Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 8.5.2007 10:46:28
|
|
|
|
Mina1
|
Jaz sem šla samo na Mačkovo, tam narediš odjavo starega in prijavo novega, dobiš neka začasen odrezek in to je to. Jaz sem potem spremenila osebno (rabiš fotko), pa potni list (rabiš fotko ta pravo), vozniškega ni treba, pa v službi sem javila spremembo in oni so potem dalje urejali tole kartico zdravstvenega zavarovanja.
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 8.5.2007 10:54:30
|
|
|
|
noe
|
moraš pa sama sporočit vsem kateri ti pošiljajo položnice, izpiske, itd. lp
|
|
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 8.5.2007 10:56:59
|
|
|
|
Mina1
|
Ja seveda, na svojo matično banko greš, da ti vse uredijo, jaz sem morala v matično in sem se načakala, pa nove osebne sem morala imeti s sabo. Pa v vrtec sem sporočila in tako.
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 8.5.2007 11:01:59
|
|
|
|
asso
|
Če ne gre tvoj oče s teboj rabiš samo njegovo izjavo, da se lahko prijaviš. Moraš pa imeti tudi potrdilo, da je lastnik stanovanja (zemljiško knjižni izpisek). Lahko te tudi tvoj oče prijavi... Osebno moraš menjati v enem mesecu, v nasprotnem primeru še sami ne vejo. Ne moreš nič urejat, kjer rabiš OI... Sama sprememba naslova ne stane nič, mislim pa, da je osebna tam okrog 16€. Slike ne rabiš nove, bistvo je, da je prava za osebno. Spremembo moraš javit tistim, ki ti kaj pošiljajo: položnice, bančni izpiski... Lp asso
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 8.5.2007 11:08:14
|
|
|
|
soncece24
|
Hvala za odgovore punce! sem pa šla zdaj malo e-upravo čekirat (prej ni delala stran) in je za osebno taksa za printanje obrazca 9,26 € in upravna taksa 7,44 €, tak da res nekje 17 €, čeprav se meni to, da ti printanje obrazca tak mastno zaračunajo zdi ena velika svinjarija.
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 21.1.2014 12:41:21
|
|
|
|
Nancy3
|
Zdravo! A mogoče kdo ve, kako je s tem … Prijavila bom stalno prebivališče na moževem stalnem preb. - pri njegovih starših (midva sicer živiva v podnajemniškem stanovanju v sosednji občini); moje stalno preb. je namreč 200 km stran. Zanima me, kakšna je razlika, če midva z njegovimi starši prijaviva skupno ali ločeno gospodinjstvo? Da ne bo kdo narobe, razumel, nočeva se midva prijaviti ločeno. Avgusta pa dobiva še otroka. Najbolj me zanima, če so kakšne razlike za lastnika nepremičnine (v tem primeru je to moj tast), so kakšni podvojeni stroški, v primeru, da prijaviva ločeno? In kako je potem v obeh primerih z otroškim dodatkom? Verjetno bova morala dokazati, da živiva v podnajemniškem stanovanju in nimava nobene zveze z njunimi prihodki? Hvala in lp!
|
|
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 22.1.2014 9:59:42
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nancy3 Zanima me, kakšna je razlika, če midva z njegovimi starši prijaviva skupno ali ločeno gospodinjstvo? Da ne bo kdo narobe, razumel, nočeva se midva prijaviti ločeno. Avgusta pa dobiva še otroka. Najbolj me zanima, če so kakšne razlike za lastnika nepremičnine (v tem primeru je to moj tast), so kakšni podvojeni stroški, v primeru, da prijaviva ločeno? In kako je potem v obeh primerih z otroškim dodatkom? Verjetno bova morala dokazati, da živiva v podnajemniškem stanovanju in nimava nobene zveze z njunimi prihodki? Ni razlike; sedaj se lahko prijaviš skupaj z njegovo družino v eno gospodinjstvo, lahko pa že v ločeno. Ko bosta dobila otroka, pa bodo na UE verjetno predlagali, da se za mladi družini določi samostojno gospodinjstvo. Za lastnika nepremičnine načeloma ni razlik, razen če občina kakšne komunalne zadeve obračunava po gospodinjstvu, ne po številu prijavljenih oseb. Poštarji pa delijo reklamne prospekte po številu gospodinjstev -> boste verjetno prejemali dvojne reklame. OD - ne, ne boste rabili dokazovat glede prihodkov starih staršev, ker se v obračun tako ali tako štejejo samo vajini prihodki. Preverita pa, kako je glede stroška vrtca v občini, kjer dejansko bivata; mnoge občine imajo namreč za svoje občane nižje cene vrtcev kot za ostale. In ali še iz kakšnega drugega razloga ne bi bilo smiselno prebivališča prijaviti tam, kjer dejansko bivata.
|
|
|
|
RE: Sprememba stalnega bivališča 22.1.2014 11:32:15
|
|
|
|
Nancy3
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea OD - ne, ne boste rabili dokazovat glede prihodkov starih staršev, ker se v obračun tako ali tako štejejo samo vajini prihodki. Preverita pa, kako je glede stroška vrtca v občini, kjer dejansko bivata; mnoge občine imajo namreč za svoje občane nižje cene vrtcev kot za ostale. In ali še iz kakšnega drugega razloga ne bi bilo smiselno prebivališča prijaviti tam, kjer dejansko bivata. Hvala za vse odgovore. Tu, kjer sva zdaj, sva začasno in ne veva, koliko časa še bova in kdaj bova menjala stanovanje, saj nisva lastnika. Dokumentov pa se mi ne da menjat vsakih 6 mesecev. :) Sem jih menjala ob poroki zaradi priimka, zdaj pa jih moram spet zaradi prebivališča (ob poroki ga nisem smela spremeniti zaradi štipendije). Tako da se bova tu prijavila samo začasno. Ampak za vrtec itd. šteje stalno, ne začasno, kolikor je meni znano.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?