|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Dober" pediater???
25.10.2004 22:00:04   
filipinka
Ojla mamice in otročki :angel:!
Končno sem spet našla nekaj časa, da sem prebrala RR in spet dobila kar nekaj odgovorov na moja vprašanja.
Danes je moj :angel:Filip star 3 tedne. Pravi srček je že! :love: Se lepo dojiva, pokakan in polulan je non-stop, hodimo že tudi malo naokrog, no, vsak dan greva tudi na sprehod,...skratka-pestro je. Aha, še to-ponoči včasih spi že 4 ure skupaj!:duda:
No, naslednji teden bo pa že treba na prvi pregled k pediatru. A, še vedno ne vemo katerega bi izbrali. Znanka mi je svetovala neko žensko na Ptuju, pravi, da je zlata za otročke. Kaj pa v MB, kam vozite svoje malčke?
Še to, mi povejte!
- Kaj menite o vožnji z malim dojenčkom?
- Kako dolgo biti zunaj, zdaj ko je še 20 stopinj (hvala Bogu za lepo vreme:angel:)ali je res lahko več
ur skupaj (tako pravi vsevedna tašča)
- Ravno prej sva dala našemu Filipu prvič malo čaja po žlički, ga je kar pil, najbrž zato ker je bil lačen! Ne vem kadj naj mu ga dajem, pred ali po dojenju ali kdaj vmes in koliko krat na dan??? Ja, pa koliko, tudi ne vem!
- Kdaj previjate dojenčke, pred ali po hranjenju? Jaz po, ker pred bi se preveč jokal-je že lačen!
Punce, hvala za odgovore in lepo cartajte svoje :duda::angel:!
Čao, V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   "Dober" pediater???
25.10.2004 22:07:06   
Ro-La
Izbranega pediatra imamo dr. Dovnika, glede vožnje, smo bili in smo še mi veliko "na terenu", če je toplo, bodita čimveč zunaj, glede čajčka- naš je spil pribl. 10ml čaja čez cel dan, previjali pa smo ga po dojenju, ker se je vedno po dojenju tudi pokakal.
To je vse- na kratko.

Lp R&L

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   "Dober" pediater???
25.10.2004 22:16:38   
NinaŠ
Na tvoje glavno vprašanje nimam odg. ker se s čist druzga konca Gorenjske.

- vožnja z malim dojenčkom - pri nas je Anže vedno spal v avtu; pa uobče mislim da mu škoduje ne, razen kar je nevarnosti v prometu... to je pa povsod tvegano
- zunaj sva dila midva od 7 dneva starosti - prve štiri dni po eno do dve uri, potem pa vsak dan 3 ure dopoldne in 3 ure popoldne - sva imela družbo celega kupa mladih mamic; bil je pa tudi "mraz" 10 - 20 stopinj, mogoče kako jutro tudi manj, pa saj ga fejst napraviš in v vozičku je tako ali tako čisto skrit
- Anžeta sem polno dojila do 6 meseca in drugega nisva nič pila; po petem mesecu sva začela mal poskušati čajčka po flaški ali iz skodelice, pa flaške še do danes (7,5 meseca) ni čisto sprejel jaz pa bi tako rada, da ga ponoči nekeko odvadim se vsaki 2 - 3 ure prikljaplat;
- previjala pa sem ga vedno po hranjenju; na začetku ker je bil ko se je zbudil takoj lačen in je bilo en kup joka če ni takoj jedel, kasneje pa zato ker je kakal vedno po papici

Dobro se rihtejta in čim več improvizacije po Filipovih potrebah.
LP

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   "Dober" pediater???
25.10.2004 22:19:42   
Miša7
Ojla,
pa še ti jaz nazaj napišem malo "svojih" izkušenj, no o čaju nimam pojma kot že veš:)-, naša Hana spi zdaj že od devetih pa nekje do 12-1 zjutraj, jo podojim, šele potem zamenjam plenico, ker ponavadi kaka, ko papa, potem pa se zbuja na 2-3 ure, hihi:ups:

Pediatra imamo dr. Škorjanc, je superca, samo ima gužvo, da je nas komaj še vzela, je ati bil tam na pogovoru!!!:hudicek:
V Mariboru so "baje" dobri dr. Vizovišek, Melink, deljo v zdravstvenem domu na Vošnjakovi.

Zunaj smo mi z našim škratom, če je lepo vreme skoraj celi dan od 11, pa tja do 16 popoldne, ali še dlje, zdaj ko je tako toplo.
Na začetku smo bili za kakšno urco, je bilo avgusta še zelo toplo, potem pa vsak dan dlje, tako da ne skrbi, čimbolj izkoristita vreme. Saj pozimi pa za kakšno urco, med 11 in 15 popoldan, ko po domovih še ne kurijo fejst, pa je bolj čist zrak.:sloncek:

Pa, pa, Miša&Hana:metulj::angel::miska:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   "Dober" pediater???
26.10.2004 8:31:02   
mehurčica
David je pri Dr. Vizovišek Ireni in je res super pediatrinja. Umirjena je, David se na nobenem pregledu ni jokal(zgleda, da gre prav rad k njej..hehe), na vprašanja ponavadi odgovori na dolgo in da jo ja razumeš, Davida je tudi poslala na preventivni pregled v bolnico, ker je mene zelo skrbelo, ko je imel en poseben gib z rokicami(pa tud z nogicami je včasih zatresel), za vsak slučaj je predpisala adaptirano mleko....itd. Skratka, nam se zdi super.

Če mižeku paše, seveda se seveda že lahko peljete z avtom v lupinici.
Zunaj ste tudi že lahko malo več časa, sploh ko je tako lepo vreme. Saj ga oblečeš pa še v košari je in mu ne piha notri.
Jaz Davidu nisem dajala dodatne tekočine, ker me je bilo strah, da se ne bo hotel več dojit. Ampak mi je sedaj malo žal, ker spije zelo malo druge tekočine, kot moje mleko.
Ko je bil še tako majhen, ga nisem nikoli previjala pred hranjenjem, ker bi bil preveč nervozen. Po hranjenju pa je zaspal in med previjanjem se sploh ni zbudil. Če pa ni bil pokakan, sem pa počakala, da se zbudi-torej sem ga previla enkrat med dojenji, ko je bil pač buden(to je bilo sicer bolj malokrat:)-)

Lepo se imejte! Poljubčka tvojemu :duda:!:miska::kuza::muca:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




pitje otrok
Lelly28 RR

Kaj največkrat pije vaš otrok, ko je žejen?

voda (77%)

sladkan čaj (0%)

nesladkan čaj (17%)

kupljen sok (0%)

domač sok iz sadja in/ali zelenjave (6%)


Število vseh glasov: 35

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!