|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   So norice, niso norice...???
9.5.2007 21:28:00   
Jančika_
Vasja je bil čez vikend tečen kot osa, v ponedeljek so ga poslali iz vrtca domov z vročino in komentarjem, da "še ne kaže znakov za vodene koze" (user posted image user posted image user posted image ). Popoldan in zvečer je bil čisto hin, a vročina ni bila visoka (okoli 38). V torek ga je naenkrat skuhalo na 41,1 merjeno v ušesu, torej kakšnih 40user posted image . Poklicala sem moža, naj pride domov, da gremo k zdravniku - a ko je čez eno uro prišel, je dete imelo vročine manj kot 38user posted image . Sicer sem mu dala žličko Calpola, ampak dvomim, da bi to imelo tak strašen učinek. Ker je bil mali kot nov, nismo šli k zdravniku.

Vmes sem kontaktirala dve RR ekspertinji za noriceuser posted image (Snorlax in Raho, hvala!) in dobila veliko uporabnih nasvetov. Potem se je začel lov na izpuščaje: včeraj zvečer je imel zadaj na vratu en mehurček. Pripravila sem se, da bo zjutraj cel flekast - pa nič. Še tisti flekec je izginiluser posted image , sploh nobenega sledu ni, da bi tam kaj bilo. Cel dan je skakal kot navit, vročine skoraj ni imel (do 37,5 merjeno v ušesu, torej mejno), sem pa opazila še tri take izpuščaje (na trebuhu in nogi), ki pa so tudi vsi trije izginili brez sledu v roku ene ure (niso se pojavili naenkrat). Če bi gledala samo današnji dan, je otrok praktično zdrav.

Skratka sanja se mi ne, če so to zdaj norice ali ne. K zdravniku se mi zdi zaenkrat brezveze iti, ker nimamo česa pokazati. Pravzaprav je tako, da sploh ne bi pomislila na norice, če ne bi v vrtcu dali tistega komentarja (v Vasjevi skupini sicer še ni koz, samo pri starejših).

Kaj menite? So ali niso?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: So norice, niso norice...???
9.5.2007 21:30:03   
Ro-La
če kr naenkrat izginejo, po mojem niso

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2007 21:34:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ro-La

če kr naenkrat izginejo, po mojem niso

Se strinjam.

(odgovor članu Ro-La)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.5.2007 21:34:52   
frutka_
jaz pa kličem in kličem pa vidim, da klamfaš po kompjuteru!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.5.2007 21:35:49   
NRMM
Nekaj podobnega se je zgodilo pri nas v ponedeljek. Po popoldanskem spancu,se je mala zbudila zakuhana 38,6 vendar dobre volje in z tremi čudnimi izpuščaji na obrazu. Bili so rdeči z malim mehurčkom (vsaj videt je  bil mehurček).Tudi jaz sem pomislila na vodene koze ampak so izpuščaji do večera izginili user posted image . Ponoči je še kuhala na 37,6 zjutraj pa vročine ni bilo več in izpuščajih kakšnih novih tudi neuser posted image ,tako da tudi jaz pojma nimam kam so izginili,no za vročino se mi malo sanja da je bila najverjetneje zaradi zobkov.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.5.2007 21:36:31   
Jančika_
Jaz sem tudi tako razumela, da bi naj mehurček ostaluser posted image . Saj drugače mi je vseeno, enkrat jih tak morata oba s tamalim fasat, skrbi me le, da se ne bi bila okužila hčerka prijatljice, ki ima čez en mesec PDP, pa če mala glih takrat zboli, pol ne bo ravno fajn...

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.5.2007 21:40:37   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: NRMM
Bili so rdeči z malim mehurčkom (vsaj videt je  bil mehurček).

Tako je zgledalo tudi pri Vasji.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.5.2007 21:41:56   
NRMM
Navadno mehurček ostane in se čez par dni pojavi krastica,vsaj kolikor se spomnim,ko sem jih jaz prebolevala,ni pa mogoče da bi kar na1x vse izginilo user posted image .

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.5.2007 21:52:11   
Pingvinčica
Naša Tia je dobla tudi samo 2 izpuščaja po nogicah in je bil mehurček. Ko sem jo prišla iskat v vrtec mi je vzgojiteljica rekla da ima koze (one že imajo izkušnje). Zdelo se mi je popolnoma verjetno ker so takrat v vrtcu razsajale. Peljala sem jo k zdravniku, ki je potrdil sum - diagnoza vodene koze. Naslednji dan sem zjutraj pričakovala da bo cela v izpuščajih a ni bilo nič več, eden je bil še na hrbtu in to je bilo to. Čakala sem kdaj se bo kaj razvilo krastica ali pa kaj pa ni bilo nič. Naslednji dan o izpuščajih ni bilo ne duha ne sluha. Peljala sem jo k njeni pediatrinji, ki je rekla da to niso kozeuser posted image , ker bi se naj prvo pojavle po glavi. Tako da še danes ne vem ali smo jih preboleli ali ne?user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.5.2007 21:56:39   
Anonimen
Kaj pa, če je to?

Vročinski izpuščaj
Vročinski izpuščaj, drobne rdeče pike, nastane, ker je otroku pretoplo. Največkrat se pojavi pod brado, na zgornjem delu prsnega koša in po rokah, še posebno na notranji strani komolca, lahko pa tudi v mehkih gubah na zadnji strani kolena. Najpogosteje se pojavi poleti, lahko pa tudi kadarkoli drugače, če je otrok preveč oblečen. Stanje je še slabše, če je otrok oblečen v oblačila, ki vsebujejo sintetiko. Pojavi se lahko tudi ob visoki telesni temperaturi zaradi bolezni. Za vročinski izpuščaj je značilno, da izgine sam, v dnevu ali dveh, ko se stanje izboljša. Otroku lahko pomagate z rednim tuširanjem in tako, da ga oblačite primerno. Zdravljenje praviloma ni potrebno. Pomislite tudi na temperaturo v vrtcu, saj je tam pogosto topleje kot v domačem stanovanju. Ali otroka vročinski izpuščaj moti? Da, vendar ne zelo. Večji otrok se bo praskal na mestu izpuščaja, manjši bo kazal nezadovoljstvo, kadar se bo oblačilo dotaknilo razdražene kože.

No, v glavnem, tudi naš Črtomir je zakuhal in sta se mu na obrazeku naredila 2 vročinska izpuščaja. Smo včerja bili pri pediatru, ki me je skoraj dobesedno skregal, da je tamali preveč oblečen (bodi, tanka srajčka in hlačeuser posted image ). tako smo od včeraj v kratkih rokavih in tričetrtinskih hlačah, o vročini pa ne duha in sluha. Bo pač poleten, ne?

(odgovor članu Pingvinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.5.2007 22:06:31   
Jančika_
Raho, ja, tisto po rokici, kar sem ti včeraj omenila, bi lahko bilo to, tole danes je pa drugače zgledalo. Če jutri še ne bo jasno, kaj je zdaj to, bom v petek vprašala v posvetovalnici (jo imava s Kajetanom). Bomo potem videli, če ga naj sploh vozim k zdravniku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.5.2007 8:27:07   
Anonimen
Po moje je le reakcija organizma ali na alergen ali pa na toploto.
Našemu so se izpuščaji začeli pojavljat pred enim tednom.Mehurčki,po lasišču,za ušesi,po vratu,hrbtu,nogicah in dimljah,vsak dan kakšen nov izpuščaj,sedaj so že kratice in še vedno srbijo.Moja prva misel,pa ja nimamo koz?Ni mi bilo jasno,ker nima vročine bil pa je razdražljiv.Nismo šli k zdravniku,le opazovala sem ga.Vsakič popoldne v najbolj toplem obdobju se je pojavila nova pika.Torej od potenja,ker mu je bilo vroče.user posted image Ne vem več,ali naj ga kar nagega okoli pošiljam,spodnji del tanke trenirke,majčka s kratkimi rokavi,pa se še poti.
Bolj ko bo vroče več bodo imeli otroci težav,več izpuščajev se bo pojavljalo.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.5.2007 8:58:25   
ksenjak
Nama z Lanejem so se obema najprej pojavile na hrbtu, potem pa še povsod drugje, nazadnje po nogah. In ko se je pojavilo ni več izginilo. Je bilo pa pri obema že prvi dan viden tak voden mehurček. Vem, ker sem prvega pri sebi še stisnila, ker se mi niti sanjalo ni, da bi to bile lahko norice. So pa naslednji ratali po približno enem do dveh dneh (takrat jih je bilo pa že polno), kar eden za drugim.

Jančika, ne vem, če bi tile izpuščaji kar sami od sebe izginili.

Kaj pa škrlatinka? Vem, da tudi razsaja in mislim, da otrok tudi dobi neke izpuščaje.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.5.2007 11:40:03   
Jančika_
Še vedno ne vem, kaj bi bilo, sem pa raje previdna in ni šel v vrtec, čeprav je v bistvu zdrav. Frutka mi je namreč povedala, da je sama prebolela norice, ne da bi vedela (samo na krvi se je videlo, da je prebolela) in so ji rekli, da je možno, da dobiš samo en mehurček in sploh ne veš, da si kaj imeluser posted image . Je pa Vasja danes zjutraj imel en mehurček v ustih in je spet izginil po pol ure (Vasja je rekel, da ga je pojedeluser posted image ). Škrlatinka verjetno ni, vsaj nobenih drugih znakov ni. Zaenkratuser posted image .

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.5.2007 11:49:37   
Anonimen
To je pa res,poznam primere latentnega prebolevanja kakšne od odtroških bolezni.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.5.2007 13:27:10   
Anonimen
Če pa se mu je naredilo v ustih, potem pa so skoraj verjetno norice. Poglej mu lasišče!

Od moje kolegice sin je imel vsega skupaj 3 izpuščaje. Vendar se zaradi latentne oblike prebolevanja OB le-ta lahko ponovi. moji kolegici se je.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
10.5.2007 19:37:17   
Anonimen
No tudi mi imamo tak problem. V marcu smo preboleli vodene koze (precej hudo obliko, jaz pa še hujšo), v aprilu škrlatinko. Hčerka je v vrtecu natanko 4 dni. V petek smo dali krv in vse super, včeraj zvečer pa tak vodni izpuščaj. Ker vem kako zgleda škrlatinka in kako koze si res ne znam razložiti kaj bi imeli.

Mi nimamo vročine, sicer malo slabše je in bolj nemirno spi. Na jeziku pa ima par flekov zelo borovničeve barve s piko.

Mislim, da imamo z Jančiko enake probleme, samo kaj ko ne vem kaj bi bilo. Je pa res, da večina pik vmes izgine in ostanejo vidne nekaj časa samo največje. Niso pa od tega, da bi bila preveč oblečena.

Upam, da ni nič resnega. Mogoče bomo pa jutri popoldne stopili do pediatrinje, če bo še slabše. Mi je že zdaj nerodno, da bomo spet tam.user posted image

Jančika poročaj, če kaj izveš!

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 10.5.2007 19:43:48 >

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.5.2007 19:38:18   
Anonimen
Punce, a ste vse, katerih otroci imajo te izpuščaje iz Celja?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
10.5.2007 21:12:54   
Jančika_
Po glavi nima nič in danes je bil dejansko popolnoma zdrav, če odštejem tisti polurni mehurček v ustih zjutraj. Tistih nekaj pik, ki jih je pa imel včeraj, je pa zgledalo tako, kot če te ožge kopriva (mater, zdajle sem med laufom eno uro študirala, kje hudiča sem že videla touser posted image , no, pol sem tekla pa mimo kopriv in sem se spomnilauser posted image ).

Jutri imam ob sedmih s Kajetanom posvetovalnico, pa bom vprašala, kaj bi to lahko bilo. Bom poročala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.5.2007 8:53:50   
Anonimen
Tole o koprivnici me je pa na nekaj spomnilo.Pri dveh letih se je moji Katji vsakič,ko smo v zimskem času šli ven so se pojavjali spuščaji podobni koprivjim opeklinam,ko pa si se vrnil na toplo so pa izginili.Pri dermatologu so našli vzrok-alergija na mraz.Po zaužitju sirupa(se ne spomnim več katerega)je alergija definitivnoizginila.Morda pa je res šlo za alergično reakcijo?Ampak to lahko disgnosticira le zdravnik.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
11.5.2007 23:06:23   
Jančika_
Madoniš, cel dan mi ni ratalo pridet do računalnika, taka akcija je bila. No, samo na kratko: dve zdravnici (pediatrinja in moja osebna zdravnica) sta mi zagotovili, da to nikakor niso bile norice, ker pri njih izpuščaj ostane, pa četudi je samo ena pikica. Najverjetneje je bil to stranski pojav pri virozi.

Torej Vasja je zdrav. Da pa mami slučajno ne bi bilo preveč dolgčas, ima Kajetan vneto uho. Jupiiiiiiiiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?