|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje?
9.5.2007 9:09:17   
zalbi
Prosim za kaksen nasvet. Nasa puncica je stara 14 dni in zvecer noce in noce zaspati. Ne glede na to ali spi celo popoldne ali ne, nekje do enih ponoci je budna. Jaz pa sem kot cunja, ker se trudim in trudim da bi prej zaspala. Kaksna navet?

_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje?
9.5.2007 9:12:18   
sisi80
Ne vem, če ti lahko rečem kaj druga, kot to, da bo treba še nekaj časa potrpeti. Pri 14 dneh večina dojenčkov še nima ritma. Predvsem poskrbi, da boš ti spala, takrat ko otrok. Torej tudi podnevi, popoldan. Tako boš lažje zdržala ta naporen čas. Če kaj ni pospravljeno, skuhano, ne sekiraj se. Bo že počakalo.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje?
9.5.2007 9:15:18   
Marogica
Kot je rekla sisi80, dojenčki nekje do 3 mesecev enostavno nimajo ritma oz. imajo svojegauser posted image , to je hranjenje in zbujanje nekje na 3-4 ure. Temu pač ne moreš uiti. In resničnopojdi tudi ti počivat, ko mali počiva, ker drugače boš kaj kmalu brez energije. Saj bo....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje?
9.5.2007 11:30:23   
Anonimen
kako jo pa daješ spat?
ker jaz sem že takoj po prihodu domov začela rutino in ne šele pri treh mesecih. vsak večer ob 7h je bilo dete umito v pižami, na joški oz flaši in po tem v košku v drugi sobi - spalnici. in po tem se ga ni več nosilo med ljudi, dvigalo iz koška itd itd . in moram rečt da je delovalo. zelo kmalu sta obe vedeli da je čaz za spanje, tišina in tema v sobi in konc debate!

(odgovor članu zalbi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje?
9.5.2007 12:57:21   
spelaz
Jaz sem po 3 tednih, ko smo se že malo privadili, pri obeh lepo uvedla ritem in zvečer skopat, oblečt pižamo in ob 8h spat v sobico. Pa sem zdaj pri ta manjši hodila sigurno še ene 3 tedne jo tolažit in božat v posteljco, da je končno zaspala. Nekje pri 2 mesecih je točno vedela, da je čas za spanje in takoj zaspala. Sedaj pri 6 mesecih mam še vedno isti ritem in zaspi kot polh.


(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje?
9.5.2007 12:58:14   
spelaz
Aja, pa seveda pride pred spanjem še hranjenje user posted image

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje?
9.5.2007 16:38:53   
Nogavica
Mi smo prve 3 mesece hodili spat med 2h in 3h, tudi ne glede na to, koliko in kdaj je spala čez dan. Ob 23h je bila ona na višku budnosti.
Ko je bila stara 3 mesece, pa kot bi odrezal - zaspala ob 21h in sva z user posted image  čakala, da se okrog 22h zbudi. Pa se ni. Tako sva bila šokirana, da sva hodila gledat, če še diha user posted image . No, od tistega večera naprej hodimo spat med 20h in 21h. Če jo pa slučajno dam spat pred 20h, pa se čez eno uro obvezno zbudi in bedi do kakih 23h.

Torej, lahko ti samo svetujem, da počakaš.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje?
9.5.2007 20:59:28   
sonchica
mi2 sma user posted image   prve 3 mesece mela non stop na rokah sigurno do 2 h 3 h , tak da sem že hodila kot zombi , malček pa ni hotel in ni hotel zaspat , potem po 3 mescih pa se je vse lepo spremenilo , zaspi brez problema ampak sedaj bo star 1 leto in se še vedno ponoči zbudi 1x včasih tudi večkrat  , odvisno od vremena user posted image  

_____________________________



(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje?
9.5.2007 21:28:15   
martinuška
Dojenček seveda ne ve, kdaj je dan in kdaj je noč, tako da spi, kadar mu paše. Zato ga čim prej navadi s kakšnim ritualom na to,  kdaj je nočno spanje. Mi smo pri naši dojenčici nekaj časa delali tako, da smo jo vsak večer skopali, preoblekli v pižamico in nato spat. Je sicer nekaj časa trajalo, ampak se je definitivno obrestovalo. To sva delala pri njenih 3 mesecih in če bi to že prej vedela, bi že prej začela z uvajanjem takega rituala.

LP

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje?
9.5.2007 21:31:49   
Peli
Pri tako majhnem res ne morš kej dost narest. Lahko gledaš samo to, da je pač ponoči mir, da sobe preveč ne razsvetliš, ti zraven ne ropota radio, da se bo otrok počasi zavedal da je pač takrat mir, bo pa najbrž trajal še nekej časa da se vse normalizira.

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Ali varate partnerja?
Mariposy



da (11%)

ne (89%)


Število vseh glasov: 341

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!