|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podaljšana porodniška in vrtec
24.5.2007 8:55:04   
nelli
Pozdravčekuser posted image

Zanima me če ima katera podobne izkušnjeuser posted image
Ravnokar sem dobila odločbo, da je naša punčka sprejeta v vrtec (kar v Ljubljani ni tako enostavno)user posted image .
Pred kratkim pa je zdravnica v razvojni povedala, da bo verjetno podaljšala porodniški dopust.
Zdaj pa ne vem ali lahko kljub podaljšani porodniški hčerko vsaj poskusno (ne za ves dan) damo v vrtec, da se počasi privadi? Razmišlajli smo da bi na podaljšani porodniški ostal očka.
Res ne vem, kje dobim odgovor, zato prosim za pomoč.

Hvala, uživajte.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podaljšana porodniška in vrtec
24.5.2007 9:01:25   
moci
no, jaz imam enako situacijo, samo da še nisem dobila odobrenega podaljšanjauser posted image

(odgovor članu nelli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2007 9:23:54   
nelli
moci in kaj boš naredila, če dobiš podaljšanje. Ali boš kljub temu dala otroka v vrtec?

Tudi jaz še nisem uradno dobila podaljšanja, naslednji teden gremo k zdravnici, pa bi prej rada vedela kako se ponavadi v tej situaciji naredi.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2007 9:45:12   
Laubica
Veš tvoja dr.ti lahko napiše za podaljšanje porodniške ni pa nujno da ti bo komisija to odobrila -tako se je v našem primeru zgodilo,počakaj pa boš videla kaj bo

(odgovor članu nelli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2007 9:56:33   
nelli
Aja to gre potem še na komisijouser posted image ? Ja ne vem, moja zdravnica me je že tako čisto presenetila s tem podaljšanjem, takrat se ravno sklenila novo pogodbo o zaposlitvi, potem pa mi zdravnica omeni podaljšanjeuser posted image
Zato smo tudi razmišljali, da ne bi jaz ostala doma temveč očka. Se pravi vse je še v zraku.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2007 10:33:41   
LUNA06
Po moje bi bklo bolj fajn, da za tisti čas v vrtcu plačujete rezervacijo.Ali pa vprašaj v vrtec.

(odgovor članu nelli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2007 10:56:15   
TODI
Mi smo dobili odločbo o sprejemu v vrtec in med drugim piše tudi to:

" V primeru, ko vrtec otroke sprejema komisijsko, morajo starši, v skladu z drugim odstavkom 13. čl. Pravilnika, otroke vključiti v vrtec s 1. septembrom tekočega leta oziroma naslednji dan, ko otrok dopolni starostni pogoj za vstop v vrtec( 1 leto) oziroma naslednji dan po poteku starševskega dopusta, če je bil le-ta podaljšan. Izjemoma vrtec sprejme mlajše otroke ob zaključku starševskega dopusta, vendar ne mlajših od 11 mesecev( 2. čl. Pravilnika)."

Mi moramo do 12. junija obvestiti svojo odločitev glede vstopa in takrat jim bom tudi povedala da čakam rezultate glede podaljšanja in da jih ko dobim obvestim kako pa kaj!!

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2007 12:25:01   
Rok_LM
Mi smo imeli isti primer, tako, da je šla v vrtec šele s februarjem.

Načeloma se otroke vpisuje v vrtec s šolskim letom, vendar če vrtec ni zaseden lahko to narediš tudi med letom. Problem je, kadar ni veliko prostih mest, ker ti lahko ta mesta zasedejo drugi.

Če otroka vpišeš s 01.09. moraš vseeno plačevati vrtec, čeprav imaš otroka doma, pri tem pa imaš zagotovljeno mesto v vrtcu. Lahko pa koristiš rezervacijo in plačaš 40% vrtca, je pa odvisno od občine kjer živiš, koliko mesecev rezervacije lahko uveljavljaš. Ponavadi je to mesec ali dva.

Svetujem ti , da greš na upravo vrtca in se dogovoriš z njimi, je pa odvisno od njih koliko ti grejo tu na roko. Pri nas je bilo v vrtcu prosto samo še eno prosto mesto. Mi smo se dogovorili tako, da nas bo mesto v vrtcu čakalo do februarja, da nam nebi bilo treba plačevati, če pa bi v tem času prišel kateri drugi za vpis nas pa pokličejo in jo pač vpišemo prej.

< Sporočilo je popravil Rok_LM -- 24.5.2007 12:26:57 >

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2007 17:04:39   
nelli
Ja kot vas berem se mi zdi, da ta situacija ni najbolje definirana. Bom res še v vrtcu vprašala. Mal me je strah, da nam nebi kdo mesta zasedel saj je bilo skoraj 200 več prijavljenih kot je bilo prostih mest. V drugem vrtcu smo pa itak zviseli.user posted image
Tko, da do sedaj nisem v vrtcu spraševala samo zato, da mi nebi kakšne oznake dali, da mogoče pa še ne rabim mesta v vrtcu (upam, da sem dost razumljivo napisala).
Ne želim pa nekaj plačevati, česar ne bom koristila, tok denarja pa nimam.

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
24.5.2007 18:49:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nelli)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2007 8:48:24   
nelli
ja saj sem se spomnila na to, da je šel Žan v vrtec, ko si bila še na porodniški nalin, ampak še vedno nisem prepričana, da je to po "pravilih"user posted image  A si koga kaj spraševala takrat?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
25.5.2007 12:36:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nelli)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Rezano cvetje
F*R*U

Kateri cvet vas najbolj razveseli?

vrtnica (39%)

gerbera (5%)

tulipan (12%)

orhideja (24%)

drugo (10%)

bolj kakor rezano cvetje me razveseli lončnica (11%)

Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!