|
So norice, niso norice...??? 9.5.2007 21:28:00
|
|
|
|
Jančika_
|
Vasja je bil čez vikend tečen kot osa, v ponedeljek so ga poslali iz vrtca domov z vročino in komentarjem, da "še ne kaže znakov za vodene koze" ( ). Popoldan in zvečer je bil čisto hin, a vročina ni bila visoka (okoli 38). V torek ga je naenkrat skuhalo na 41,1 merjeno v ušesu, torej kakšnih 40 . Poklicala sem moža, naj pride domov, da gremo k zdravniku - a ko je čez eno uro prišel, je dete imelo vročine manj kot 38 . Sicer sem mu dala žličko Calpola, ampak dvomim, da bi to imelo tak strašen učinek. Ker je bil mali kot nov, nismo šli k zdravniku. Vmes sem kontaktirala dve RR ekspertinji za norice (Snorlax in Raho, hvala!) in dobila veliko uporabnih nasvetov. Potem se je začel lov na izpuščaje: včeraj zvečer je imel zadaj na vratu en mehurček. Pripravila sem se, da bo zjutraj cel flekast - pa nič. Še tisti flekec je izginil , sploh nobenega sledu ni, da bi tam kaj bilo. Cel dan je skakal kot navit, vročine skoraj ni imel (do 37,5 merjeno v ušesu, torej mejno), sem pa opazila še tri take izpuščaje (na trebuhu in nogi), ki pa so tudi vsi trije izginili brez sledu v roku ene ure (niso se pojavili naenkrat). Če bi gledala samo današnji dan, je otrok praktično zdrav. Skratka sanja se mi ne, če so to zdaj norice ali ne. K zdravniku se mi zdi zaenkrat brezveze iti, ker nimamo česa pokazati. Pravzaprav je tako, da sploh ne bi pomislila na norice, če ne bi v vrtcu dali tistega komentarja (v Vasjevi skupini sicer še ni koz, samo pri starejših). Kaj menite? So ali niso?
|
|
|