|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odstranitev pregrade
3.6.2007 22:20:26   
studentka
pozdravljene,

mene pa zanima, če še katera čaka na odstranitev pregrade v MB? zadnjič mi je ginekologinja dala napotnico na katero je napisala odstranitev septuma in potem sem se šla v bolnico naročit. tam so me malo šetali iz enega konca na drugega in na koncu sem pristala tam, kjer sem začela..v centru za naročanje. ker gin. ni napisala ali želi histeroskopijo ali kaj..(kako naj jaz to vemuser posted image ) niso vedeli kam me morajo poslat. no in potem so me dali na čakalno listo..do 5 mesecev je rekla sestra in jaz v jok..spet čakanjeuser posted image .
zanima me, če ima katera podatke če je kje možno priti prej na vrsto???

sicer pa če čakam že tako dolgo..samo, da bo potem vse ok.

lp in hvala za odgovor
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odstranitev pregrade
4.6.2007 8:28:57   
Anonimen
Najboljše je, da se zmeniš s sestro Boženo 321 24 42 je telefonska. Itak pa moraš počakati do menstruacije in jemati Femoden (no, vsaj pri meni je bilo tako).
Pokliči jo in se z njo zmeni, je zelo prijazna.

Pa lep pozdrav

(odgovor članu studentka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2007 9:18:52   
emaa
Če ne pa v kako drugo bolnico, jaz naj bi v LJ čakala med 6 in 9 mesecev, sem šla v trbovlje, kjer sem bila na vrsti v 14 dneh po M. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2007 20:10:55   
Zvezdica
Sicer je že nekaj let nazaj ampak sem bila v LJ zelo hitro.
Res pa je, da sem bila že prej na laparoskopiji in so me pod UR dali. Je pa to histeroskopija. Nič hudega, v pol ure si fertik, je pa moja pregrada merila 5,5 cm, baje zato, ker sem bila nedonošenauser posted image . Da dol padeš.

Je pa kolegica ravno tako v Trbovlju full hitro prišla na vrsto.

LP in čimprej opravi. *

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2007 20:30:09   
stunfek
emamair...kako pa je bilo v trbovljah? meni so na HSG izvidu (narejen v Trbovljah) napisali "priporočamo histerskopijo in laparoskopijo" user posted image
Bila sem trdno osločena, da se tega ne bom šla...no, potem pa se mi je ta mesec zgodilo, da sem na testku ugledala bledo črtico (ki se je kasneje izkazala za lažen plus) in doživela tako "razsvetlenje", da si grem absolutno odstranit pregrado - v tistem trenutku, ko sem pač mislila, da nama je uspelo, sem bila tako vesela, da sem tulila, vsa v solzah kot kakšna ranjena žival user posted image . Prav ekstremno sem se odzvala in bila poosebljenje sreče...no, sicer je bilo tega že naslednji dan konec ampak sem se pa iz izkušnje nekaj naučila. Ga ni postopka, ki se mu bom odrekla, samo, da bi bila spet noseča. Včasih sem si rekla, da če ne rata pač ne bo ratalo - sedaj VEM, da če ne rata po naravni poti bomo ubirali vse možne poti, da spet pridemo do bejbija.
12.6. imam posvet pri svojemu ginekologu, saj bo takrat minilo malo več kot mesec dni po posegu HSG. Predvidevam, da mi bo dal napotnico za laparo in histero in seveda bom sprejela. Po HSGju sem si rekla, da ne grem več na nobeno drugo stvar, ker me je tako bolelo, pa še izkušnja je bila kr precej mim. No, vidite kako hitro se plošča obrne user posted image .

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2007 7:19:44   
emaa
Meni je bilo v Trbovljah v redu, hrana kot vseposvsod, žalost, sestre pa prijazne, prostori so pa itak enaki ali v LJ ali v Trbovljah, vse je dotrajano, se pozna, da se temu ne namenja dovolj denarja. Meni so po operaciji vse razložili kaj je bilo narobe (večkrat, nisem še dojemala zaradi narkoze), protibolečinska sredstva pa tudi dobiš po potrebi. 

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2007 10:48:32   
K_a_t_j_a
Jaz sem bila tudi hitr na vrsti, po 3 mesecih od pregleda, v Celju. Imela sem popolnoma pregrajeno maternico

Zvezdica, veš da sem jaz tudi bila nedonošena in sem imela veliko pregrado. Al je to nakjučje al je na tem res nekaj. user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2007 17:05:30   
baguSka
sem jaz tudi bila nedonošena in sem imela veliko pregrado. Al je to nakjučje al je na tem res nekaj

hm... jaz sem se rodila cez rok, pa mam tud eno veliko pregrado... tkole na UZ je sicer reku, da je popolna, vendar ne more pomoje kr tko vidt tega...

v torek mam histero in laparo... pa bom zvedla kej vec... mogoce mi povejo celo to, da sem bla nedonosena, ceprav moja mami trdi, da ne... user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2007 20:20:43   
renata nana
baguSka kam pa greš na histero in laparo? kako dolgo si čakala?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.6.2007 21:03:06   
Anonimen
Jaz sem v Postojni dobila datum v 2 mesecih. Operacija je za mano, trenutno še vedno okrevam, pa je od tega že 14 dni, oz. 15. In imam še 1 teden bolniške, ker sem fasala vse možne stranske učinke operacije. Slike morem dat pa še v album, da boste vidle.

(odgovor članu renata nana)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2007 22:34:05   
studentka
pozdravljene..

hvala za odgovore..sem kar v mb počakala, da so me poklicali in tako grem v pon v bolnico.
Na kakšni operacij pa si bila Nati (histero ali laparoskopiji)? kaki pa so sploh stranski učinki?
jaz sploh nič ne vem..sem zadnjič vprašala sestro, če moram še prej na kakšne preiskave..pa je rekla, da sem v pondeljek kar na vrsti in da poteka vse skupaj pod lokalno narkozo in bom mogoče lahko šla še kar isti dan domov???user posted image . Bomo vieli kaj bo se razvilo iz tega.

Želim ti čimprejšnje okrevanje...

lp       

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.7.2007 10:43:33   
baguSka
je rekla, da sem v pondeljek kar na vrsti in da poteka vse skupaj pod lokalno narkozo in bom mogoče lahko šla še kar isti dan domov???

Uff... tole me pa ciiiist preseneca... Jaz sem sla prejsnji torek notr... prvi dan so preiskave in ciscenje ((odvajala), ki so bla btw toooook mucna, da sem misnla, da me bo zarad bolecin v zelodcu kr raznesl) da so me pripravili na operacijo, katero sem imela sele naslednji dan... od polnoci naprej nisem smela spiti niti pozirka vode vec... na vrsto sem pa prisla sele ob 14.30... grozn je blo... ampak sem si nekak probala vsaj ustnice vlazit, da ni blo prevelike zeje... potem sem mela operacijo (do 15.30), po operaciji spanje... takoj ko sem se zbudila so ble fuuuuull bolecine, tako da so mi takoj dal inekcijo, potem pa full krvavitve... matr mi je blo nerodn, ker je bla kr cela pojstla krvava...user posted image  pol je blo na sporedu obvezno lulanje (proti veceru)... ker je rekla sestra, ce se ne bom polulala, da mi bojo ustavli cevko... potem sem vsakih 5 minut hodila na wc in se trudla lulat in koncu mi je koncno uspel, ko sem si odprla pipo pri umivalniku, da sem poslusala kako voda tece hehe... uglavnem sem bla full vesela, da mi je uspel ta podvig... naslednji dan zjutri je bil na vrsti zajtrk, a sem ga ze po prvem grizljaju pustila, ker mi je spet skor zelodec razneslo... potem je blo na vrsti tusiranje in za tem vizita... in kaj me je cakalo tam!? Najhujse... ko sem bla ze prepricana, da je vse za mano, se je sele dobro zacelo... ze na vratih je zdravnik povesil obraz in mi naznanil, da ima zame slabe novice... GROZA. Operacija je bila neuspesna... Ugotovil je (na lapari), da mi desnega jajcnika sploh ne najde, ker sem bila operirana na slepicu in se mi je vse skupaj zarastlo (torej crevo, trebusna votlina in jajcnik so zaviti v en velik trd ovoj in jajcnika sploh NI)... da levi jajcnik je sicer ok in da tud zazna znake ovulacije (hvala bogu vsaj ena dobra novica), da pa je bila tudi histeroskopija in odstranitev pregrade neuspesna, ker imam preozko maternico... da je poskusal in poskusal, vendar mu nikakor ni uspel pridt niti blizu...user posted image user posted image user posted image  In potem me je vsaj potolazil, ko je reku, da bo septembra poskusu se z eno drugo masino opravit enak postopek se enkrat... Torej me septembra caka se ena operacija in spet vse se enkrat - jao!!!user posted image
Okrevala nisem se vse do danes... sicer je vsak dan malo boljse, vendar se vedno obcutim bolecine in se vedno full krvavim... upam da bo kmalu boljse...

Pozdravcek,T.

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.7.2007 20:00:00   
Anonimen
Joj, šele zdej vidim, kaj vse si morala prestat. Držim pesti, da se vse dobro izteče baguska.user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.7.2007 20:40:39   
studentka
Tudi jaz drzim pesti zate BaguSka, da bo septembra tudi zate konec teh muk.

no operacija je za mano..sem imela lažjo histeroskopijo (al kako se je že izrazla dr.). V bistvu sem vse skupaj lahko spremljala na malem ekrančku in je bilo prav čudno kako lepo se vidi in kak zgleda pregrada..no tudi moje muke so se začele po posegu..ta poseg bi naj bil samo ambulanten in naj bi po operaciji vstal in šel domov..no, vsaj pri nekatrih je tako. Meni pa je bilo tako slabo, da sem po 2 inekcijah in tabletah proti bolečini, dobila še svečko, infuzijo proti slabosti in sem še kar bruhala..no potem sem pa dobila še infuzijo zdravila za pomiritev želodca in apaurin, da sem končno zaspala..v glavnem KATASTROFA.
no vsaj osebje je bilo zelo prijazno in so pridno skrbeli za mene (razen pripomb na mojo prenizko telesno težo)- kot da sem sama kriva, če se ne prime nič na kosti :)).
meni pred posegom nihče ni naročil, da NE SMEM BIT TEŠČA (kot moreš bit za splošno narkozo), zato mi je bilo verjetno tako slabo.
saj zdaj je pa vse ok in čez mesec dni se lahko spravima veselo na delo :)))

no to so pa moje izkušnje..sem pa še vedno rahlo zadeta od vseh zdravil :))

držim pesti za vse nas.

lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.7.2007 11:22:38   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: renata nana

baguSka kam pa greš na histero in laparo? kako dolgo si čakala?

sem ze bla...v LJ... na pregled sem sla 01.06., datum operacije pa sem mela 3.7.... je pa res, da sem pregled in datum operacije dobila preko veze... drugace bi cakala veeeliiiiko dlje...

(odgovor članu renata nana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2007 11:29:32   
baguSka
Uff studentka... dobra si... torej si vse to dozivljala v zivo??? Brez narkoze???

Na tesce moras bit samo v primeru, ce si pod narkozo, pa se to ni zadost, ker te potem se spucajo z odvajali... Cel dan pred operacijo stradas, glih tko na dan operacije, pa se naslednji dan, ker itak ne mores jest... No, jaz nisem potem jedla se dva dni nic... Sele tretji dan sem komi neki v usta spravla. Tud pit nism mogla... Ampak od cesa ti ej blo pa slabo, ce nisi pod narkozo bla??

Neposredna povezava do sporočila: 16
10.7.2007 12:03:50   
emaa
saj po epiduralni (oz. spinalnem bloku pri CR) ti je lahko slabo, zame so po porodu bili pripravljeni, če bi bruhala. Misli, da je kombinacija zdravil tista, ki lahko povzorči slabost, saj gre tu za lokalni anestetik. 

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2007 21:45:21   
mojci
živjo.

jaz sem se ravno danes z dr. jurco dogovorila da ko dobim naslednjo menstruacijo začnem jemati tablete na prvi dan M in takoj pokličem v trbovlje za termin isto časno pab tudi za pregled po operaciji v ambulanti.

lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.7.2007 21:52:53   
Miss Piggy
6 let nazaj, ko so meni odstranili pregrado, sem kar z napotnico prišla na sprejem - brez naročanaj. To je bilo v Trbovljah.
Vsem v vzpodbudo pa naj povem, da imam zdaj doma 2 fantka (prvi je star 4 leta, drugi 16 mesecevuser posted image ).

(odgovor članu mojci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.7.2007 13:39:23   
DARČI23
Pozdravljene punce

Prvič se obračam na vas, malo sem že brala forume, ampak bi kar konkretno prosila katero, če je bila na odstranitvi pregrade  v LJ če mi lahko na kratko opiše in kako to v bistvu poteka,
Veliko berem in se mi zdi da nas je kar veliko takih s pregrado, sprva sem se bala, da je to velik problem, ampak sem se kr pomirila, ko sem brala vse to,
G.me je poslal na hsg, ki ga mam 20.07.07 in upam da bo vsr vredi, drugače pa si drug teden začnem meriti BT,
..namreč zelo rada bi user posted image  in upam da se nam bo vsem skupaj posrečilo,..

lp, Darči

Neposredna povezava do sporočila: 20
13.7.2007 16:05:47   
studentka
ojla..

no jaz že popolnoma zdrava, čisto malo je še izcedka..amapk je vse ok. V bistvu operacija je res potekala v živo, ampak sem dobila prej 2 inekciji proti bolečinam ( v nožnico oz. tam spodaj) in je vse skupaj malo omrtvilo. sem pa čutila ko je rezala oz. žgala (vsaj zdelo se je tako, pa malo je bil vroč in pekoč občutek).
po prebiranju tega foruma ugotavljam, da obstaja ful vrst posegov oz. načinov kako se jih lotijo . npr. jaz nisem rabila jemat nikakršnih zdravil ali kaj podobnega, tudi na kakršnekoli preglede nisem rabla (odkrila jo je moja ginekologinja in mi dala napotnico)..tako da preden sem šla na operacijo sem bila prepričana, da bo kot običajna histeroskopija in potem v bistvu vse kontra, tako da mi je moj dragi kar prepovedal forume brat, ker me je potem samo strah :).

no povsej verjetnosti je velika razlika tudi v tem ali si s pregrado ploden ali ne. midva sva zanosila zelo hitro, sem pa potem splavila. tako da tudi ni čisto ziher da je bila pregrada tisti glavni vzrok za splav..ampak jaz sem se vseeno odločila za poseg.

toliko iz moje strani in izkušenj..lep pozdrav

(odgovor članu DARČI23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.7.2007 16:56:12   
baguSka
tako da tudi ni čisto ziher da je bila pregrada tisti glavni vzrok za splav..ampak jaz sem se vseeno odločila za poseg

Tudi meni je G reku, da pregrada ni nujno vedno vzrok za splav. Lahko je, lahko pa ni. Ce imas pregrado, ti pac povejo, da je moznost za splav veliko vecja, kot pri tistih, ki je nimajo. In ce imas pregrado in kljub temu zanosis, se lahko zgodi, da bos prej rodila. Spet pa to ni nujno.

Darči23... Jaz sem dobila napotnico za operacijo (kako je potekalo vse skupi, si lahko preberes par postov visje). Do zdaj je ze nekje 3 leta poskusov zanositve, vendar vedno neuspesno. Tudi operacija je bila tokrat neuspesna, zato me caka najprej poseben 'program', ko bom jemala neke tablete za razsiritev in zmehcanje maternice, sele potem bo na vrsti ponovna operacija in upam da takrat uspesnejsa. Pri meni je namrec ocitno, da je pregrada tista, ki zavira plodnost. No, sedaj so mi ugotovili, da mi prav tako ne funkcionira en jajcnik, vendar je se vedno eden zdrav, tako da to ni problem.

Neposredna povezava do sporočila: 22
16.7.2007 9:36:57   
DARČI23
Hvala punce, ker mi pomagate, jst sm skoraj da obupala, pa čeprav šele 6 mescov probavava, ampak me že misu na to, da se bom matrala zmrazi, upam lahko samo, da bo s hsg vse vredu in, da mi bo ob odstranitvi pregrade uspelo, oziroma vsem nam s takimi in drugimi problemi, mislim da si zaslužimo...

lep dan vsem skupaj pa se pišemo..user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

5ri

(81%)

(19%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!