|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testiranje sladkorja
22.10.2004 19:39:25   
Nikica
Pozdravček vsem!
Upam, da mi boste lahko pomagale, ker sem res prestrašena. :(:((Včeraj sem imela ultrazvok in je zdr. v Porodnišnici ugotovila, da moj fantek:modri: tehta 2400g, ima velik trebušček, glavo, skratka rekla je, da bo pravi zdravi košarkaš.:duda: Bila sem zelo srečna:):):), potem pa mi je rekla, naj si dam pregledati sladkor, da imam lahko sladkorno. Pa sem padla na realna tla! Šok! Ker naj bi bil otroček za nosečnost že preveč velik in težek (sem namreč v 34. tednu), imam jaz lahko sladkorno. Drugi teden sem naročena pri ginekologu, kjer moram omeniti, da nosim zelo velikega fantka :modri::duda:in si zato dati testirati kri. Pregledala sem že malce po debatah, pa se nisem nič kaj potolažila. :((:((Res me je strah! Če bodo ugotovili, da imam povišan sladkor, ali se po porodu zniža? Vem, da bom morala na dieto, toda jaz nikoli tako ali tako nisem bila mahnjena na sladko. To sem omenila tudi zdr., ki mi je rekla, da to ni odločujoče. Res sem se zredila za nekaj več kilogramov(15):sloncek:, toda pred tem sem bila zelooooo suha, pa še zdaj ne jem prevelikih količin. Rekla je tudi, da imam zelo majhen trebuh in bi lahko imela dvakrat večjega, če pogleda otročka v meni. Aja, pa še to, zdr. me je vpr., če je mož dvometraš, pa sem rekla, da je majhne rasti, tako ji ni bilo nič jasno. Če ima katera podobne izkušnje, ali mi lahko kaj svetuje. Če samo pomislim, da bi si morala sama dajati insulin, me zgrabi v trebuhu. Saj ženske rojevajo tudi večje in težje otročke, pa nimajo sladkorne, kaj ne?!:zmeden::zmeden::zmeden: Že vnaprej hvala, če mi boste kaj napisale.Želim vam lep vikend z vašimi pikicami:duda::duda:!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Testiranje sladkorja
22.10.2004 20:02:11   
SISI25
Naj te potočažim. Jaz imam dvojčke in sta v 32 tednu bila težka - prvi 2100 g in drugi 2000 g. Je meni tudi rekla, da imam velika otročka, sploh ker sta dva. Sem pa bila tudi jaz na glukoznem testu in je bilo vse o.k. Ga imam 4,5, kar naj bi bilo vredu.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Testiranje sladkorja
22.10.2004 20:21:24   
Anonimen
Meni se je tudi podobno zgodilo pred nekaj dnevi. Sem bila na UZ v 32. tednu in otroček ima baje velik trebuh, tehta pa okoli 1900g. Zdravnica me je poslala na glukozni test, ki sem ga opravljala danes, v ponedeljek pa bodo rezultati.
Mimogrede - nič strašnega, kozarec vode z glukozo in limono spiješ, čez eno uro pa ti vzamejo kri.
Se ne sekiram preveč, če bo sladkorna, je nosečniška, dali me bodo na dieto, po porodu pa bo vse ok tako kot pri vseh drugih.
Se mi pa čudno zdi, ker sem doma podatke vpisovala v razvojno tabelo in mera AC - obseg trebuha - je že od samega začetka pod normalo.
Kako je možno, da ima velik trebuh in podnormalen obseg trebuha?

(odgovor članu Nikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Testiranje sladkorja
22.10.2004 20:41:32   
Anonimen
Nič se ne sekiraj, tudi če imapš sladkorno, je to tako imenovani nosečniški diabetes, ki po porodu mine. Tudi pei meni so že mislil, da gre za to, vendar so mi sporit kontrolirali tudi sladkor, tako da je zdravnik samo na karton pogledal. Eni imamo pač velike otročičke. Tudi če boš imela preveč sladkorja v krvi, boš morala samo na dieto, po porodu bo pa vse O.K.

(odgovor članu Nikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Testiranje sladkorja
24.10.2004 11:53:16   
dix
Tudi uz ni najbolj merodajen!!!

En teden pred porodom so mi rekli da bo moj otroček majhen, naj bi tehtal 3000g, porodna teža pa je bila 3790g.

Boš šla na test in boš videla na čem si. Tudi mene so preventivno poslali, ker imamo sladkorno v družini in ni bilo nič narobe. Ti se samo pomiri.

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Testiranje sladkorja
24.10.2004 17:27:09   
Nikica
Hvala vsem! Zdaj mi je malce lažje. Bo res najbolje počakati do testiranja.
Pozdravček!

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?