Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 8:17:14
|
|
|
|
2ursae
|
jutro , jaz sem jeseni v neki evforiji posadila ogromno čebulic krokusov, narcis in tulipanov, zdaj, ko pa so njihovi cvetovi odcveteli, pa imam polno gredo zelenega perja, ki nič kaj prav lepo ne izgleda, sem pa slišala, da moram to pustiti pri miru, če hočem, da bo naslednjo pomlad vse spet lepo cvetelo. Ali obstaja kakšen način, kako se da to odstranit, pa da bi čebulce ostale v zemlji za drugo leto? Če ne, za približno koliko časa sem obsojena gledat tisto zelenje - ful bi rada namreč posadila kaj poletnega . prav lepa hvala za nasvete
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 8:38:27
|
|
|
|
Anonimen
|
čaki,ti kar prepišem iz knjige: ko čebulice odcvetijo,moramo liste pustiti na rastlini.to je čas,ko se v čebulicah nabirajo hranila za naslednje leto.prav je,če rastlinam v tem času dognojimo s tekočim gnojilom.če moramo prostor izprazniti,preden so listi odmrli,prenesemo rastline v plitek jarek. lp
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 8:47:15
|
|
|
|
san
|
Tulipane lahko daš ven, ko odcvetijo in pustiš, da se posušijo, potem pa jih shrani na suho mesto in jeseni daj v zemljo, lahko pa jih pustiš v zemlji da se posušijo. Narcise oz. njihovo perje jaz zvežem v šope in pustim v zemlji, takoj lepše zgleda. Samo ne jih obrezat, ker drugo leto potem ne bodo cvetele. Lp, S
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 8:55:31
|
|
|
|
Katrin
|
IZVIRNO SPOROČILO: san Samo ne jih obrezat, ker drugo leto potem ne bodo cvetele. Zanimivo! Jaz pa vedno odrežem cvetove, ko odcvetijo, malo kasneje pa tudi stebla in zelene liste (odrežem malo nad zemljo) in čebulice pustim notri; pa so mi še vsako leto spomladi ponovno cveteli tako tulipani kot narcise in se množili. lp
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 9:02:28
|
|
|
|
san
|
ja tulipane ja, pri narcisah pa samo cvetove odrežeš, pa pri irisu tudi - no, vsaj meni se je to zgodilo in mi potem niso cvetele niti narcise, niti irisi in mi je gospa vrtnarica razložila, da se perje pri teh dveh mora posušit.
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 11:18:09
|
|
|
|
Anonimen
|
tudi jaz pustim čebulice v zemlji. zelenje oz. odmrle liste pa postopoma trgam - tiste čisto posušene kar odstanim, potem pa ko se vse posuši vse potrgam! Pa mi vsako leto cvetijo!
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 11.5.2007 12:58:23
|
|
|
|
Ines.
|
Meni je šlo to perje že lani na živce. Sem kar lepo pokosila kljub temu, da naj ne bi smela. In letos so ravno tako cvetele.
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 14.5.2007 0:39:55
|
|
|
|
pot
|
Cvetove porežem, da se rastlina ne trudi izdelovat semena po nepotrebnem. Perje zvežem, v šope in ga pustim, da se posuši. Me ne moti, ker so vmes še druge rože, ki cvetijo ta čas.
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 14.5.2007 6:55:45
|
|
|
|
san
|
tiste čisto posušene kar odstanim, potem pa ko se vse posuši vse potrgam! Pa mi vsako leto cvetijo! ja saj, takrat, ko se posušijo, jih je treba potrgat, naj se jih pa ne bi takoj po cvetenju, ko je perje še zeleno. No, jaz sedaj vedno počakam za narcise in irise, pa tiste manjše spomladanske rožce, da se posušijo in jih potem porežem. Lp, S.
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 14.5.2007 11:52:36
|
|
|
|
iva01
|
IZVIRNO SPOROČILO: san Tulipane lahko daš ven, ko odcvetijo in pustiš, da se posušijo, potem pa jih shrani na suho mesto in jeseni daj v zemljo, lahko pa jih pustiš v zemlji da se posušijo. Narcise oz. njihovo perje jaz zvežem v šope in pustim v zemlji, takoj lepše zgleda. Samo ne jih obrezat, ker drugo leto potem ne bodo cvetele. Lp, S jst tud tko naredim, sem pa enkrat narcise porezala pa niso cvetele, tko da jih zdej rajš zvežem v šope
|
|
|
|
RE: ko je konec s tulipani in narcisami .. 16.5.2007 21:54:34
|
|
|
|
Nea
|
Meni pa je ostalo par tulipanov, katerim listje nisem porezala (se še ni posušilo). Zdaj pa je iz njih nekaj zraslo. Sem mislila da bodo spet cveteli . Danes sem odprla enega izmed "pupov" noter pa so bile male zelene zadeve, podobne semenu. Kaj je to in kaj naj s tem naredim?
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?