Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: psihološki test pri treh letih 30.5.2007 6:40:17
|
|
|
|
dory
|
Za nama je zobozdravniska kontrola, sistematski in zdej cakava na vabilo na psihologa...bojda dobis malce navodil kaj otroku pokazat ... drugace pa ti izpolnes tam ful dolg vprasalnik o otrokovih navadah medtem,ko se psihologinja z otrokom pogovarja in potem mora se neki sestavljat...veliko otrok noce sodelovat,zato jih poklicejo na pregled ali cez eno leto ali pred solo...tko je men pediatrinja na hitr razlozila...
|
|
|
|
RE: psihološki test pri treh letih 30.5.2007 6:52:41
|
|
|
|
hariba
|
Otrok mora narisat krog, vstavit like na prava mesta kakor v eni šabloni, potem pa ga psiholog sprašuje kar pač naj bi otrok pri treh letih že vedel. Vse moje tri je spraševal:kaj piha, kaj sije, kaj strelja, kdo grize, kaj teče... Če otrok ne sodeluje ali na premalo vprašanj odgovori pravilno ga čez pol leta povabijo ponovno. Če je izgovorjava slaba čez pol ali eno leto pokličejo k logopedu. Vprašalnik sem pa rešla pred vstopom k psihologu, v eni sobi kjer je polno igrač in se ej otrok ta čas igral, tako da je potem psiholog že imel rezultate vprašalnika in lahko glede na odgovore da kak nasvet. Vsaj v našem zdr domu pri mojih treh je bilo tako. Kako je drugje pa ne vem. Majnši zdr domovi nimajo kliničnih psihologov in kličejo potem v večji kraj. Morda ste zato le sistematiko opravili.
|
|
|
|
RE: psihološki test pri treh letih 30.5.2007 7:04:05
|
|
|
|
pokec
|
o hvala obema. torej nas to še čaka. LP
|
|
|
|
RE: psihološki test pri treh letih 30.5.2007 12:37:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri psihologu? Pri nas je ta test naredila medicinska sestra. Domov smo dobili vabilo za sistematski pregled - en tak kartonček, katerega se še jaz iz svojih otroških let spomnim. Gor so narisani različni znaki - zvezda, stol, sonce... zraven je treba napisat, kako otrok stvari poimenuje in s tem kartonom smo šli na sistematski. Prinesli smo vodo (kri so vzeli nekaj dni prej). Najprej osnovne stvari - teža in višina. Pregled pri zdravnici... Ko smo to opravili, pa smo šli še v sobo poleg, kjer so bile 100 let stare igrače . In potem ga je začela spraševati razne stvari: Kako mu je ime, kako se piše, ali hodi v vrtec, kdo je njegov prijatelj, ali gre sam na stranišče, kako si umiva roke, kdo mu umiva zobke, koga ima najraje (je reku mamico ), s čim se najraje igra. Spraševala ga je barve (mali obvlada in sem bla fuol ponosna ), kaj najraje je, ali se sam obuje, sezuje, obleče, sleče.... Sestaviti je moral stolp iz 3 kock, nato iz 4, nato iz 5. Sestra je potegnila navpično črto, on je moral ponoviti-mu je uspelo. Pokazati je moral, kako zajček skače, kako se muca oglaša, kako kuža.... In še kar nekaj podobnih vprašanj. No, Filip se je dobro odrezal in zelo sodeloval. Na koncu je pa vseeno vprašal sestro: "Zakaj si pa tako firbčna?" JAz mislim, da je to to
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?