|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče v vrtec odkar imamo dojenčka
28.5.2007 12:13:43   
mojcapr
Imam 6 letnega sina in 3 letno hči. Sedaj pa smo dobili še dojenčka, ki bo kmalu star 2 meseca.
Najprej je bilo vse vredu, sedaj pa taveč sine 6 letni, noče v vrtec in se joka v vrtcu, da mamica nima dovolj časa zanj. Mi je bilo zelo hudo. Ampak v vrtecu je 4 ure, ne več. Z njim se ukvarjam koliko imam časa. Je kar pestro s tremi. Mož pa dela cel dan, tako da sem sama čez dan.
A je katera imela podobno izkušnjo? Kaj narediti?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče v vrtec odkar imamo dojenčka
28.5.2007 12:33:11   
aisha_
Pozdravljena! 
Poznam en primer ko so tudi dobili dojenčka in ta večja ni hotela več hoditi v vrtec, pa je mamica rekla vredu, pa bodi doma. Mamica je potem ta večjo vključevala v vsa opravila glede dojenčka, s tem mislim, da je mala prinesla pleničko, pomagala previjati, hraniti, vse pač kar spada zraven. In kaj se je zgodilo čez čas, mala je rekla: " ves kaj mamica zdaj pa grem nazaj v vrtec, ker sem že dovolj delala."  Prava faca user posted image . Upam, da ti je kaj pomagalo.
                                                                                                        LP

Otrok sreče
je vedno podoben stari duši,
ki živi v novem telesu;
njen obraz je resen,
a ko se nasmehne,
ves svet zažari
v sončni svetlobi...

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.5.2007 13:12:12   
poška
meni je bilo pa kar olajšanje, kadar mala ni hotela v vrtec in smo bili vsi trije doma (ko sem bila na porodniški). kaj pa vem za 4 ure se pokat tja in nazaj... pa naj bo doma kakšen dan, dokler se ne naveliča.

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu aisha_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.5.2007 15:24:59   
rainbow
no ja, glede na to, da je v vrtcu samo 4 ureuser posted image ; po moje je to normalna reakcija na dodatnega člana (btw čestitkeuser posted image user posted image )

Sicer pa bo zdaj poletje in če imate možnost, naj bo malo doma. Da bo videl, da z dojenčkom ni lahko (mogoče ko bo več z njim) in da imaš dosti dela, tudi s triletnico, domnevam; veliko se pogovarjat in ga pripravljat na jesen, ko gre v šolo.

Sicer pa, še enkrat, bravouser posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2007 12:29:31   
Pajaca
Si že slišala za šolo za dojenčke????

No naša punca tud ni hotla v vrtec ko je imel bratec 3 mesece. Stara je bila 2 leti. Pa sem ji rekla, da mora it, ker mora it Pajacek v šolo za dojenčke, kjer se bo naučil sedeti, pa hoditi pa jesti, da bo lahko potem hodil v vrtec. Da ko bo vse to znal se bosta prijela za rokice in šla v vrtec.

No in potem smo čakali kdaj bo vse to znal.

Vmes so bile sicer krize, a sem ji rekla, da mora bratec v šolo pa je bilo. Al je pa sama vprašala če gre v šolo za dojenčke.

Mal je bilo smešno ko je vsem okol razlagala kako hodi Pajacek v šolo za dojenčke, pa v vrtcu so čudno gledali, pa sem pač razložila kako in kaj, pa je bilo ok.

Probaj, mogoče vam rata.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2007 13:21:36   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Si že slišala za šolo za dojenčke????

No, mi smo po nasvetu Pajacovih uvedli vrtec za dojenčke. user posted image  Ker je bla tko ponosna, da ona hodi v ta velik vrtec, šola je pa več od vrtca, smo potem rekli, da gre v vrtec za dojenčke, pa napledli smo, da je ona tudi hodila, pa povedali smo ji, keri otroci so bii z njo skupej (Pajacka, ta velika od LARE, pa še ene par, uni, k smo skupi vozičkal) ... Tko da je čist zadovoljna user posted image  Pa zaenkrat mamo še srečo, se še nismo na kakšnem sprehodu srečal. user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2007 9:23:00   
mojcapr
Hvala za nasvete. Bomo probali s šolo za dojenčke, čeprav je sine star 6 let in ne vem če bo potegnalo. Tamala 3 lete pa za enkrat nima problemov. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.5.2007 12:41:38   
pinki3
Mislim, da se moras z otrokom pogovoriti. Odkrito ga vprasaj, cesa se boji. Morda ga moti, da bos ti medtem sama z dojeckom, lahko se boji, da si zdaj RAJE z dojenckom kot z njim. Vprasaj ga po tem, saj mu bo lazje, ce bo lahko o tem govoril. In sele takrat mu bos lahko razlozila, da dojencka nimas raje kot njega, da ni res, da si zelis biti skupaj z dojenckom, ne pa z vecjim otrokom, da pa te dojencek potrebuje in se trenutno tezko ukvarjas z vecjim otrokom toliko kot prej, ceprav bi si tega zelo zelela. Povej, da bos mislila nanj, ko bo v vrtcu. Dobro bi bilo, ce bi se tudi vzgojitelji v vrtcu pogovorili z njim in poskrbeli, da bi se cutil tam se posebej dobrodoslega, hkrati pa vedel, da je mama se vedno njegova in da mu je dojencek medtem ne krade. Kaj pa vem, nekaj v tem smislu.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.5.2007 13:16:58   
viv_
pinki, mislim, da ne gre za zapostavljenost, ampak, ko vidi, da je mami doma, bi bil pa še on... Zato pri nas vrtec za dojenčke, mami pa v službo user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?