|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sedeči otrok
7.5.2007 11:10:39   
zala007
živjo mamice....
moja trimesečna punčka noče biti drugače kot v sedečem položaju...  sploh je ne smemo dati ležat v naročju ali kaj drugega... malo me skri ker ne vem ali lahko pri takšni starosti že lahko sedi sicer z oporo ampak vseeno... ali ima že katera takšne izkušnje?? hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 11:20:16   
madela
Moja kolegica je svojo tamalo skoraj od rojstva držala bolj v navpičnem položaju,kot ležečem,čeprav baje to ni dobro za otroka. Nekje pri treh mesecih pa je dojenčica kar jokala,ker se ni pustila več poležat in tako je večji del dneva skoraj presedela,obdana s blazinami. Sedaj je stara že 9 mesecev in nima nekih posledic.

(odgovor članu zala007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 11:22:52   
madela
Aja,pa kljub temu ti priporočam,da malo vztrajaš,da bo ležala. Vleži se zraven nje in jo zamoti,tako da se bosta igrali,ker res ni fajn,da tako majčken že sedi...kaj pa vem.Moj je star 6,5 meseca in še se zmeraJ rad poleži. Kupi ji most z igračkami,da se bo igrala.

< Sporočilo je popravil madela -- 7.5.2007 11:23:48 >

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 11:32:34   
zala007
saj ima most za igrat in takrat rada leži ampak ima obdobje  dneva ko hoče sedeti! slišala sem da ni ne vem kako nevarno če sedi ni pa ravno priporočljivo.. ah bomo že dokler se  rada tudi leže igra in brez problema zaspi leže tudi v vozičku se ne bom nekaj sekirala... hvala za odgovore

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 11:42:32   
Olivija
pri nama je bilo tako, da je Ana zelo hitro želela biti pokonci in potem smo jo tudi dejansko nosili tako naokol. Ležala pa je edino pod igralnim mostom, kjer je bila še kr rada ali pa na najini postelji. Je pa potem dokaj hitro samostojno sedela. Posledic nima nobenih, tako je vsaj ugotovila v RA, kamor smo šli zaradi ploske noge - pregledala jo je pa od glave do noge.

Julija je bila čisto druga, ona je zelo rada ležala in je pri tem več migala z nogami, sedela je pa potem kasneje in tudi kasneje se je postavljala na noge.  Sta pa zelo različne po značaju, kar se je po moje kazalo tudi pri motoričnem razvoju.

(odgovor članu zala007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 11:55:46   
asso
Sedeti v naročju, oziroma nošnja pokonci je OK. Da jo bi pa posedala pa strogo ne. Še posebno podprto z blazinami.
V vozičku ji lahko tudi dvigneš naslon za eno stopnjo (30°), kaj več pa zelo odsvetujem. Sej je mnogo otrok, ki so pri tej starosti "sedeli" brez posledic, je pa tudi veliko, ki so imeli posledice (nepravilen razvoj)....

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 17:00:00   
majas
Tudi mi smo že pri treh mesecih normalno sedeli in se nosili v sedečem poloaju. Če pa ni in ni  hotela biti v ravnem..nisem morala samo joka poslušati. Pa mi je pediatrinja rekla da naj nebi...
če pa se je že tako lepo držala gor z glavico


_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sedeči otrok
7.5.2007 18:39:05   
atteya
Ali je to za tvojega otroka dobro ali ne lahko preveriš sama, ko ga previjaš. Namreč, ko slečeš pleničko in vse ostalo in ga/jo umiješ, jo daš sedet (ob tem ji nudiš oporo) in opazuješ hrbtenico.
- Če med sedenjem leze v kupček in se ji ob tem hrbtenična kost v križu precej izboči, potem zanjo sedenje še ni OK.
- Če med sedenem hrbtenička zgleda že precej trdna in je v križu ravna ali pa je celo vbočena, potem ni nič narobe.

Tako je meni rekla pediatrinja in mi tudi pokazala kako izgleda eno in drugo in moj mali tudi sedi že od tretjega meseca, pa mu sedaj pri 7-ih nič ne manjka zaradi tega.

Čez en mesec ti bo hotela pa stat, kaj pa potem? Tud to ni panike, samo od začetka naj ne stoji zelo pogosto, kakšenkrat pa le. Potem pa stanje lahko podaljšujete. Preverjeno. Je pa ob vsem tem treba tudi bit pozoren na to, kako močne kosti ima otrok (kapljice AD3), če je rahitičen, potem sedenje pred kakim 5. mesecem verjetno sploh ni zaželeno.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?