|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrdevanje trebuha
19.5.2007 13:39:37   
Anonimen
Sem prvič user posted image , pa me nekaj zanima. A mi lahko katera razloži kako sploh "trebuh otrdi"? Kako to čutiš?
Denes me v zgornjem delu trebuha nekaj "tišči", pa ne vem kaj bi lahko to bilo. Trebuh je napet, ni pa trd. Vsaj meni se tako zdi no. Krčev nimam. Le jutranja bolečina v križu, danes prvič.
Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrdevanje trebuha
19.5.2007 14:42:39   
snake
nisem bila še nikoli noseča in ne vem, ampak kolkor berem tu gor vedno svetujejo nosečnice, če te karkoli tišči bolj kot ponavadi, baje je priporočljivo iti do zdravnika ali vsaj poklicat........

pišem ti ker vidim da ti nobena ne piše...

po moje bi bilo fajn da pokličeš dežurnega.........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   otrdevanje trebuha
19.5.2007 14:57:15   
piči
Oj bom pa jaz prva napisala kako to izgleda. Imam jih že od 19 tedna.
Namreč sem tudi prvič user posted image in sem bila zaradi otrdevanja v bolnici. Naj te pomirim, sem bila sama kriva, ker sem preveč se preganjala v službi. Izgleda pa tako, vsaj pri meni, da mi začne najprej trdeti spodnji del trebuha, od sramne kosti navzgor in potem se širi, odvisno od intenzitete, čez pol trebuha ali celega. Stvar je dokaj neboleča, le neprijetna. Ta krč nato drži nekje 15 - 20 sekund in nato spusti. Sedaj, ko sem v 30 tednu se je vse skupaj malo ojačalo in me občasno po krču tudi na malo potrebo. Trebuh pa je trd kot kamen.
Moj g. sploh ne reagira na to. Pravi, da je to vse normalno in da če ti vsako uro enkrat otrdi ni nič hudega. če pa se pojavlja v par minutnih presledkih in se bolečina krepi potem pa kar pogumno k zdravniku. Tako se pripravlja maternica na porod. Je pa res, da je dobro da malo več počivaš in se odrečeš kakšnim večjim podvigom, kot naprimer večurno nakupovanje ali ....
Tako takšne so moje izkušnje. Je pa res, da je od vsake do vsake user posted image drugače. Če pa čutiš rahlo napetost v zgornjem delu trebuha, te pa mogoče user posted image mal brca. Ne vem v katerem tednu si in če že čutiš otročička.

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2007 18:03:50   
AnaB.
Ko ti bo zares otrdel trebuh, boš takoj vedela, da je to to in ne boš v dvomih user posted image .  Jaz včasih najprej občutim nekakšno toploto v spodnjem delu trebuha, nato pa trebuh postane trd ko kamen. Pri meni vse skupaj ne traja več kot 3-5 sekund in se ponovi recimo 3x v celem večeru, včasih mogoče tudi kaj čez dan. Občutek je nekaj specifičnega, prej nisem nikoli v življenju občutila česa podobnega (sem tudi prvič user posted image ). Otrdevanje samo ni popolnoma nič nevarno, dokler nič ne boli. S tem se maternica pripravlja na porod. Če pa bi poleg tega bolelo, pa moraš k zdravniku. Mene je prejšnjo noč zbudila močna špikajoča bolečina v valovih in otrdevanje trebuha. Šli smo na urgenco, a k sreči ni bilo nič hujšega (sem bila 19t/6d). Od takrat pijem magnesol (dobiš ga v lekarni brez recepta), ki deluje proti krčem.

Kaj več o otrdevanju pa si lahko prebereš tudi na zgornjem linku na vrhu strani) in na med.over.net, kjer odgovarja Pušenjak.

LP

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2007 19:57:25   
madela
Bila trikrat noseča in v vsaki nosečnosti sem okrog 20 tedna začela čutiti kako mi otrdeva trebuh. To ima nek strokovni izraz pa se ne spomnim točno prve besede. To so kao neki lažni popadki s katerimi se telo pripravlja na porod in sploh niso nevarni. Mene je sicer proti koncu nosečnosti že kar zabolelo to otrdevanje,ampak če normalno popusti po parih sekundah ni panike.
Želim ti lepo nosečnost.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?