|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šparglji oviti v slanino
11.5.2007 11:37:42   
Anonimen
Imam zelene. jih še nikoli nisem delala. in če prav razumem, moram najprej:

1. spodnjo tretjino olupati
2. potem dati kuhat v slano vodo za 15 minut
3. nato jih ovijem v slanino
4. in nato še zapečem.

Ali kako? user posted image

A bi tole šlo?
Da ko jih olupam, surove ovijem v slanino in potem vse butarice dam v alufolijo in dam štedilnik. A naj polij čez kaj, da se dušijo ali kako?


hvala vsemuser posted image

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šparglji oviti v slanino
11.5.2007 12:34:16   
Anonimen
alooooooo, počasi bo treba kosilo nareditiiiiiiiiiiii user posted image .

Presneto!
Neva, kje si? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šparglji oviti v slanino
11.5.2007 13:19:04   
Anonimen
Zeleni šparglji s slanino


Sestavine za 4 osebe
16 svežih zelenih špargljev
2 rezini slanine
sol, poper

Priprava
Šparglje olupimo. V loncu z rahlo osoljeno vrelo vodo jih 2 minuti blanširamo, nato vzamemo iz lonca, jih operemo pod mrzlo tekočo vodo in odcedimo. Rezini slanine razrežemo na polovico. Na vsako polovico rezine postavimo 4 šparglje. V slanino ovijemo šparglje ter jih zaščitimo z zobotrebcem. V pečici pečemo 6 minut pri zmerni jakosti,lahko tudi v mikrovalovni. Med pečenjem trikrat obrnemo. Počakamo tri minute. Postrežem

Sorry nisem bila prisotnauser posted image
Jaz bi dodala še listič sira

< Sporočilo je popravil neva6 -- 11.5.2007 13:21:14 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šparglji oviti v slanino
11.5.2007 13:25:05   
Anonimen
kaj pomeni blanširati ? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šparglji oviti v slanino
11.5.2007 13:41:45   
Anonimen












blanširanje


user posted image






obarjanje

user posted image pomožen kuharski postopek, pri katerem živilo nekaj časa kuhamo v vreli tekočini


user posted image








user posted image





user posted image









user posted image
Ko smo s časom zelo na tesnem, je blanširanje lahko hkrati tudi predpriprava jedi. Živilo blanširamo večer pred kuhanjem. Blanširanega ohladimo in shranimo v hladilniku.
user posted image

user posted image



user posted image



pomožen kuharski postopek, pri katerem živilo nekaj časa kuhamo v vreli tekočini, pari ali mikrovalovni pečici. Živila najpogosteje blanširamo v vodi ali v zavrelici, redkeje v maščobi (npr. krompir za pomfri). Nekatera živila, na primer listno zelenjavo in paradižnik, potopimo v vrelo tekočino, druga, zlasti korenovke in gomoljnice pa pristavimo v hladni vodi. Za čas blanširanja štejemo čas od trenutka, ko tekočina, v katero smo živila vložili, znova zavre. Čas blanširanja je ponavadi določen pri posameznemu receptu. Na splošno velja, da nežnejša živila blanširamo zelo kratek čas (za mlado špinačo zadostuje že minuta), tršo zelenjavo, recimo korenček, pa kakih 5 minut.
Blanširana živila nemudoma odcedimo in potopimo v ledeno mrzlo vodo, da prekinemo nadaljnje mehčanje; navodilo ne velja za živila, blanširana v maščobi. Nato jih znova odcedimo in pripravimo po receptu.
Živila blanširamo zaradi različnih razlogov:
■ živilo zmehčamo ali/in mu zmanjšamo obseg, zlasti pred zamrzovanjem ali nadaljnjo termično obdelavo;
■ živilo utrdimo, da ohrani čimbolj naravno barvo (npr. špinača in druga zelena zelenjava);
■ živilo brezbarvno ocvremo, s čimer dosežemo, da postane po končnem cvrenju zlato rumeno in hrustljavo; na primer pomfri in čips;
■ živilo očistimo, na primer kosti za juho;
■ živilo razsolimo; postopek uporabljamo zlasti pri suho mesnatih proizvodih;
■ živilo lažje olupimo, na primer paradižnik, breskve, mandlji;
■ živilu odstranimo grenkobo (npr. jajčevec) ali preoster okus (npr. čebula, zelje).
nasveti
■ Blanširano živilo bomo najlaže potegnili iz vrele tekočine, če ga vanjo potopimo v žičnati košarici z ročaji.
■ Svetla zelenjava med blanširanjem ohrani svojo naravo barvo, če jo blanširamo v zavrelici z limoninim sokom.
■ Različno zelenjavo vedno blanširamo ločeno. Izjema je lahko le zelenjava sorodnih sort, ki jo potrebujemo za isto jed.
■ Med blanširanjem mesa, drobovine ali/in kosti, s površine tekočine sproti pobiramo pene
■ Mrzlo vodo, v kateri prekinemo kuhanje blanširanega živila, dodatno ohladimo z ledenimi kockami.
■ Vodo od blanširanja uporabimo kot osnovo za pripravo juhe, omake ali druge jedi. V njej so izluženi vitamini in druge zdrave snovi.
opozorila
V zdravi kuhinji blanširanje predvsem pri zelenjavi opuščamo ali pa ga opravljamo s pomočjo pare. Na ta način v živilih ohranimo več koristnih sestavin.
pojasnila
Blanširanje je pri nekaterih vrstah zelenjave (npr. špinača, mlad grah) hkrati že tudi kuhanje.
opombe
Francozi z enakim imenom označujejo postopek stepanja rumenjakov in sladkorja, pri čemer mešanica naraste ter postane lahka in svetla. Postopek uporabljamo pri pripravi biskvitnega testa, jajčnih krem in podobno.
viri
številni različni viri
spletne povezave
blanširanje (angl.)
blanširanje (angl.)
blanširanje zelenjave (angl.)
kuharske tehnike (video; angl.) 





user posted image

user posted image

user posted image










user posted image
Pripravite za tisk

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šparglji oviti v slanino
11.5.2007 13:51:59   
Anonimen
hvala, hvala user posted image  nevica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šparglji oviti v slanino
18.5.2007 3:13:50   
yellowcrystalstar
zelenih, se pravi nadzemnih, špargljev ni potrebno lupiti, razen če se čuti da so res žilavi v spodnjem delu. lupim samo bele šparglje. pa spodnji del kar odlomim na tistem mestu kjer so lomljivi. kuham jih več nikoli, ampak jih preprosto popečem osoljene na putru v ponvi. včasih pa jih še ovijem v slanino. njami. men je to ful ful ful dobro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?