|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   danes rok poroda
21.5.2007 14:24:43   
kobacaj
Ojla

Danes imam PDP pa še vedno NIČ user posted image . Malo me že dajejo živčki, ker vsak dan čakamo in čakamo. Kako ste pa ve rodile prej, kasneje ali na datum, ter ali ste dobile popadke ali vam je odtekla voda. Rabim samo malo tolažbe in spodbude, ker se mi že res vleče. Hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: danes rok poroda
21.5.2007 14:31:01   
Mehičanka
Rodila sem 11 dni pred PDP. Začelo se mi je s slabostjo, pa naravno sem se sklistirala, nič jedla že en dan prej, vso noč sem imela neredne popadke, odluščen čep že teden dni prej, potem pa rahla krvavitev in zgodaj zjutraj v porodnišnico na pregled. Bila sem že 3 prste odprta, zato so me poslali kar v porodno. Rodila sem šele popoldne, po 14,5 ur popadkov, od tega sem bila v porodni sobi 5 ur.

Nikar se ne obremenjuj. Meni se je odgovor "boš že vedela, kdaj bo", pred porodom zdel naravnost butast, ampak sedaj ko je to za mano, ti lahko povem, da pravih popadkov res ne moreš zgrešit. Še malo pa bo. Korajžno! Kmalu bo pikica pri tebi!

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2007 14:35:39   
prymorka
joj kako bi rada bila na tvojem mestu,... mene čaka še celo hudo poletje s trebuhom,...user posted image
jaz nimam izkušenj s tem, lahko ti pa le zaželim da bi se vse skupaj čimprej srečno končalo ;))
S*R*E*Č*N*O*...

LP

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2007 14:37:45   
Blacky30
4 dni po PDP, pa še to umetno sprožen porod zaradi premalo plodovnice, brez svojih popadkov.user posted image

Težko te razumem, ker jaz nisem bila nič nestrpna, jaz bi bila kar večno noseča, tako zelo sem se bala poroda. Itak sem vedela, da slej ko prej bo, not ni še noben ostal.user posted image

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2007 15:05:08   
Anonimen
Moj odgovor tudi ne bo ne vem kakšna tolažba.

Jaz sem imela sprožen porod 15 dni čez PDP.

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2007 16:14:37   
yaris
Rodila sem 4 dni po PDP.Začelo pa se je po obilnem kosilu z popadki.Potem smo šli v Izolo in po osmih urah popadkov sem rodila našega sončka.Pa klistirja mi niso delali,kar me je zelo osrečilo.user posted image user posted image

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2007 16:19:44   
blue sky
Jaz sem pa (hvalabogu!) rodila tri tedne pred rokom, in sicer me je ful presenetilo. Odtekla pa mi je voda (po obrokih, nato pa so se začeli popadki v križu in potem hitro v porodnišnico).

Ne se sekirat, čeprav je meni to lahko reči, ker ne vem, kako je, ko čakaš, da bo že vse to mimo. Ti samo lepo počivaj, ker boš po porodu polno zasedena. Pa čim lažji in hiter porod ti želim!!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2007 16:24:44   
Lunca1
Jaz sem rodila 9 dni čez rok, umetno sprožen porod z umetnimi popadki.

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2007 17:49:30   
flower power
jaz sem rodila 8 dni čez PDP s svojimi + umetnimi popadki. Ne sekiraj se, ko bo pač bo!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2007 20:08:15   
lex
Naj te potolažim, jaz mam jutri PDP in sem bla danes na ctg pa je rekla, da še vsaj do petka verjetno ne bo ničuser posted image user posted image user posted image user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2007 20:10:03   
ribica.
Da te potolažim. Rok sem imela lani, 27. 4. Na PDP, nič. Potem smo pač čakali in se ubadali z možnimi datumi, češ 29. 4 bi bil pa res beden datum, a ne bi blo 1. 5. fajn datumuser posted image 30.4. pozno zvečer, še kar nič.  In jaz malo poklapana da nič ne bo s 1.5. Potem pa me je že čez par ur, okrog enih ponoči, začelo po malem zvijat. In ob desetih dopoldne, 1.5 sem že cartala svojega bebija. Če se mi ne bi zgodilo, ne bi verjela, kako se stvari v roku par čisto spremenijo. SREČNO!

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2007 20:59:59   
kobacaj

Hvala vam vsem za odgovore in malo tolažbe. Vidim, da vas je bilo kar nekaj čez rok. Pol pa še telefon non stop zvoni, če je že kaj, pa sosedje, pa v trgovini, no nič drugega res ne preostane kot nič se sekirat in čakat. LP

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.5.2007 21:07:19   
eva1
teden dni pred PDP-pred računalnikom, lih sem RR brala mi je odtekla voda, svojih popadkov nisem imela, zato so našopali z umetnimi...sej bo, še noben ni notr ostal-vem slaba tolažbauser posted image

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2007 21:14:41   
majas
Jaz sem rodila tri dni po roku, pa se tudi še na Pdp še ni čisto nič dogajalo. Sem hodila po stopnicah gor pa dol user posted image potem pa pride nepričakovano...
Pa saj bo... in seveda čimlažji porod...

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2007 21:26:40   
katipi
Predlagam ti, da se s svojim dragim konkretno pocrkljata, pa bo zelo hitro šlo. Tako je bilo pri meni, točno na rok zjutraj in čez tri ure sem že pestovala.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.5.2007 21:28:56   
Anonimen
Že teden pred PDP-jem sem bila odprta 3 cm, CTG pa raven, nič popadkov. Na danPDP-ja spet samo ti t 3 cm in raven CTG... le otrokov srčni utrip je bil visok, pa ne vedno, zato so se odločili, da mi bodo 6 dni čez PDP umetno sprožili porod. Dan prej (popoldne) je bilo še vedno isto 3 cm in raven CTG. No, zvečer se je nekaj začelo, ob 3eh ponoči na dan, ko bi sprožili porod že popadki na 5 min, a so mi tisti 3 cm ostali tudi po predrtju mehurja... no, ko so me našopali z umetnimi popadki sem po dolgih urah v porodni le rodila.

Tko da, 3 cm ne pomenijo nič, prav tako pa tudi ne raven CTG!

(odgovor članu majas)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.5.2007 21:30:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Predlagam ti, da se s svojim dragim konkretno pocrkljata, pa bo zelo hitro šlo. Tako je bilo pri meni, točno na rok zjutraj in čez tri ure sem že pestovala.user posted image user posted image user posted image

Pri nas seks, hoja po stopnicah, pomivanje tal,... in vse ostale vraže kljub odptosti 3 cm in zmehčanemu MV niso pomagale...

(odgovor članu katipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
21.5.2007 21:42:50   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Ja pri nas tudi pomagalo...ponoči okoli 3h smo user posted image user posted image user posted image ..15 minut kasneje so se začeli blagi popadki, ob 5h se je odluščil čep, ob 8h odtekla voda...rodila ob pol desetih zvečer!!! Tako da ni tako slab predlog toleuser posted image

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.5.2007 7:34:05   
Mesečnica
Ne sekiraj sem - jaz sem tudi že čez PDP, danes že 4 dni, pa v tem ne vidim nobenega problema, dokler se dobro počutim, CTG je idealen, plodovnice je dovolj. PDP je itak samo "umetno" določen datum, zase vem, da so ga zagotovo zgrešili za kakšnih 7 do 10 dni, ker imam dolge menstruacijske cikluse in tudi vem, kdaj smo otroka naredili user posted image .

Zdaj te bodo malo bolj natančno spremljali in če bo treba, bodo že poskrbeli, da otrok varno in hitro pride ven. Jaz uživam v zadnjih dneh, ko sva z možem še v dvojini, potem bo res vse drugače user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.5.2007 9:31:45   
valči
Drugič sem rodila dva dni čez rok in res sem bila nestrpna in sem sama težila user posted image .Šla sem okna pucat,plesat,migala sem in tja,pa seks...

Drugo jutro mi gre čep,pa popadki in zvečer 22.15 sem rodila hčerkico.

Drži se,odklopi,probaj to delat,kar sem jaz,mogoče  ti pomaga.user posted image

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.5.2007 10:21:07   
ŠpelaP
Prvič sem rodila 7 dni čez PDP. Sem pa sama tudi nekako čutila in predvidevala, da bo čez rok (daljši menstr. ciklus).
Jaz se s temi dnevi po PDP sploh nisem odremenjevala. Bolj so mi šli na živce ljudje iz okolice, ki so kar naprej spraševali, kdaj bo.
Zdaj v drugo pa že tudi odštevamo dneve. Si pa že želim počasi roditi, tako, da ne bi imela nič proti, če bi bilo kak dan pred rokom!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.5.2007 20:57:12   
Mateja82
Prvič sem rodila 15 dan čez PDP - sprožen porod. Uglavnem naše male user posted image  smo se kar konkretno načakali.
Zdaj v drugo pa upam da se bo user posted image  bolj točno držal datuma ali pa nas presenetil kakšen dan prej user posted image .

Upam da ti ne bo treba tako dolgo čakati kot meniuser posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.5.2007 21:04:17   
Anonimen
6 dni čez rok, induciran porod.

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
22.5.2007 23:51:31   
Zvezdica
Dva dni pred PDP. Menim, da sem šolski primer poroda, vsaj tko je rekla babica iz LJ porodnišniceuser posted image user posted image
25.7 ob 12ih se je odluščil čep, še isti večer ob 21.15 se začnejo KONKRETNI popadki na 15 min, to se zgodi 3x, potem štirje na 10 min, potem pa na 5 min. Ob enih ponoči sem šla v porodnišnico, popadki na 4 min, me pregledajo in pravi sprejemna" ha, vi ne boste še rodila ste 2 cm odprta". Potem me vseeno pošljejo na klistir(zakon ti povem), britje, tuš...ob dveh sem bila v porodni sobi. Čez dobri dve uri sem rodila krepkega fantička. Aja, voda je odtekla na porodni mizi:).
Vse je bilo super, boli ampak pozabiš, šivi so precej neprijetna zadeva, sploh notranji ampak sam porod sploh ni strašen. Morda zato, ker sem bila psihično pripravljena na bolečino, ker moj prag bolečine ni ne vem kako visok. Lepa izkušnja in upam, da bomo kmalu še kaj naredili.

Veliko sreče in LEP porod,
mi3je

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.5.2007 9:37:15   
Laubica
Jaz sem pa točno na rok dobila ob 2h zjutraj popadke in sva šla na 5 min. not in jih imela do 7h zjutraj na 2 min.odprta nič in potem se je vse umirilo in sem lahko šla domov.Potem pa čez 3 dni isto ob 2h zjutraj in po 11urah sem končno z svojimi popadki rodila.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Rok
пеперутка16

Ste rodili pravočasno, pred rokom ali po roku?

Pravočasno. (0%)

Pred rokom. (60%)

Po roku. (40%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!