|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jezikovni tečaj za predšolske otroke
30.5.2007 11:22:06   
Lenny
Zanima me vaše mnenje o vpisu 5-letnika v tečaj tujega jezika v popoldanskem času. Ob tem bi imel še 2 x tedensko šport. Meni se zdi preveč. V vrtcu žal tega ne bodo organizirali, tako da bi raje lepo počakala do šole, njegovo radovednost pri nakupovanju v Avstriji pa brez težav potešiva z v.d. možem.
Izkušnje in mnenja dobrodošla user posted image  Jaz se nagibam k temu, da je tri dni popoldanskih obveznosti na teden preveč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jezikovni tečaj za predšolske otroke
30.5.2007 11:23:24   
Anonimen
Jaz se nagibam k temu, da je tri dni popoldanskih obveznosti na teden preveč.

Jaz tudi. Definitvno preveč.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2007 12:23:01   
Anonimen
Tudi jaz. Pa tudi kar se tiče učenja tujih jezikov v predšolskem obdobju ... meni se ne zdi ravno niti primerno niti smiselno. Mulc mora biti čimveč v naravi in se tam učit!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2007 12:24:17   
Anonimen
Mulc mora biti čimveč v naravi in se tam učit!

Tudi s tem se globoko strinjam. Za pravo učenje bo še veliko časa. Otroci morajo noreti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2007 12:33:01   
Anuška79
Mislim, da so trije popoldnevi za petletnika preveč.

Kot učiteljica tujega jezika, ki že več let uspešno dela s predšolskimi otroci, pa lahko napišem, da je učenje TJ lahko tako prijetno kot tudi koristno, če je program izveden strokovno, prilagojen otroku in ima otrok zanj notranjo motivacijo - torej je to všeč njemu in ne le staršem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2007 12:58:50   
Lenny
Bomo ostali kar pri športu. Še prehitro bo vsak dan sedel v šoli.
Ravno v nedeljo sem mulčkotu med rolanjem prijavila, da od sedenja na klopi raste rit, od rolanja pa mišice user posted image  

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2007 13:02:04   
Anonimen
Lenny, jaz ne bi hitela s tujim jezikom. Ok, strinjala bi se z varianto, da je npr. vzgojiteljica usposobljena za tuj jezik in da tekom dopoldneva uporablja npr tudi tuje besede za določene stvari. Npr. za zajtrk - še v ang ali v nemščini... To ja.... Ne bi pa otroka vozila na ekstra delavnice...pa čeprav bi bile preko igre. Kot je splišni rekla...naj se igra in nori zunaj user posted image

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2007 13:28:38   
Lenny
Ja, če bi bil tečaj v dopoldanskem času v okviru vrtca, bi bila takoj za to. Ampak so že povedali, da za to nimajo usposobljenega kadra.
Za popoldanski tečaj navijajo stari starši, ker so ga v Avstriji slišali "govoriti" s prodajalkami. Japamalomorgen! Je mulček za mano ponovil en "danke" in takoj skasiral gratis čokoladico, zdaj pa mislijo, da mora že v nadaljevalni tečaj. No, malo pretiravam. Saj smo dedkom in babicam že nakazali, da bo imel preveč obveznosti, ampak ......  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2007 13:41:32   
Anuška79
Sama malega nimam namena nikamor vpisovat, pa sem iz tega foha. Pa tudi v našem vrtcu tega ne ponujajo.

Se je pa dolgo vrtel okrog računalnika, potem sem mu pa not vrgla en cr-rom, ki je namenjen predšolskim otrokom za učenje angleščine in sedaj se vsakih 14 dni spomni nanj in potem špila tiste igre (cca. 4 mesece).

Pred dnevi sem ga mal povprašala in mi je mulček kot iz rokava stresel ene 10 besed pa še nekaj barv v angleščini. Sem samo pozijala. Če ima tudi tvoj kak interes za rač. lahko to izkoristiš in starim staršem predlagaš nakup kakega programa za otroke.  Ampak pri nas sem to naredila, ker je res stalno tišal na računalnik in sem rekla pa naj. Drugače se pa strinjam, da bodo imeli šole in rač. še kmalu dovolj.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2007 21:10:42   
mamuška
Mislim, da 2 x tedenska obveznost za 5-letnika čez in čez dovolj, pa ne glede na to, kaj to je. Nasprotno imam o učenju TJ pri otrokih čudovite izkušnje in tudi svojega učim posameznih fraz in besednih zvez, pa vidim da pije kot goba. Tudi zanima ga blazno. Lepo že pozdravlja, v Avstriji, kamor hodimo vsa leta na dopust, pa se pri "gazdi" prav lepo sam zmeni, kaj bo imel za zajtrk. Pa tudi sicer še bolj redko slišimi "mamiiiiii, kwa so lekl?? Kwa nej pa jest lečem??!!" Letos sem se sama spravila učit 4. TJ, francoščino, in ko sem gulila besede, sem jo nemalokrat 3 x prej skasirala od mulčka, kot potegnila iz lastnih možganskih krivulj.  Vendar mora tisti, ki se loti učenja otrok, vedeti veliko več, kot nekdo, ki uči odrasle in tudi metode dela so kot noč in dan. 3, 4,5-letniki namrečnimajo pojma o slovnici, o členih,   številih, časih, glagolih - zato se jezika učijo povsem neobremenjeno, kot ga slišijo oz. kot se jim podaja. Če nič drugega, odnesejo melodijo jezika, občutek, kako se prav sliši. Je pa lahko pravi šok, koliko so te male bučke sposobne dojet in si zapomnit skozi igro.

Jaz bi 5-letnika, če izraža željo in voljo, brez pomislkea vpisala v en primeren jezikovni tečaj, vendar le 1 x tedensko, je povsem dovolj.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.6.2007 9:22:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Jaz bi 5-letnika, če izraža željo in voljo, brez pomislkea vpisala v en primeren jezikovni tečaj

Ja, samo tega pri nas skoraj ni. No vsaj jaz ne vem za nobenega. Tudi tiste zasebne jezikovne šole, ki v svojem prigramu ponujajo učenje za najmlajše, imajo za to najete ponavadi študente, ki pa o učenju najmlajših nimajo pojma. Vem, ker sem sama par let učila 5-letnike, od tega sem prva tri leta po mojem (zdajšnjem) mnenju naredila več škode kot koristi. Tista gospa, ki me je zaposlila, se pač ni kaj dosti ozirala na to, kaj pravzparav jaz učim. Važno je bilo, da sem imela "pravo" izobrazbo - bila sem absolventka na angleščini.

Tako da svojih otrok ne nameravam prav nič forsirati in jih sama učiti, kaj šele da bi ju vpisala v tečaj. Če je za druge otroke dobro, da se začnejo tujega jezika učiti v 3. razredu, bo tudi za moja dva.

Sploh sem pa pristaš učenja v naravi, v gozdu. Narava je najboljša učiteljica.

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.6.2007 13:09:37   
mamuška
Odvisno od kraja do kraja. Niso vse šole in vsi učitelji enaki, so taki, ki se res potrudijo tudi za najmlajše. Je pa seveda res, da nekdo, ki nima niti smisla, niti volje, niti želje in še manj veselja, da bi se res posvetil otrokom, naredi veliko več škode kot koristi. Obstaja pa kar precej dobre literature za poučevanje otrok od 3. leta dalje. Jaz imam sicer doma še stare bukvice iz časov svojega poučevanja. Za cca 60 bogato porisanih strani "učbenika" za najmlajše je bila zraven 630 stranska skripta za učitelje, ki je pomagala pri "poučevanju". Zelo koristna zadeva, če si si le vzel čas in jo temeljito predelal. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.6.2007 13:45:46   
karmy
jaz sem ga vpisala v jezikovno šolo samo je medtem ko je v vrtcu se to tudi izvaja...trenutno je to dovolj potem pa ko bo bil v šoli naslednje leto... bomo pa videli kako bo... če bo pokazal zanimanje za kak šport bomo ga seveda vpisali

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.7.2007 12:53:28   
sassa
Pozdravljeni,

majhni otroci kar vsrkavajo znanje (najsibodi jezikov), vendar menim, da je časovno omejevanje učenja npr. angleščine lahko za tako majhnega otroka stresno. Pri nas smo imeli varuško iz Gruzije, in je z Nežo govorila angleško in gruzijsko. Doma pa imamo veliko angleških pesmic, ki jih vsak dan prepevamo. Neža je stara 2 leti in poleg slovenščine zna tudi nekaj angleških besed. Vse učenje je brez prisile. Pojeva ji oba z očkom v živo ali ob spremljavi glasbe.

Lep sončen dan,
Saša

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.