tinkamiška
|
Joj, jst tudi ne razumem kako imajo moje prijateljice z otročki vedno tako lepo pospravljeno, ko pridemo na obisk, meni nikakor ne znese. Dopoldan pomijem posodo, ponavadi še od večerje in od zajtrka, včasih ostane tudi kakšen pisker od kosila, ki se je namakal čez noč. Zvečer ne morem pomivat, ker še nimamo vrat v spalnici in otroški sobi, pa se Iza zbudi Razen, če mi znese pomit, preden gre spat. Potem sem z Izo(včasih skupaj sesava in pospravljava, če se nabere in če ni preveč sitna) in opoldan začnem kuhat kosilo. Ob 13.30 gre Iza spat in spi ponavadi 2 uri in takrat spet ne morem pospravljat, ker ne smem ropotat(komaj čakam, da namontiramo vrata!), potem pride domov mož, spet jemo in potem mi včasih znese kej polikat in še kej na vrtu nardit. Velikokrat gremo pa po kosilu še v trgovino in pridemo domov ravno na večerjo in potem še hitro malo pospravimo igrače, pobrišem kuhinjo(pulte, mizo,..)kopat in spat. Midva pa ponavadi padeva na sedežno kakšno rečeva in greva spat. Ob vikendih pa ponavadi kej delamo še na hiši, ker še ni vse gotovo in se mi zdi, da ima dan na sploh premalo ur Komaj čakam, da si uredimo hišo in kupimo pomivalca, da bom lahko bolj sproti pospravljala, ker mi gre zadnje čase zmeraj bolj na živce svinjarija. Že kakšen mesec se spravljam pomit okna... Mož mi niti nima časa pomagat pri teh gospodinjskih delih, ker je nonstop še za po hiši delat, od tal, do ograje, do košenja, pa kaj jst vem kaj še, vedno je nekaj in potem včasih ponorim in pač druga dela trpijo, ko mi on pomaga No tako je pri nas... Tinka