daddy
|
Najinega starejšega sina ( petošolec ) je dve leti starejši fant izsiljeval za denar. Ne samo njega, še dva druga sošolca. En tak famozen večni problemček, sin tipične "moj - zlati - otrok - pa - že - ne" mame. Vsi sošolci so se ga bali, ker že od nekdaj nosi s sabo v šolo nož. Čakal jih je po pouku, jih ustrahoval ... in se enkrat ni ustavil le pri besedah in grožnjah, ampak je pretepel najinega sina, ki je šele takrat sploh prvič doma povedal, kaj se dogaja. Seveda sva šla na šolo, k razredničarki, k ravnatelju ..... kar samo po sebi najbrž ne bi imelo velikega učinka ( nasilnež je dejanja, razumljivo, prikrival - in ravnatelj mu je, btw, verjel ). Ker pa je imel sin modrice, sva ga peljala tudi k zdravniku, tam pa avtomatično vse nasilne poškodbe javijo tudi na policijo. Ko so se vmešali naslednji, pa je omenjeni nasilnež videl, da gre zares. Pogovor vpričo kriminalista je potekal dobre pol ure, ko se je "zlomil", videl, da se z izgovori in lažmi ne more več zapletat, priznal ..... zatem pa so začeli prihajati ostali sošolci. Ne le tisti iz razreda najinega sina, ampak iz cele šole !!!!!! Mene je bilo groza, ko se je klobčič začel razpletati, kaj vse je prišlo na dan, mislim, to ne moreš verjet ..... dogajalo se je že prej, že nekaj let. In nihče ni upal nikomur povedat, ker je fant vsakemu kazal tisti famozni nož in jim grozil, da jih bo ubil !!!!!!! Epiloga te zgodbe še najbrž ne bo tako kmalu, saj je zadeva šla naprej na CSD, pa tudi na sodišče. Za zdaj se je nasilnež umiril, ker mu kaj drugega ni preostalo, tudi opravičil se je že nekaterim ( ne vsem ). V šoli ga budno pazijo, izven šole menda nimajo več pristojnosti, tako da zdaj organizirama, da gre vedno nekdo sina čakat, ko konča pouk ( kot sem videl, to zdaj počne večina staršev sinovih sošolcev ). Ne vem, če sem ti kaj pomagal. Ampak nasilju je po mojem pač vedno treba reči jasen in glasen NE - saj, kaj pa drugega preostane?
|