|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako reagirate na nasilje?
22.5.2007 6:48:34   
hariba
Ja to me zanima kaj storite, če vaš otrok dlje časa toži, da mu nekdo v vrtcu ali šoli nagaja in tepe. Mu rečete naj potrpi in se umakne od nasilneža, se ga izogiba kolkor se da ali naj udari nazaj. Stopite do ućiteljice oziroma do vzgojiteljice morda celo do otrokovih staršev?
Moj devetletni sin že nekaj časa toži o sošolcu, ki mu nagaja, žali in tepe. Začelo se je s tem, da mu je medodmorom, ko je šel na wc začel skrivati torbo, vanjo metati razne smeti, tudi ogrizke. Sem to omenila razredničarki na govorilni uri. Je rekla, da njej se ne moj ne on ne zdita moteča in problematična, da do kakšnih sporov pa v šoli itak zmearj prihaja. Je tistega učenca vprašala o skrivanju torbe je rekel, da mu je pa moj nekaj rekel. S tem je bila stvar za njo zaključena. To se je nadaljevalo z čakanjem pred šolo in brcenjem, enkrat sta mu z njegovim starejšim bratom imetala pred šolo kamne v glavo, je 1 zadel ga v glavo Sem poklicala socialno delavko, je rekla, da se bo pogovorila z njim. Pa sta rekla, da sta kepe metalauser posted image (konec marca, ko ni bilo več snega) Mi je tako socialna rekla, da ni bilo nič hudega.  Aprila so po športnem denvu pred šolo še igrali nogomet, ko so čakali na kosilo. Mu je tisti, ker je od mojega hotel žogo stopil na stopalo in nekaj trenutkov stal na njem. Pri tem mu je zlomil en členek od prsta. V šoli so pa spet prišli do zaključka, da je bilo nehote. Od takrat dalje imamo user posted image  muke sina spravit sploh v šolo. Enostavno noče več, če ga včeraj ne bi že skoraj nasilo zvlekla v avtzo in odpeljala ne bi šel.
Saj nisem take sorte mame, da mojega nihče ne bi smel niti grdo pogledat, on pa lahko vsakemu stori vse. A vseeno se mi zdi, da v šoli preveć tolerirajo nasilje, se premalo pogovarjajo o medsebojnih odnosih, ker pač to prinaša dodatno delo. Saj še nikoli nisem rekla, da je moj zlat in čisto verjamem, da ga je tudi on zafrkaaval.
Presenetil me je pa še dogodek v trgovini pred dnevi. Sem srečala znanko z štiriletnim otrokom in ji povedala o tem. Je rekla mojega tudi tepejo in se nato obrnila proti sinu; a jaz mu pravim udari nazaj takoj vsakega in čim močneja, da bo mir.  A ne Domen? Potem je še dodala, da vzgojiteljica pravi, da je treba potrpet, ona pa me reče da ne in da mora poslušat njo , ker je ona mama in vzgojitelica. Vse to mu je govorila zelo, zelo odločno. Ne vem jaz pa na tak način nisem vzgajala, nisem jim sicer nikoli rekla naj se pustijo pretepst, a naj močno nazaj udarijo pa tudi ne.
No ne mislim več bluzit, zdaj bi rada sluišala vaše mnenja. Se že zahvaljujem za nje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako reagirate na nasilje?
22.5.2007 6:54:48   
Anonimen
Upam, da imaš moža ker se mi zdi, da je čas, da gre v šolo. Ponavadi moške bolj resno jemljejo, sploh po tem, ko je mama že parkrat bila brezuspešno v šoli. Naj zaropota. To je nasilje, ki se ponavlja konstantno in se mi zdi, da je šola dolžna ukrepat. Malo se pozanimajte o nasilju v šolah, morda kje na internetu prej kaj preberite, saj je zadnje čase bilo kar nekaj polemik na to temo. Da se malo podučite in pripravite.

Drugače pa jaz tudi mojemu 5-letniku rečem, da če ga kdo udari, naj ga nazaj. Ja, menda ne bi smela, ampak se mi pač zdi, da ni nič narobe, če se nauči branit. Prvi naj ne udari, ker to je res grdo, ampak če mi pa reče, da ga je kdo udaril, pa najprej vprašam, če ponesreči, in če je odgovor, da ne, rečem, naj ga kar nazaj.

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.5.2007 7:13:17   
Anonimen
Ja, ti revež bogi, da se še v šolo več ne upa. Ga popolnoma razumem. Ja, kot pravi Splišni, če si bila ti neuspešna, probajta oba, naj gre tudi oče tja in zaropota. Saj to se ne sme dogajati. zdaj udariti nazaj...naj mali preceni, če bo zaleglo oz. če tisti, ki ga tepe kakšen hrga, da jih ne bo potem še bolj nastradal. Drugače pa ja, braniti se mora. In UČITELJICE naj že končno naredijo red. Kaj pa vem, se bo oglasila kakšna šolnica, one bolj vedo, kako to poteka, samo jaz vem, da če ne bi moja beseda zalegla, bi šel oče v šolo, se tudi meni zdi, da bi potem moralo biti kaj bolje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.5.2007 7:17:15   
Lenny
Na tvojem mestu v šoli ne bi odnehala, dokler zadeve ne vzamejo malo bolj resno.
Kar pa se tiče tega, da naj otrok udari nazaj, moram reči, da nam je staršem psiholog, ki je opazoval skupino mojega mulčka en teden, gladko povedal, da je to prav. Prav je zato, ker se mora otrok naučiti braniti, obenem pa se mora tudi tisti otrok, ki je prvi udaril, zavedati, da bo "pokasiral" povračilo. Prvi trenutek me je razlaga presenetila, potem pa sem jo sprejela. Vzgojiteljice prakticirajo sedenje na "kazenski klopi" za tista dva, ki kdaj fizično obračunata. Ne bom pa trdila, da je to pravi pristop tudi za osnovnošolce, sploh če gre za nekoga, ki si je enega od otrok izbral za žrtev.
Veliko uspeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.5.2007 7:44:13   
Marogica
Se mi zdi ta mali hudiček(sošolec tvojega sina) izvaja pravi mobing in to na zelo zahrbten način. Jaz bi šla v šolo k razredničarki in zahtevala pogovor s starši tega otroka in to vpričo tega otroka, da tudi starši zvejo, kaj ta mli dela. Pa seveda, da tudi mali ve, da starši vedo. Takrat se "pesmica" ponavadi spremeni.

In tudi našemu fantu vedno govorimo, da naj nikoli prvi ne udari, če pa dobi kašno, pa naj kar nazaj. Prav? Ne vem. Meni se zdi prav, prvič, da pokaže, da zna to tudi sam in da se ne boji takšnih "podmuklih" tipov. Oz razla od lenny se mi zdi zelo logična.

Upam, da boste stvar čimprej uredili, saj je škoda, da bi se vašemu sinu zaradi takšnih stvari šola priskutila.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.5.2007 8:27:04   
Magi*
hariba, točno vem kako se tvoj otrok počuti, ker sem sama dala skozi v OŠ. jaz sem bila tako prestrašena, da si nisem upala ne doma povedat, ne v šolo it. ko so moji le uspeli izvleči iz mene zakaj ne maram v šolo, je oče poklical ravnatelja in zahteval sestanek z razredničarko, psihologinjo in starši tega fanta. poklical je tudi očeta tega fanta, ki me je takole zaj... takrat sem mislila, da bo samo še huje in najraje bi se bila v zemljo pogreznila. samo moj foter je zelo odločen človek, z izrednim smislom za pravičnost in zna biti tudi zelo prepričljiv. lepo se je pogovoril s tistim očetom in potem so se dobili vsi skupaj na sestanku: ravnatelj, razredničarka, psihologinja in oboji starši. od takrat naprej nisem imela več težav. noben se mi ni upal niti prsta več pokazatuser posted image

jaz mislim, da moraš kar direkt na najvišjo inštanco, ti in mož in pošteno po mizi vdarit. če ti ne bodo prisluhnili obstaja sigurno kakšna inšpekcijska služba in nenazadnje varuh otrokovih pravic. ker ni hujšega kot, da se nad otrokom izvaja nasilje!

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.5.2007 9:37:16   
Njuškalo
Jaz mojemu sinu vedno pravim,naj nikoli ne začne sam prvi težit,ampak, če ga kdo udari ,naj ga nazaj.In to ornk,da mu nikoli več ne bo prišlo kaj takega na misel.Poudarjam mu tudi,naj se postavi zase,da ,če se sam ne bo,se ne bo nihče.Ker dejstvo je,da jaz ne morem biti zraven 24 ur, pa tudi ne bi bilo pametno ,da bi bila.Čeprav je moj šele v prvem razredu, pa moram reči,da se dogaja ,da se kdo nad kom želi izživljati,tudi starejši učenci nad mlajšimi.Samo moj se jim ne pusti in ima mir.
Sama sem bila tudi žrtev takih otrok ,ko sem bila manjša.Nisem se znala postavit zase.Spomnim se nekoga, ki mi je vsak dan težil,me tepel ,izzival...dolgo sem ga prenašala,potem pa sem ugotovila,da,če sama tega ne uredim, nikoli ne bo mir.In sem ga enkrat tako prebutala,da je bežal od mene, od takrat naprej pa nikoli več ni težil.
Sem bila pa tudi v drugi vlogi že.Otroci,ki se spravljajo na druge, se ponavadi zaradi lastne nemoči.Čeprav zgledajo ne vem kako oh in sploh frajerji,so v bistvu bolj prestrašeni v sebi,kot pa tisti,nad katerim se izživljajo.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.5.2007 10:48:53   
Anonimen
Na začetku sem moje učila,nikoli se ne tepi,nikoli ne bodite nasilni do drugih,nikoli ne žalite itd.Ko pa sem spoznala,da s tem moji otroci trpijo,sem spremenila taktiko.Dovolj mi je bilo,da bi moji nastvili še desno lice,če so jih že po levem.Zakaj?Zakaj bi bili le igračka za izživljanje drugih nasilnežev.
Nikoli ne udari prvi,če se kdo spravi nate pa vrni.To je moj moto in smo tudi tamalemu enako rekli,vrni nazaj,če te kdo tepe,ne pusti se,ker ti ne bo nihče pomagala,le sam zase se moraš postaviti.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.5.2007 10:53:34   
Miss Piggy
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Na začetku sem moje učila,nikoli se ne tepi,nikoli ne bodite nasilni do drugih,nikoli ne žalite itd.Ko pa sem spoznala,da s tem moji otroci trpijo,sem spremenila taktiko.Dovolj mi je bilo,da bi moji nastvili še desno lice,če so jih že po levem.Zakaj?Zakaj bi bili le igračka za izživljanje drugih nasilnežev.
Nikoli ne udari prvi,če se kdo spravi nate pa vrni.To je moj moto in smo tudi tamalemu enako rekli,vrni nazaj,če te kdo tepe,ne pusti se,ker ti ne bo nihče pomagala,le sam zase se moraš postaviti.

Enako, pa še to, da nikoli ne sme udariti prvi!

Na žalost se še vedno ne zna braniti, ne fizično, ne verbalno. Če ga kdo udari al¸i zafrkava in ga vprašam, če je udaril oz. odgovoril nazaj, mi reče:"Pozabil sem. Bom drugič."user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.5.2007 13:06:02   
daddy
   Najinega starejšega sina ( petošolec ) je dve leti starejši fant izsiljeval za denar. Ne samo njega, še dva druga sošolca. En tak famozen večni problemček, sin tipične "moj - zlati - otrok - pa - že - ne" mame. Vsi sošolci so se ga bali, ker že od nekdaj nosi s sabo v šolo nož. Čakal jih je po pouku, jih ustrahoval ...  in se enkrat ni ustavil le pri besedah in grožnjah, ampak je pretepel najinega sina, ki je šele takrat sploh prvič doma povedal, kaj se dogaja.
   Seveda sva šla na šolo, k razredničarki, k ravnatelju ..... kar samo po sebi najbrž ne bi imelo velikega učinka ( nasilnež je dejanja, razumljivo, prikrival - in ravnatelj mu je, btw, verjel ). Ker pa je imel sin modrice, sva ga peljala tudi k zdravniku, tam pa avtomatično vse nasilne poškodbe javijo tudi na policijo. Ko so se vmešali naslednji, pa je omenjeni nasilnež videl, da gre zares. Pogovor vpričo kriminalista je potekal dobre pol ure, ko se je "zlomil", videl, da se z izgovori in lažmi ne more več zapletat, priznal ..... zatem pa so začeli prihajati ostali sošolci. Ne le tisti iz razreda najinega sina, ampak iz cele šole !!!!!! Mene je bilo groza, ko se je klobčič začel razpletati, kaj vse je prišlo na dan, mislim, to ne moreš verjet ..... dogajalo se je že prej, že nekaj let. In nihče ni upal nikomur povedat, ker je fant vsakemu kazal tisti famozni nož in jim grozil, da jih bo ubil !!!!!!!
    Epiloga te zgodbe še najbrž ne bo tako kmalu, saj je zadeva šla naprej na CSD, pa tudi na sodišče. Za zdaj se je nasilnež umiril, ker mu kaj drugega ni preostalo, tudi opravičil se je že nekaterim ( ne vsem ). V šoli ga budno pazijo, izven šole menda nimajo več pristojnosti, tako da zdaj organizirama, da gre vedno nekdo sina čakat, ko konča pouk ( kot sem videl, to zdaj počne večina staršev sinovih sošolcev ).
  Ne vem, če sem ti kaj pomagal. Ampak nasilju je po mojem pač vedno treba reči jasen in glasen NE - saj, kaj pa drugega preostane?

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.5.2007 14:31:04   
mamuška
To, kar  všoli počenjo, je neo samo izmotavanje in pometanje pod preprogo. Angažiraj moža in oba skupaj se zelo resno in neizprosno narišita v šoli, ki je DOLŽNA po zakonu problem rešit. Ko pride do telesne poškodbe, sorry, noben hec ni več samo hec, tudi če se res zgodi iz heca. 9-letnik že točno ve, kdaj nekaj boli. Povzročanje bolečine in to namerno je NASILJE - konec debate. Če tega v vaši šoli ne vedo, potem ji pojdita z možem (otrokovim očetom) to lepo narisat in raztolmačit.

Svojega sina sem do 3. leta učila, naj nikoli ne udari, nikoli ne uščipne, naj reče, danj mu dajo mir lai pa naj se umakne. DOkler ga ni eno dopoldne na lokalnem igrišču vzel pod razno en 4-letnik, da sem na koncu - sicer zelo nerada - sama posredovala. Od tega dne dalje ima sin navodilo: nikdar in nikoli ne udari prvi pa tudi z besedami ne zmerjaj in ne izzivaj, tečnobo ali nasilnika 3 x ostro in glasno opozori, naj ti da mir in če ne zaleže, užgi, brcni, ugrizni, lopni nazaj z vso močjo, ki jo premoreš, zaradi mene tudi z lopatko. Par mesecev me ni jemal resno, ko pa je videl, da se bo le moral sam branit, je začel to izvajat. 3 x razločno opozori, nato pa mahne nazaj. Ne vem, zakaj bi moral nekdo  biti stalno boksarska vreča nekomu drugemu?!

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.5.2007 15:12:35   
kimba
Neva se strinjam s tabo, ker je tudi moja taktika taka. Nikoli ne udari prvi ampak ko te drugi udari udari nazaj tja kamor te je on.

Mene je pa predvsem streznila situacija, ko so mi učiteljice v prvem razredu rekle, da moram pustiti otroku da se brani. No in tako sem prišla do spoznanja da zaradi moje prepovedi otroku je on trpel nasilje drugih, saj so drugi vedeli da ne bo udaril nazaj. Letos udari nazaj in tudi tepen je v šoli.

Mi imamo v razredu (2. razred devetletke) problem treh fantov, ki tepejo vse povprek in smo seznanili starše teh fantov, vendar je bilo samo dva dni OK sedaj pa jovo na novo. Učiteljica je tudi seznanjena.

kimba s tremi sončki

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.