|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj mleko z manj maščob?
24.5.2007 8:05:06   
skuštrana
Naša Liza bo stara 2, 5 leti. Do sedaj smo za njo kupovali mleko s polno vsebnostjo maščob, sedaj sem pa začela razmišljaiti, da je mogoče že dovolj stara za mleko z manj maščobami. Kdaj ste ve začele s temi light variantami. Se mi zdi, da otroci dandanes itak dobijo dovolj maščob z drugimi stvarmiuser posted image ..Poje pa tudi veliko skutk in takšnih zadev, ki so pa itak polnomasne....

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj mleko z manj maščob?
24.5.2007 8:09:46   
Tiamo
No meni so na infekcijski kliniki rekli, da nikol naj ne uporabljam light varjant, ne mleka, ne skut, ne sokov...vse naj bo polno in je najbolje za otroka.

Itak, sem mi pa te light stvari ne zdijo prav uredu, ker potem not dodajo E-je, za okus, barvo itd.....kar se mi zdi bolj škodljivo, kot pa maščobe. 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2007 8:16:02   
Marogica
Tudi mi NE uporabljamo light izdelkov, pa je ta strejši sin star že 6 let in najbrž tudi ne bomo.  Trenutno ne vidim razloga, zakaj bi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2007 8:17:49   
Anonimen
Tudi jaz ne vidim razloga, zakaj bi se uporabljale light variante user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2007 8:43:57   
mia-2
Kakor jaz vem naj bi otroci do konca pubertete uživali polnomastno mleko.Sej se verjetno ne gre samo za maščobe ampak tudi za vse vitamine in minerale ki jih verjetno v drugih živilih ni toliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2007 9:01:11   
pravljica
mi kupujemo samo mleko 1,5 oz. manj...tudi tamali od 1 leta pije le-tega...nisem nikjer zasledila, da to ne bi bilo dobro...kvečjemu obratno, saj gre za maščobe user posted image  ostalih LIGHT varjant ala sokovi ipd. se pa tudi izogibamo

aja, jaz mu še v to mleko dolijem vsaj 1/4 vode user posted image  

< Sporočilo je popravil pravljica -- 24.5.2007 9:03:51 >

yeah, thats me ;)

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2007 14:00:56   
Adelina
A vam povem, kaj je meni sestra na posvetovalnici rekla. Mi je razlagala o uvajanju goste hrane (imam namreč 4 mesece staro punčko) in potem reče, da po 1 letu pa začnemo s kravjim mlekom z 1,6 odstotki maščoče. Sem kar debelo pogledala in vprašala, če ne 3,5, pa pravi, daje treba pol pa maščobo dol pobrat. In mi ni blo jasno od kdaj to, ker sinu, ki je star skoraj 3 leta še vedno dajem polnomastno mleko. Sedaj vidim, da se še vedno svetuje to mleko in ga tudi ve še dajete tako da bomo kar še ostali na tem mleku.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2007 14:01:04   
honey
Jaz pa niti ne gledam na to, ali je mleko polnomastno ali ne. Kupim pač tistega, ki mi pride pod roko user posted image . Ampak nikoli pa ne manj kot 1,5 maščobe, ker se mi zdi, da drugače je vseeno, če bi mu dala samo vodo - ker zame je mleko 0,5 % obarvana voda user posted image . Zadnje čase pa zanj najraje kupujem Mercatorjevo mleko "Zdravo življenje" v steklenici - nehomogenizirano. Sicer se hitro pokvari, ampak v 2-3 dneh ga pa že spije. Saj če bi pri nas kaj več pili mleko, bi ga gotovo hodila kar k kmetu iskat, je najbolj naravno.

Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2007 22:51:07   
pravljica
honey, glede kravjega mleka sem pa prepričana, da ni niti malo zdravo...naravno ali ne, 100%! user posted image  in če se prav spomnim, je bilo zadnjič po tv nekaj glede hrane v šolah in so bili zgroženi, da tam učencem še vedno ponujajo 3,5 mleko user posted image  tako mimogrede sem zasledila, ker vem, da sem si mislila: no dobro, pa imam le prav, da doma pijemo takšnega, z najmanj maščobami user posted image  me pa res zanima, če kje o tem kaj piše s strani strokovnjakov

yeah, thats me ;)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.5.2007 7:05:18   
skuštrana
Ostalih variant itak ne kupujem light, samo mleko. Ja, pa  jogurte, ampak ne tiste, ki imajo rok trajanja 3 tedne (razne jogobele, vitalineje in ostala sranja), ampak čisto navaden jogurt od Ljubljanskih mlekarn z manj maščob.
Eh, nedavno sem gledala na tv ali brala članek - se ne spomnim točno, da je ponekod v tujini že full raziskano, da bi tudi otroci morali dobivat light varianto mlečnih izdelkov in se to priporoča, ker že tako ali tako pojedo preveč maščob.Se pa to nanaša samo na mleko, raznih light sokov itak ne kupujemo. Oz, jih sploh ne kupujemo.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2007 7:47:01   
livia
Mislim, da sem ravno včeraj v Našm malčku videla, da je to po dopolnjenem 3. letu otroka.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?