|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregrada in zanositev
1.6.2007 7:34:14   
Anonimen
Ali je tu gor še kakšna ki je zanosila in donosila s predgrado. meni so jo namreč odkrili po tem, ko sem dvakrat donosila, imela pa sem tudi 2ss. ker načrtujem novo zanositev me zanima ali si jo naj odstranim ali ne. baje je pregrada bolj majhna.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregrada in zanositev
1.6.2007 7:35:50   
Anonimen
user posted image  ustavi rast pregrade, sploh če je to čisto majhna. Če pa je večja, priporočajo odstranitev. Jaz si jo grem odstranit, ker jo imam 5 x 3 ine še raste.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2007 8:26:05   
tamala_82
evo se javljam še ena, ki je imela pregrado.
user posted image ustavi rast pregrade? user posted image meni je bilo rečeno, da pregrada ustavi rast user posted image in lahko sproži al ss al pa prezgodnji porod, ker otrok nima dovolj prostora za svoj razvoj ...

meni so 2 cm veliko pregrado odstranili februarja ... zihr je zihr! boljše, da greš odstranit, kot pa da maš potem med user posted image kakšne probleme. Operacija pa ni nič hudega, tako da kar pogumno ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2007 8:59:20   
mojčca
Z pregrado sem donosila dva otroka. Je pa res, da sem v obeh nosečnostih imela veliko težav, od krvavitve do prezgodnjega odpiranja. Ampak nam je uspelo (res, da sem bila kar veliko v bolnici) in sem enkrat rodila 6 dni pred rokom, v drugo pa 13 dni. Pregrado pa so mi ugotovili v drugi nosečnosti, ko sem v 21 tednu krvavela.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu tamala_82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2007 12:08:49   
TONČI.
Anonimna, jaz imam tudi pregrado. Za prvo nosečnost sva rabila 8 mesecev. Če nebi zanosila v roku 1leta bi šla na operacijo. Skoraj celo nosečnost sem nato bila doma, ker sem imela nenehno krče. In rodila sem zdravega sina. Res je, da smo se bali prezgodnjega poroda. Ampak smo zdržali do konca. Dva dni čez rok so mi sprožil porod, zato ker sem bila že 4cm odprta.
Potem se pa sedaj nisem več ukvarjala z pregrado, ker sem si govorila, ko bo ratal bo ratal. In je. Sedaj sem drugič noseča ( no test je pokazal, sedaj more še UZ). Upam, da se bo izteklo kot v prvi nosečnosti.
Svetujem ti, da G poveš za željo zanositve. Če vama ne bo uspelo boš po vsej verjetnosti šla na operacijo. Jaz imam pa tud kar veliko. Ne vem točno koliko.

< Sporočilo je popravil TONČI. -- 1.6.2007 12:11:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2007 12:47:57   
eya
Moja prijateljica jo tudi ima, bolj majhno, okoli 1 cm, pa so ji rekli, da to ni ovira za nosečnost, čeprav je imela en splav (vzrok je bla verjetno kaka genetska napaka).

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2007 21:39:05   
anejk
Pozdravljeni! Tudi sama sem imela pregrado zaradi katere sem imela 3x ss. Po odstranitvi pregrade pa je nsečnost potekala brez težav. Je pa sodelavka donosila brez odstranitve in tudi brez problemov. Tako, de je najbolje , če se posvetujes z ginekologom on ti bo svetoval najboljse. Iz svojih izkusenj pa bi ti svetovala odstranitev, če si ze imela 2x ss. Potem je najbolje , da jo odstranis.

Lep pozdrav in upam, da vam bo uspelo z ali brez op.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.7.2007 11:53:41   
baguSka
Tako, de je najbolje , če se posvetujes z ginekologom on ti bo svetoval najboljse.

Ja pa ni glih receno... Tud on ni glih neka garancija, ampak tud lahko govori le iz izkusenj in navad. Saj ni jasnovidec, da bo vedel kaj in kako. Lahko samo ugiba in priporoca, to je pa vse. Res pa je, da bo on najboljse vedel kaj in kako, ker edino on ve kaksna ta tvoje pregrada je in kaj se najboljs splaca. Jaz jo tudi imam in jo moram nujno odstranit, ce hocem zanosit, vendar je pri meni problem, ker imam premajhno maternico in mi ne more odstranit pregrade, ker ne pride zraven. Rekel mi je, da sicer lahko normalno delava otrocka, ce se pac zgodi cudez, da bo sicer mozen splav, vendar to ni vedno pogojeno s pregrado. Lahko je to razlog, lahko pa tudi ne. Vcasih se zgodi, da katera tud nima pregrade, pa vseeno splavi, ali pa prej rodi. Tako da to ni vedno razlog. Je pa seveda s pregrado vecja moznost, ko ce le-te nimas.

(odgovor članu anejk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.7.2007 12:21:31   
Katja 271
Iz svojih izkusenj pa bi ti svetovala odstranitev, če si ze imela 2x ss. Potem je najbolje , da jo odstranis.

S tem bi se tudi jaz strinjala, čeprav nimam izkušenj.

U bistvu niti ne vem kaj ta pregrada sploh je? Kako se jo odkrije? A jo G vidi že pri rednem pregledu ali UZ? Kakšni so pa "simptomi"?

Ko takole prebiram kaj vse lahko ovira zanositev, me začne kar panika grabit, čeprav poizkušam zanosit "šele" 3 krog. Važno, da se da več ali manj vse poštimat z današnjo medicino. Čeprav je vsak mesec tako dolg, ko se odločiš da bi pestoval. Bog ne daj, da se kaj zakomlicira.
Srečno vsem!

(odgovor članu anejk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?