|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: težave z babico
12.5.2007 11:05:08   
Anonimen
Ej, jaz sem pa eno stvar ugotovila...

Da se očitno skoraj nihče ne pogovarja z babicami in dedki o načinu in stilu vzgajanja preden nastopijo težave. Meni pa se to zdi poglavitno, če želiš otroka dati v varstvo svojim ali moževim staršem, prevsem zaradi dejstva: Volk sit, koza cela. In to še preden se otroka sploh začne paziti

Pri nas smo to razčistili še preden smo Č. dali v varstvo babicam in dedkom. Kaj se sme in kaj ne. Pravila igre so jasno postavljena. Pa še to smo zadevo tako razmejili, da si ga moja mama in tašča "delita" - je 4 ure pri eni in 4 ure pri drugi babici (no, babici se izmenjata). Sama sem povedala, da želim predvsem to, da sva otrokova vzgojitelja jaz in moj mož, se pravi, da midva postavljava meje, do katerih se sme. In vsi upoštevamo ta rpavila, zato pa imamo znosno življenje. Seveda pa se ne vtikam prav v vsako zadevo - če Č. boža mamino mačko ali ne, če hodi po stopnicah ali ne...

Naredili pa smo red predvsem pri spanju in hranjenju. Pa sta na koncu obe babici vzhičeno ugotovili, da sva celo imela pravuser posted image  - jemo vse, spimo na uro...

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
12.5.2007 11:12:15   
skuštrana
Ja, Raho, tole kar si napisala je res. Ponavadi damo babicam otroke in jim sploh ne povemo kaj od njih pričakujemo.
Jaz sicer od naših babic in dedkov ne pričakujem nič kaj posebnega, ker ne kompliciram, če pa bi imela kakšne želje bi jim pa to povedala. In odkrit pogovor je res najboljša rešitev. Če pa ne gre potem pa vrtec (no, tudi tu se moraš prilagodit) ali pa privat varuška, ki jo pošteno plačaš in ji lahko postavljaš svoje pogoje.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
12.5.2007 12:05:23   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Pa ne moremo primerjati otroke in odrasle.Raje imam,da je zapackan in igriv ter zdrav,kot,da ga stalno nadziram,da nima slučajno kje kakšen madež.To so otroci in ne odrasli.

takole si tdui jaz mislim. in včasih je naša kot kak pujs, ampak nasmejana, navihana, zdrava. pa se glih tako rada zrihta, sam je niti slučajno nočem obremenjevati z neko pedantnostjo in čistočo. ima še dovolj časa.

moji najlepši spomini iz otroštva so ravno tisti, ko smo pri babici na vasi skakali po seniku, pa se podili s pujceki, pa kurami, pa bosi po njivi tacali, pa ko so zalivali smo po blatu bosi tacali, bli vsi zamazani... iiiiii je bilo lepo. 

PS: preoblečem jo pa samo, če je čisto v nulo vsrana ali pa gremo kam na lepše. sicer je do večera oblečena v istih oblačilih in grejo zvečer v koš. pa sploh niso tako zelo zamazanauser posted image

< Sporočilo je popravil Magi* -- 12.5.2007 12:08:59 >

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
12.5.2007 12:43:53   
Anonimen
Anonimna, meni se zdi, da je glavni problem pri vama z mamo to, da te ne upošteva. Drugače pa, kar se oblačil tiče, če tamalega oblečeš za doma (oz. pač za pri babici), se meni res ne zdi katastrofa, če ima tudi kje kak zapran flekec. Če pa veš, da gresta v mesto, ga pač poskusiš v nezaflekane cotke oblečt, ali pa naj ga sama babica obleče, kot ji paše.
Glede hoje po stopnicah - mogoče je res že čas, da dovoliš, da hodi po stopnicah tudi sam, ampak če tega še ne obvlada najbolje, naj ne bo res sam, ampak naj ob njem nekdo hodi. Pri babici babica, pa tudi doma ga navajajte na stopnice.
Za psa pa ne vem, če ti bom kaj pametnega lahko svetovala. Naša že od rojstva raste gor z dvema psoma in ju zdaj pri 15 mesecih že čisto sama boža in tudi zna delat lepo z njima, ju ne cuka, ne vleče, ne tepe... Se strinjam, da je vsak pes za ušesi kosmat in nikoli ne moreš bit 100%, kar za moje pojme še pri človeku ne moreš biti, ampak meni se zdi pozitivno, da se druži s kužkom. Seveda je pa pametno, da ju ima babica vedno na očesu.
Morali bosta imeti resen pogovor o upoštevanju tebe kot starša. Bosta pa pomoje obe morali sklenit nek kompromis, vsaka nekje popustit.
Z vrtcem pa ti jaz ne bom težila, ker si itak napisala, da je varstvo občasno, kar pomeni, da ima rednega itak nekje drugje. Ampak če se nikakor ne bosta mogli dogovorit, potem je mogoče bolje, da si za občasna varstva najdeš kako varuško.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?