|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje zobkov
1.6.2007 18:00:52   
bt08
Prosim pomagajte mi,naš mali se noče več umivati zobkov,star je 27 mescev,kar na enkat se mu je uprlo,pa se vsi umivamo skupaj pa noče.Kupila sem mu ščetko z medotam pujam,ker ga obožuje pa nič.Kaj naj nardim,hrana se mu že kr nabira na zobkih,bojim se da ne bo imel grde in boleče zobke.To se mu je začelko dogajat ko je imel slinavko in takrat jih res ni mogel umivat,ker je imel krvave dlesni in noro velike izpuščaje v ustih.

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje zobkov
1.6.2007 18:07:33   
Lidy
Verjetno je strah pred bolečino še prisota in si ne upa. Če malo počakjate, da pozabi potem ga pa zopet počasi privajate na umivanje zobkov user posted image , mogoče uspe.
Jaz bi mu sedaj s krpico umila zobke, tako kot takrat, ko so mu začeli poganjati. No vsaj mi smo našemu z mokro krpico zdrgnili (umili) zobke.
Sam ne ga silit bo že, tko hitro se mu pa tudi ne bodo zobki pokvarili.

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2007 18:15:35   
Anonimen
Kar se mora, a če se ni hotel previti, bi bil pa ves dan pokakan user posted image

(odgovor članu Lidy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2007 18:58:04   
dudi2006
jst mam iste težave....sam da je mojuser posted image star 11 mesecev. beži k stouser posted image k vidi da mu hočm zobeke mal podrgnit...hehe kva so smešni tele naši

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2007 19:02:04   
LERO
Naša si tud kr na enkrat ni hotla več dat umivat zobkov. S krtačko se je le igrala. Zdaj pa sem jih ji zopet začela čistit z naprstnikom, ker je bolj blag.

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2007 19:06:09   
dudi2006
se mi zdi, da sm neki zafrknila...sori al bina če sm ti neki kot zs poslala...kva se nč ne znajdem na tem forumuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2007 19:08:47   
dudi2006
a se ti naprstniki kupijo kar v lekarnah al v otroških štacunah...a pa kej delujejouser posted image

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2007 19:52:06   
atinav
Ja pri nas je Tian imel tudi  idejo (še zdaj jo ima kdaj), da si nebi več zobkov umival, pa nikoli nisem popustila, res nikoli, kar se mora se mora.

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.6.2007 21:02:43   
BLAŽIKA
Kar se mora, a če se ni hotel previti, bi bil pa ves dan pokakan

Se podpišem pod to

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.6.2007 21:53:51   
rainbow
Ja, pri zobeh pa jaz tudi nisem popuščala in če je bilo treba (ko niso heci in nič pomagali), sem jih umila tudi malo na silo, torej, prijela user posted image  v oklep in zadevo obavila. Pa zraven pelauser posted image , kako pesmico o lepih zobkih.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2007 22:36:09   
beba76
Gal se je drl ko zmešan, ko smo umivali zobe (začeli smo dokaj pozno, saj je prvi zob dobil pri enem letu), a nas to ni ustavilo. Naj se dere koliko ga je volja, a kar se mora, se mora!! Star je toliko kot tvoj, pa še zdaj občasno tuli. Pa naj - njegov problem!

Boš zgleda morala kar ostro nastopit...nenazadnje se gre za ZOBE...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.6.2007 8:52:47   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Kar se mora, a če se ni hotel previti, bi bil pa ves dan pokakan user posted image

tudi jaz menim tako, mi smo jokali tri mesece, ker je šlo na silo, zdaj pa odpiramo usta, zobozdravnica je rekla, da je treba, pa čepra se deremo, prej ali slej ugotovijo, da to ni bav bav

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2007 9:10:21   
Marogica
Mogoče poizkusi tako, da imata vsak svojo zobno ščetko v roki, in oba umivata njegove zobke. Malo mali, dosti tiuser posted image . Zraven sem pa jaz našemu ta mlajšemu pela "naša četica koraka...", ki jo je poznal iz vrtca, predvsem tisto kitico "žiga, žaga". In pri nas je umivanje zobkov še vedno žiga-žaga. Pa raje na začetku manj umij, saj ga zaradi slinavke res ni tako enostavno "prepričati", da se mu nekaj dela po ustni votlini.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.6.2007 11:52:39   
Antigona
Mogoče poizkusi tako, da imata vsak svojo zobno ščetko v roki, in oba umivata njegove zobke. Malo mali, dosti ti . Zraven sem pa jaz našemu ta mlajšemu pela "naša četica koraka...", ki jo je poznal iz vrtca, predvsem tisto kitico "žiga, žaga". In pri nas je umivanje zobkov še vedno žiga-žaga. Pa raje na začetku manj umij, saj ga zaradi slinavke res ni tako enostavno "prepričati", da se mu nekaj dela po ustni votlini.

Tale žiga žaga tud pri nas pali. Ko začnem pet naša četica koraka, Žan ponavadi odkoraka v kopalnico, ko pa si umivamo zobke je pa tako smešen ko medtem ko drgnemo zobke poje žiga žaga poje žaga....

Najprej mu jih ponavadi podrgnem jaz, potem pa mu dam ščetko, da jih podrgne še sam. Potem da zajčku (je narisan na ščetki) še lupčka, pa "pa pa", pa še moj moj nardi in obred umivanja zob je končan. Kadar mi hoče na vsak način spulit ščetko iz rok še preden mu jih podrgnem jaz pa mu ne pustim, pa četudi tuli. Kar se mora se mora!!!

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2007 11:54:52   
dory
moj tud ni maral pretiranega umivanja...a sva skompenzirala na ornk pranje zjutri in zvecer...zej sem mu pa kupla uno na baterije...tok uziva in si jih veselo umiva...

kar se mora ni tezko!

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.6.2007 19:02:28   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Kar se mora, a če se ni hotel previti, bi bil pa ves dan pokakan

Se podpišem pod to

Ja pa napiš neki svojga, zakaj je treba lest v rituser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.6.2007 8:23:48   
honey
Jaz našemu podim škratke iz ust user posted image . Govorim mu, da mu bojo škratje zobje pojedli, če si jih ne bo umival in zaenkrat moram reči, da kar pali. Če se pa včasih dere zraven, je pa še bolje, ker bolj usta odpre in pridem lažje do zob user posted image . Ne, brez heca, včasih ima kakšen slab dan in si on ne bi umil zobkov, pa mu jih takrat tudi malo bolj na silo, ampak na hitrico. Mogoče bi bilo dobro nalimat nad umivalnik kakšnega pajaca, ali pa kakšnega zajčka ali kaj podobnega, ki si umiva zobke, pa da ga s tem motiviraš. Poskusi pa ga prepričat tako, da če si ne bo umival zobkov, da ga bojo spet bolela usta, drugače pa ne. Pa naj si najprej sam malo drgne po zobkih, saj če si bo 2-3 dni sam umival zobke, tudi ne bo tak user posted image , potem bo videl, da je vse o.k. in mu jih boš lahko spet ti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.6.2007 9:29:05   
KIKI****
Tud naša dva ne obožujeta umivanje zob-bi raje jedla kaladont kot umivala zobe.
Ampak rpi nas je to vsakodnevna obveza. Tisti ki noče umiti zob, mu škratje prinesejo črveke in ti potem začnejo jesti zobke. Ko jih pojejo, se pa brez zobk ne da jesti sladkarijuser posted image . In kr hitro jih umijemo. Pri 4 letih pri starejšemu sva bila 3 x pri zobarju samo na kontroli-super lepiuser posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.6.2007 10:54:59   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: rainbow

Ja, pri zobeh pa jaz tudi nisem popuščala in če je bilo treba (ko niso heci in nič pomagali), sem jih umila tudi malo na silo, torej, prijela user posted image  v oklep in zadevo obavila. Pa zraven pelauser posted image , kako pesmico o lepih zobkih.

Se podpišem ... user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.6.2007 16:21:34   
bt08
O,hvala res ste se razpisale in mi dale super ideje.Smo ga ta vikend kar parkat na silo,pa jeb ij jok in stok,ampak sem mu tudi rekla če ne bo umival zobkov da ga bo bolelo,pa da mu bo kri tekla,ker je par dni nazaj moj ruval modrostnega pa je vidu kako atija buba.Si je zdaj za vikend včerej,kr lepo umival.Upam da bo tko še naprej.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.6.2007 17:58:05   
Anol
Mi smo našega prepričali s tem, da smo mu rekli, da so vsak dan pridej črvički v zobke kampirat in da kurijo taborni ogenj in da bodo zobki črni, in jih potem z Alešom loviva po njegovih ustih, v glavnem neumnosti, ampak pri našem je to pomagalo.
Še vedno se pa občasno upira, potem v najslabšem primeru groziva, da drugi dan ne bo sladkarij in pomaga, ker se tega res drživa, tko da zelo redko da ne bi umili zob.

Anol

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.6.2007 22:52:16   
bini
ja, mi smo tud tulili eno obdobje, ampak tle ni debate, da bi otrok odločal o tem...
ti ga kar mal prisili, če ti je pa težko, potem si pa predstavljaj kako težko bi ga šele bilo držat pri zobarju, če bi blo treba kakšno zvezdico že zdej delat user posted image ...men to pomaga, da sem večji zmaj pri umivanju user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.6.2007 13:05:27   
bt08
Sej ravn zarad tega me je blo strah da nev jo gnili zobki,ko vidim kako majo eni majhni otroci že čist črne,kake bodo šele mel.
Sem kr mal huda bla zadnje dni,pa sem trmasta in se ne dam.Imam pa tako cool taščo da če jz rečem ne,to za njo pomen ja in smo skoz v laseh glede sladkarij,ker ne maram da bi kr cel dan jedu sladkarije sploh sem pa alergična na bonbone,od takrat ko i je zobarca rekla da je bolj čokolada kot bonbon.
Veš da za svojga otroka želiš le najboljš,tko da bom taščo kr prvezala nekam,pa vse poskrila sladkarije,res je prava tašča v tem pomenu besede!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.