|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bazalni termometer
9.5.2007 20:01:21   
jesalba
Pozdravljene!
A mogoče katera ve, kje lahko kupim bazalni termometer, namreč v Mariboru ga nimajo v nobeni lekarni, niti v Sanolaborju. Vem, da je o tem že bilo govora, vendar vseeno. Res bi ga rada kupila, pa ne vem kje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bazalni termometer
9.5.2007 21:19:12   
stunfek
v bistvu je tako, da v lekarni prosiš zanj in ga naročijo. Le redko se zgodi, da ga kar imajo :) Jaz sem ga tako naročila in kupila v lekarni Brod, Ljubljana. Po mojem se da zmenit z vsako lekarno.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2007 21:29:21   
jesalba
Ja, ponekod so mi rekli, da se ne da naročit. So prav nevedni o tem, tak da sem jim morala razlagati kakšen termometer je to in za kaj se uporablja...eni so celo prvič slišali zanj, česar pravzaprav od lekarnarjev nisem pričakovala. Verjetno imajo res redke punce oz. ženske srečo, da naletijo na bazalni termometer kar takoj v sami lekarni.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2007 7:55:41   
Massa26
Jaz tudi ne vem, kakšen je bazalni termometer user posted image . BT sem si merila z navadnim digitalnim termometrom, pa je delovalo user posted image . A je mogoče bazalni tak, da ti shranjuje vrednosti itd.? Če si shranjuješ vrednosti v kakšen graf, npr. na www.fertilityfriend.com, ti lepo riše krivulje in pove vse detajle o ciklusu.

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2007 10:52:17   
T1979
Masa26 pozdravljena,
zanima me, kako deluje ta stran (fretilityfriend) a se moram registrirati, da bi lahko svoje vrednosti vpisovala. Vidim, da je graf spodaj, samo ne vem kaj moram narediti user posted image

Hvala za pomoč

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2007 14:44:27   
jesalba
Massa 26!

Bazalni termometer je termometer za merjenje telesne temperature s skalo od 36 do 38°C. Takšna skala z razponom dveh stopinj omogoča bistveno natančnejše odčitovanje. V času ovulacije se temperatura dvigne. Dvig temperature je odisen od vsake ženske posebej (nekaterim se dvigne za 0,5°C, nekaterim lahko celo samo za 0,2°C ali morda še manj). Pri slednjih je priporočljivo natančno odčitovanje, da lahko iz meritev sploh razberemo kdaj je prišlo do ovulacije. Termometer se imenuje 'bazalni' zato, ker si merimo jutranjo ali bazalno temperaturo.

Saj v bistvu je tudi navadni termometer vredu, ampak jaz bi pač rada imela takega, ki je namenjen prav temu.

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2007 14:58:36   
stunfek
Dr. Pušenjak je enkrat napisal, da je v bistvu vsak termometer, ki meri vsaj na 0.1 natančno dovolj dober.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2007 19:21:11   
jesalba
Stunfek!

Se strinjam s tem. Tudi jaz sem zasledila, da je navadni termometer dovolj dober. Ampak jaz sem pač taka, da hočem tisto kar si zabijem v glavo. Tako kot ti, bom tudi jaz neumorno iskala prav bazalni termometer.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2007 19:35:47   
jesalba
Pupa_b!

Upam, da še kaj prebiraš ta forum. Če sem te prav razumela, si ti naročila BT v lekarni na Partizanski v MB. A mi lahko daš točen naslov, ker sta dve lekarni na Partizanski. Problem je v tem, da mi ene lekarne v MB sploh ne dajo možnosti, da bi ga naročila (pravijo, da ga nikoli niso dobavljali in ga nikoli niso imeli v prodaji ter da se ne da naročit). Zato bi rada vedela točno v kateri lekarni si ga naročila, da mi ne bodo slučajno rekli, da ga nikoli niso imeli v prodaji. Rekla si, da je italijanski in da je stal nekaj manj kot 6 evrov, ne?

(odgovor članu jesalba)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2007 22:51:48   
Massa26
T1979, ne spomnim se točno, kako se že vpisuje v graf, ampak sem pa skor sigurna, da se moraš registrirat - za neko začetno obdobje itak brezplačno in brez problema, mislim, da ti na mail pošljejo aktivacijo in potem še vsak dan en sestavek o plodnosti in zanositvi in tem - FUL DOBR!! Jaz vem, da bi se tudi za naprej naročila, ampak sem že v tistem mesecu zanosilauser posted image  (prej pa ohoho mesecev ne). Pa vsak dan, ko vpišeš vrednost, ti napiše, v katerem delu ciklusa si, kdaj poskusi s testom ipd. Aja pa to je blo men smešno, ko lahko vpišeš, katere dneve si imel spolni odnos in potem ti oni ˝zračunajo˝, koliko možnosti imaš in dobiš rezultat v stilu ˝good˝, ˝perfect˝...user posted image . V glavnem, zanimiva stran, če se že moramo obremenjevat z merjenjem. Čeprav jaz tega sploh nisem toliko jemala kot obremenjevanje, ampak kot spoznavanje svojega telesa.

Jesalba, če si pa tak perfekcionist, boš pa sigurno tudi bazalnega izvohala user posted image . A na spletnih lekarnah si kaj pogledala - nekje imajo vse živo.. sicer pa vem ja, zakaj bazalni, ker je pač bazalna T, nisem pa vedla, da je še bolj natančen. Do sedaj sem mislila, da mora biti skok pač očiten, če se ženska z dvigom BT odzove na O, vse pa naj se ne bi (pa to ne pomeni, da ni bilo O). Mogoče je pa res pri tistih, ki se na prvi pogled ne odzovejo z dvigom Bt, samo potrebno uporabit bolj natančen termometer.

V glavnem, srečno! 

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.5.2007 9:55:32   
jesalba
Evo, pa sem ga izvohala! Bazalne termometre imajo na Ptuju (Lekarna Ptuj, Trstenjakova ulica 9, Ptuj) in to na zalogi. Niso analogni, pač pa so digitalni. So od firme Citizen in stanejo okrog 43 EUR.

DBT izgleda nekako takole:

http://www.trademe.co.nz/Baby-gear/Safety-monitors/photos/a-99773649/p-35413846.htm

Upam, da sem s tem pomagala še komu drugemu, razen sama sebi  user posted image .

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?