Anonimen
|
več svoje prijateljice. Eno leto je z enim fantom, ki se je preselil k njej, oba sta brez službe, on se želi vrnit na faks, z njim hodi, da se prijavi na izpit, ker rabi spodbudo, dela nič, ona išče službo že od lani. Vsakič ko sva šle ven, sem jaz plačala vedno vse, nisem nič rekla, da kdaj bo ona častila. Hodi na meditacije, ker pravi ji pomaga duševno, te sama plača, in niso poceni (čeprav ne vem od kje denar-pa me tudi ne zanima). On tudi nima denarja, dobiva neko minimalno pokojnino po materi. Njej so telefon izklopili, ker ni plačala računov, zdaj me še poklicat noče. Ko jo jaz pokličem vedno govoriva kar precej časa, kar nehat ne more, najbolj pa me pri vsem moti to, da je vedno on zraven in posluša kaj se meniva, in komentira. Zadnjič me je slučajno z njegovega telefona klicala in je čez pet minut ji rekel, naj nehava, ker sva že predolge Sploh ne vem, če bi še vzdrževala stike z njo, ker sem tok zmedena, ne vem zakaj ne more biti pet minut sama z mano ali na sprehodu, ali kje drugje, ali pa na telefonu. Vedno on zraven. Pred kakimi petimi meseci sta celo prekinila, ker jo je udaril in porinil, da je padla po stopnicah, in končala na urgenci. Sem jo poslušala tolažila, kaj vse je rekla, da je spoznala da ni on za njo, da ne stoji na svojih nogah itd, čez dva tedna, pa se je spet nazaj k njej preselil, pa mi sploh ni povedala, zvedela sem čisto slučajno, ko sem šla k njej na obisk. Z izgovorom, da bo zdej drugače, da je obljubil, da ni tak, da ne ve kaj se mu je takrat strgalo. Grozno. Kaj naj naredim ? Nočem biti nesramna, ampak se mi zdi, da si sploh ne želi več mojega prijateljstva. Da je totalno pod njegovo kontrolo, zdi se mi da meče svoje življenje stran brez veze. Pa sploh ne razumem te neumnosti, saj sta oba že čez 30 let stara.
|