|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija žrelnice
28.5.2007 16:52:58   
aljuška
Ojla,

v ponedeljek ( 4.6 ) smo sprejeti v bolnišnico za operacijo žrelnice ( Taja je stara 3 leta in 8 mnesecev  )..Ker je to nasploh naša prva hostpitalizacija me je malo strah kako bo vseskupaj potekalo..Ima katera izkušnje? Taja sicer nima angin ( jo je imela eno blažjo cca. 2leti nazaj ), ravno tako nima problemov z ušesi in sluhom, temveč smrči in pohrkava, ima nasalni godor, ponoči težje tiha ob močnejših prehladih, zato so nas tudi poslali na operacijo ( seveda je žrelnica povečana )..Jaz bom seveda skozi z njo, me pa zanima  kako je s samim postokom, če ima katera izkušnje? A je precej dolgo brez hrane in pijače ( vem da se operacija izvaja na tešče )?'Kako po narkozi?? Vem da bom imela cirkus gori, saj že sedaj pravi da v bolnico pa ona ne bo šla..In mene je seveda strah, da bo dobila odpor in jo ne bom mogla potolažit, pa čeprav gre za minimalno dolgo hospitalizacijo ( 2 noči?? )..In jaz imam tudi tak čuden odnos do bolnišnice..user posted image ..Kaj menite, kako naj dam ''to skozi''?? Sem precej čustvena in se bojim da bo tudi mene ''vrglo'', čeprav vem da gre za ( baje ) minimalno stvar in da jih je že ogromno dalo to skozi...

lp,

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija žrelnice
28.5.2007 20:12:09   
Laubica
Naš je bil že 2x na tej operaciji,prvič pri treh letih drugič pa lani pri 7.Ti samo ne bodi panična ker to otrok čuti jaz sem tudi samo sem se res trudila da mu tega nisem pokazala in je bilo vse ok ,ta opreracija traja mislim da samo 7 min. jih vozijo not kot po tekočem traku.Prvi dan ima sprejem drugi dan so operirani in to zjutraj na tešče in še potem tisti cel dan ne jejo -pa jim niti ni.Saj bo vse ok,ko ti bo hudo idi na wc in se tam zjoči ne pred njo,potem pa ima še 3 tedne dietno lahko pasirano hrano

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2007 12:18:01   
aljuška
hvala, upam da bo šlo vse ok..
a tri tedne dietna hrana?user posted image user posted image  to bo pa pri naši mali kar težka nalogauser posted image , ampak če ni druge..

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2007 13:47:16   
Bejba
Sem že zgoraj odprla temo, ker je nisem tukaj videla, pa bi še nekaj vprašala.
Ali je res, da starši na dan operacije ne smejo biti pri otročku? Kako pa je čez noč, si lahko tam? A to operacijo naredijo na polikliniki?
Hvala, tudi mene stiska user posted image .

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2007 14:45:19   
srki
To smo ravno lani dali čez.

Ni tako hudo, operacija je bila na ORL kliniki, na na Polikliniki. Jesti in piti ni smel samo tisti dan, ko je bil operiran, drugače pa sem ostala z njim, je boljše tako, saj je bil star komaj 2 leti, tudi čez noč. Na sprejemu povej, da boš z njim, da ti dajo takšno sobo, da imaš normalno posteljo. Ker se ene niso mogle odločit, ali bi bile z njim , ali ne oz. so si premislile v zadnjem trenutku, so dobile neke pomožne ležalnike, ki so katastrofa. Na dan operacije si lahko z njim, ne pa pri sami operaciji. Sploh po operaciji je dobrodošlo, da si. Mene so celo v intenzivno poklicali oz. v sobo, kjer je bil operiran, ker se je začel zelo hitro zbujat iz narkoze, kar je bilo katastrofalno. Narkoza pri vsakem drugače vpliva, naš je bil čisto divji, drugi so samo spali. No, ko je zaspal, je bilo OK. Tretji dan zjutraj smo šli lahko že domov.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=972561&mpage=1&key=%9Erelnica&#972598

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.5.2007 11:16:11   
aljuška
oj,

sem včeraj klicala v bolnico  ( Izola ) na pediatrični oddelek oz. otroško kirurgijo in mi je ena zeloooo prijazna tetkauser posted image  prijazno povedala, da je tako:  mamica ali očka ( kdor se pač prijavi da bo z njim/njo ) je lahko z njim 24 ur po predhodni najavi ( se pravi pri sprejemu ), se doplača 20E za samo bivanje, 35E za bivanje s hrano..Na dan operacije je dejansko lahko z njo/njim samo mamica, ostali so sicer nezaželjeni, da pa očkotov res ne podijo stran oz. se da kaj zamižat, samo da ni navala seveda..oz. velja samo za ožje družinske člane, torej ateki..Povprašala sem jo po sobi, pa je rekla da mi lastne sobe ( kar itak nisem računala ) ne zagarantira, verjetno ne bomo v sobi sami, ampak važno mi je da sem lahko skupaj..Mamice z majhnimi otroki imajo prednost ( mislim glede lastne sobe, ampak zame je to v bolnici že itak luksus in ne pričakujem tega, seveda..)..Kar se pa tiče hrane in pijačeuser posted image  še ne vem kako bo..in kako je? Se mi zdi tole brez pitja malo pretirano..ok brez hrane, ampak pit pa bi moral, vsaj moja vem da bo žejna..Kaj pa potem?..No, če ne prej bom vse izvedla v ponedeljek..

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2007 7:23:17   
srki
Mogoče bo čisto prva na vrsti za operacijo. Naš je bil okrog enajstih dopoldne in je bila že kar kriza, ko mi je začel govorit, da bi bil, pa jedel. Mi je bilo prah hudo, ampak smo pregurali.

Saj bo, boš videla!

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2007 15:15:53   
aljuška
ja, saj tudi upam, da bo to čim bolj zgodaj oz. da bo med prvimi, če ne celo prva, ker  kasneje je že kažin, posebno če je še tačas brez hrane in pijače pa skozi na wc-juuser posted image
bomo videli, zaenkrat so izvido ok, ne bi pa rada da bi bila ta operacija takoooo ''rutinska'', da bi še kaj zašuštrali..

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2007 11:24:25   
aljuška
evo nas nazajuser posted image ,
tamala..kot da ji nič ni bilo, šiba okoli in poka od energijeuser posted image .
vse je šlo ok, brez najmanjšega problema, bila je zelo korajža. v ponedeljek smo bili sprejeti, je šla takoj v igralnico se igrat, v torek zjutraj je bila prva na vrstiuser posted image , že 10 do osmih so mi jo vzeli in dobro uro kasneje je prišla ven, sicer je bial malo krize je jokcala in prosila vodouser posted image , ampak je pol kmalu zaspala in ko se je zbudila, sem ji dala piti in je bilo že malo boljše..popoldne se je že igrala v igralnici, bila je sicer še malo zdelana od narkoze, ampak vse brez problema..Nobenih krvavitev, nobene vročine, nobenega bruhanja..Imela je res minimalen poseg, niti ušesk ji niso tikali ( ponavadi ob takih posegih, če je veliko predhodnih vnetij ušesk tudi ušeska očistijo in vstavijo neko cevko ), tako da ...JUPI!!!user posted image Naslednji dan kot rožica. Nobene sledi..o kakšni izčrpanosti, no o meni raje ne biuser posted image , sem bolj slabo spala ( sem bila z njo ves čas )..No, vsem ki imajo to še za opravit, pravim korajžno, ni nič se za bat!user posted image

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2007 7:27:33   
Bejba
Lepo, da ste tako fajn opravili. Nas to čaka novembra. Hvala za tolažbo, sedaj me ni več tako zelo strah.

LP; Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2007 17:47:05   
nejcko
Nas to čaka čez tri tedne. Me veseli, da ste tako fino šli skozi, ampak mene je vseeno še kar groza tega.

Aja, a so vam dali kakšno časovno omejitev glede kopanja in moraja?

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.6.2007 13:46:15   
aljuška
Nejcko, brez skrbi, bo šlo vse okuser posted image ..
glede omejitev..sploh niso ničesar rekliuser posted image user posted image , samo to, da naj malo pazimo da ne pride do kakšnega infekta , ampak s tem so mislili, da si ne baše vsega v usta, malo pazimo na igrišču, plaži ( ampak seveda ne še v morje, pa ne striktno ker ne bi smeli, ampak je še pre  premrzlouser posted image  ) - nič pa konkretnega. v enem tednu je bila ok, ma kaj govorim, že čez dva dni je bilo vse, kot da se ne bi nič zgodilo..Malo smo moreli opazovati, da ne pride do krvavitev ( preko sline ), vročine, bruhanja..ampak to se ni zgodilo in mala je kot rožica sedaj!user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.6.2007 13:56:51   
tatam
Tudi mi smo to preživeli pred dvema letoma in moram priznat,da je blo vse skup težje za mene,kot pa mojega sinkauser posted image !Prebujanje je blo grozno-samo jokal je,čez dve uri pa se je že igral in letal okoliuser posted image !!!
Pa kaj so vam to samo polipe odstranili,brez mandljev,ne?Pri mandljih pa so potem res neke diete,malo daljše okrevanje....
Mi smo na op.šli,ker mu je non-stop teklo iz nosa,poleti,pozimi,na morju...Skozi!Po op.pa mu je prejšnji teden drugič v dveh letih teklo,tak da uspeh je viden!!!

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2007 12:43:10   
aljuška
jah, nam so naredili res minimalni poseg, upam, da mandlji ne pridejo na vrsto, to je malo bolj zoprano..Je bila ena večja punčka ( 6 let ) v sosednji sobi, ki so ji odstranili in žrelnico in mandeljne in še drugi dan ni prišla k sebi, hočem reči je bila bolj boga..jo je precej bolelo, skoraj nič ni govorila in posledično nič jedlauser posted image ..Se je trudila da bi se zaigrala, pa se ji je prav vidlo, da je bolj švoh..
Čeprav ima tamala velike mandlje, so jih kar notri pustili, zaenkrat ne delajo škodeuser posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2007 15:03:10   
Meceno
Žrelnice ne odstranijo kakor mendelje, samo postrgajo. Je pa to skupek tkiv, ki leži v višini nosnih votlin in z pogostimi vnetji dela težave našim otrokom oz zameš nos.

Tudi mojo punco bodo operilali, samo v MB so katastrofalne čakalne vrste

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.6.2007 12:38:28   
aljuška
Aha, ne vem zakaj sem imela jaz ves čas v mislih, da se žrelnico operativno odstraniuser posted image ..najbrž sem kje to info narobe prebrala..Hvala, Meceno za opozorilo, zato torej se je moja kar hitro pobrala..user posted image
je bil pa v Izoli en fantek iz Ptuja ( saj me je začudilo kako to da se je prišel operirat v Izolo, če mu je Mb bližje ), pa smo potem ugotovili da res zaradi čakalnih vrst v MB-ju in v Izoli je ''imel zveze'' in je prišel prej na vrsto..

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?