se mi je baje poznalo po stalnem nasmešku na obrazu, oz. kakor mi je rekla ena sodelavka, sem kar žarela od sreče od jutra do večera, ni bilo važno kdaj.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2007 22:19:50   
lelaval
Česitke za user posted image . Kot so ti že pedhodnice svetovale - počakaj vsaj do 12. tedna, potem pa jim oznani svojo lepo novico. Mislim, da ne bo nič hudega, ker si le zaposlena v državni službi in še za nedoločen čas. Lepo user posted image  ti želim.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2007 22:26:53   
Anonimen
Čas v službi itak nikoli ni pravi user posted image  user posted image .

Čim manj sama kompliciraj in zakompliciraj user posted image , pa se bo izšlo tako kot je najbolje.

(odgovor članu pajkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2007 22:33:56   
stuhica
Draga moja user posted image user posted image user posted image user posted image  tisočkrat bravo za tvojo Pikico!!!!

Kar s e tiče službe, imaš jo za nedoločen čas ne skrbi, ker je tvoj otrok vreden veliko več kot to da se boš zdaj zaradi službe obremenjevala. Kaj bo kdo rekel naj t e ne skrbi, bolj pomembna si ti in to življenje ki raste v tebi. Ja res si mlada, uživala bosta pa s tvojim dragim ob otroku morda še bolj kot če bi bila sama, saj ko dobiš otroka se ti spremeni življenje na bolje in veš zakaj živiš, in veš da te ima tvoj otrok brezpogojno rad saj si njegova mama, z napakami ali brez!!

Jaz imam šiht za nedoločen čas, prej sem vedno delala in nadure in vse kar je bilo treba, drugim rit odnašala, in ko sme prvič zanosila poleti in zaradi izven maternične nosečnosti pristala en mesec na bolniški, šele tedaj sem videla kak odnos ima lahko nek nadrejeni do tebe! Cel kup poniževanja od tega da sem bila namerno na bolniški HALOOOOOOOOO!!???? A to je zahvala??? V glavnem , posrečilo se mi je šele žez dve leti, ker sem bila že prava fosilka po želji imeti otroka,in od takrat vem da nobena Služba ni bolj pomembna od mene in mojega otroka ter zdravlja, kaj kdo govori me sploh ne zanima in se kratko malo požvižgam nato!
Upam le glede na to da imaš državno službo, da imaš to službo rada in da so ob tebi normalni ljudje, ker če niso, se lahko pripraviiš na negativno  reakcijo, če so pa ljudje dokaj normalni, se bodo tvoje nosečnosti veselili vred s teboj!!

Pa še to počakaj da boš noseča vsaj 12 tednov tako kot so ti že predhodnice napisale,in šele potem povej!

Želim ti lepo nosečnost!!

Čav bav

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.6.2007 7:09:45   
Balerina
Pajkica najprej user posted image user posted image  za nosečnost.

Glede službe in ljudi okoli sebe se pa res ne sekirat. Lahko bodo reakcije zelo pozitivne, in to so ponavadi od ljudi od katerih niti ne pričakuješ. Žal te lahko kakšen tudi negativno preseneti. Gospa, ki ti govori da si še premlada in tako naprej, ma ljudje včasih kar govorijo o nosečnosti in o otrocih sam da se nekaj pogovarjajo morda pa ti noče slabe vesti delat ker, po njenem še nimaš otrok. Če tako pogledaš bolje to kot da ti vse skoz govori joj že tolk si stara pa še nimaš otrok, vidva pa bi imela težave z zanositvijo.
So pa žal lahko reakcije tudi zelo negativne, jaz sem mala to v službi in to od človeka ki sem ga pred tem spoštovala in res nisem pričakovala. Če ti samo povem da sem delala veliko nadur lani v prvih treh mesecij in to noseča čez 300 nadur, da sem velikokrat potegnila namesto nje, ona je moja šefica, velikokrat naredila delo namesto koga drugega pa mi nikoli ni bil problem. Ona pa ne le rekacija ko sem povedala da sem noseča, takrat se je kar začela dret name kaj bo pa ona sedaj,... Pač pa odnos ves čas nosečnosti pa še po porodu, naprimer ko sva bili z user posted image  v bolnici, ko je bila user posted image  stara en mesec, že tako si živčen ne pa da te en še po telefonu nadita. Pa še kasneje, jo sedaj nič ne slišim in mi prav paše. No da ne govorim da so bili pogovori brez kančka kulture ali bontona. Brez živjo kako si pa tamala, in brez ja hvala pa se opravičujem ker vaju motim ali kaj podobnega.
Ja pa tudi nekaj pozitivnega iz tega spoznaš človeka iz drugega zornega kota. Kolikor mi je bilo v času nosečnosti ob njenih reakcijah hudo in koliko sem se jokala mi pa sedaj toliko bol ta služba dol visi. Glavno je da ja user posted image  zdrava in srečna in tud ko bom šla nazaj v službo bo to le službe in ne tako kot prej ko sem gledala da bo ja vse popolno in preveč svoja čustva notr vnašala.

Tako da ne se sekirat važno da se vidna z user posted image  dobro počutita da ste vsi trije zdravi in uživate v tvoji nosečnosti. V službi se bodo pa že znašli za tisti mesec. Aja uživaš pa z otrokom še 1000 kret bol kot brez in tud za potovanja, če si jih želiš nisi prikrajšan.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.6.2007 7:41:29   
severnica77
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Pajkica najprej user posted image user posted image  za nosečnost.

Glede službe in ljudi okoli sebe se pa res ne sekirat. Lahko bodo reakcije zelo pozitivne, in to so ponavadi od ljudi od katerih niti ne pričakuješ. Žal te lahko kakšen tudi negativno preseneti. Gospa, ki ti govori da si še premlada in tako naprej, ma ljudje včasih kar govorijo o nosečnosti in o otrocih sam da se nekaj pogovarjajo morda pa ti noče slabe vesti delat ker, po njenem še nimaš otrok. Če tako pogledaš bolje to kot da ti vse skoz govori joj že tolk si stara pa še nimaš otrok, vidva pa bi imela težave z zanositvijo.
So pa žal lahko reakcije tudi zelo negativne, jaz sem mala to v službi in to od človeka ki sem ga pred tem spoštovala in res nisem pričakovala. Če ti samo povem da sem delala veliko nadur lani v prvih treh mesecij in to noseča čez 300 nadur, da sem velikokrat potegnila namesto nje, ona je moja šefica, velikokrat naredila delo namesto koga drugega pa mi nikoli ni bil problem. Ona pa ne le rekacija ko sem povedala da sem noseča, takrat se je kar začela dret name kaj bo pa ona sedaj,... Pač pa odnos ves čas nosečnosti pa še po porodu, naprimer ko sva bili z user posted image  v bolnici, ko je bila user posted image  stara en mesec, že tako si živčen ne pa da te en še po telefonu nadita. Pa še kasneje, jo sedaj nič ne slišim in mi prav paše. No da ne govorim da so bili pogovori brez kančka kulture ali bontona. Brez živjo kako si pa tamala, in brez ja hvala pa se opravičujem ker vaju motim ali kaj podobnega.
Ja pa tudi nekaj pozitivnega iz tega spoznaš človeka iz drugega zornega kota. Kolikor mi je bilo v času nosečnosti ob njenih reakcijah hudo in koliko sem se jokala mi pa sedaj toliko bol ta služba dol visi. Glavno je da ja user posted image  zdrava in srečna in tud ko bom šla nazaj v službo bo to le službe in ne tako kot prej ko sem gledala da bo ja vse popolno in preveč svoja čustva notr vnašala.

Tako da ne se sekirat važno da se vidna z user posted image  dobro počutita da ste vsi trije zdravi in uživate v tvoji nosečnosti. V službi se bodo pa že znašli za tisti mesec. Aja uživaš pa z otrokom še 1000 kret bol kot brez in tud za potovanja, če si jih želiš nisi prikrajšan.

Temu pa dam čisto prav. Prej sem tudi jaz drugače gledala na službo in me je bilo vsega preveč strah. Odkar pa sem zanosila pa na stvari gledam drugače. Prioritete so sedaj drugače postavlejne in za službo tudi ni vredno jokati, ker prav gotovo pride druga.
pajkica-ti pa imaš po moje vseeno neko varnost, saj si za zaposlena za nedoločen čas.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.6.2007 7:51:37   
Anonimen
Čestitke za user posted image !

Pri meni je bilo precej podobno...sploh nisem vedela kako in kdaj naj povem, da bo čimmanj problemov...poleg tega je tudi sodelavka zanosila...vendar je tu user posted image  najpomembnejši...sem pač povedala, nekaj časa je bilo par grdih pogledov s strani šefice, potem se je pa pač sprijaznila...povedala sem ji v 10t...

Veliko sreče...

Aha, še to...tudi mene so zaposlili decembra, februarja sem bila že user posted image ...midva z dragim sva tudi prej že o user posted image  razmišljala, ampak sem morala najprej prenehat jest tabletke in potem malo počakat in pač nama je ravno takrat uspelo...so me pa za določen čas zaposlili...

LP

< Sporočilo je popravil barby84 -- 5.6.2007 7:53:43 >

(odgovor članu severnica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Imena
..noname..

Katero od naslednjih imen vam je najbolj všeč?

Timon (42%)

Evgen (9%)

Adam (35%)

Oto (14%)

Število vseh glasov: 278

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!