|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sanjska porodna izkušnja.........
19.10.2004 1:12:28   
Aly
.......to so tudi besede mojega porodničarja, in zares je bila sanjska, zato bi jo rada delila z vami, predvsem v vzpodbudo tistim, ki vas ta srečni trenutek še čaka. 9nebesa Skozi vso nosečnost sem si želela naravni porod, čepe, sede ali v drugem pokončnem položaju, in se nanj tudi fizično, predvsem pa psihično pripravljala, hkrati pa sem se zavedala tudi, da se lahko zgodi čisto drugače in takrat to moram sprejeti. V veliko pomoč mi je bila tudi knjiga Izziv poroda.

V nedeljo ponoči, sem začutila malo drugačne krče, kot že več dni do tedaj, vendar so bili prav tako neredni in po dveh urah budnosti sem odšla v posteljo, ter spala kot top vse do 10. ure dopoldan. Bila sem prav razočarana, ker se ni nič več dogajalo, saj smo tako težko čakali na našega otročka. Pripravila sem si kopel in se potopila vanjo za eno uro, bilo je prav božansko, saj sem bila maksimalno sproščena in nekako sem čutila, da je ta dan poseben dan. Zatem sem se najedla in mislim, da je potekla še ena ura, ko sem ponovno začela čutiti popadke, ki pa se po bolečini niso kaj dosti razlikovali od krčev, ki sem jih imela že nekaj časa. Na čase so bili eden za drugim, potem čez deset minut, kaj kmalu pa kar redno na pet minut...... In jaz sem se spraševala ali je to to :zmeden2: . Ko pa so se začeli pojavljati na štiri minute, pa sem poklicala moža in deset minut do 14. ure sva se odpravila v porodnišnico, do katere sva imela dobro uro vožnje. Celo pot sem imela popadke na tri do štiri minute, katere sem z lahkoto predihavala. Ob 15. uri 5 minut sva bila pred porodnimi sobami, kjer so naju najprej napotili v garderobo, in kjer sem se preoblekla. Ko sem se ob 15.uri 19.min. vsedla na klopco pred vstopom v porodno sobo, mi je iztekla plodovnica, ob 15. uri 30 min me je pregledala babica in ugotovila, da sem odprta štiri centimetre, priklopili so me na prenosni CTG, tako, da sem lahko vstala in čez 15 minut sem bila odprta že sedem centimetrov….. Sploh nisem mogla verjeti, kako se vse hitro odvija, po drugi strani pa mi je to dajalo še večji pogum, saj sem vedela, da rojstvo našega sinka ne more biti daleč…… Namreč čez dodatnih 15 minut sem bila že popolnoma odprta, poskušala sem se namestiti v sedeči položaj, vendar sem ugotovila, da mi ni ustrezal, zaradi tiščanja navzdol....... vsedla sem se na pručko, (mož je sedel za menoj na stolu tako, da sem se lahko nanj naslonila) predihala še dva, tri popadke, da se je otroček pomaknil po porodnem kanalu in ko je babica dejala, da lahko potiskam, sem začutila pravo olajšanje, ob prvem popadku se je okronala glavica…….. in zatem je nastal trenutek, ki ga ne bom nikdar pozabila......9nebesa:angel:9nebesa .... babica je klečala na tleh, porodničar je zraven nje čepel, nihče ni ničesar govoril, ves prostor je zaobjela tišina, bila je posebna energija...... in v naslednjem popadku, (brez prereza presredka) je naš mali :angel: privekal na ta svet..... V trenutku sem ga dobila iz babičinih rok v svoje, kjer sva ga z atijem pestovala okrog 15 minut 9nebesa . Od prihoda v porodnišnico sem rodila v 1 uri in 10 minut....... Vse od tega trenutka smo najsrečnejša družinica, saj nas mali črnolasi :angel: venomer razveseljuje s svojim številnimi nasmeški med spanjem, spi mnogo, tako, da se moramo tudi kdaj pa kdaj zbuditi, da vidimo črno plave oči in da ne spustimo obrokov……..

LP :rozica::rozica::rozica: Aly
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.10.2004 8:08:21   
Jančika_
Aly, res lepo! :bravo: V kateri porodnišnici pa si rodila?

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2004 8:39:40   
JASNA D
Najprej iskrene čestitke, kar pa se tvojega poroda tiče - bravo za celotno ekipo, posebej pa za vas tri - mamico, štručko in atija. Takle porod bi pa vsaka želela!

Lp, Jasna

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2004 8:56:45   
beba76
Čestitke še enkrat:bravo:!

Res porod, kot si ga lahko le želiš...;)

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2004 8:57:45   
barby*
:bravo::sloncek::zajcek:
Čestitke za sanjski dogodek:bravo::bravo::bravo:
Veliko sreče družinici!
lp, barby:metulj:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2004 9:15:41   
KIRA
joj, ti srecnica!!!! kako sem si jaz zelela naravnega poroda, pa mi ni blo dano...

ti pa zelim da blazno uzivas s svojo strucko, saj tako hitro rasejo...9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa moja je komaj 9 tednov, pa imam obcutek, kot da jo poznam ze celo zivljenje.

LP

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2004 11:54:34   
Annny
Aly, čudovito!! Še enkrat iskrene čestitke in veliko prelepih trenutkov vaši družinici želim:love:9nebesa9nebesa9nebesa:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2004 13:47:40   
Anonimen
Ja, sanjski porod. tudi jaz imam tko lepo izkušnjo. bravo:bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2004 14:20:03   
kimi
čestitke:bravo:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2004 14:56:57   
Lu
Res super. Čestitke :bravo::bravo::bravo:

lp Lu
23t:love:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2004 14:57:51   
Anonimen
:bravo:Aly sedaj ti pa bo marsikatera zavidala za tak sproščen in nič težak porod srečnica.....Čestitke!!!:duda::love:9nebesa:angel::rozica::kuza::sloncek::muca::zaspan::metulj::racka:

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2004 18:07:15   
Pupica
:bravo::bravo::bravo:ČESTITKE ALY:bravo::bravo::bravo:
Očitno veliko pomeni tudi pihična priprava:)
Čimveč čimlepših trenutkov9nebesa9nebesa9nebesa
:muca:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2004 23:26:55   
Seven*
Bravo mamica. :bravo: To me spomni nazalost na to, kako grozna je bila moja porodna izkusnja..

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2004 15:36:03   
Aly
Glede kraja poroda, se je pri nas vse to zgodilo bolj spontano, brez posebnega plana..... Imeli smo res namen roditi v MB, vendar sem zadnja dva meseca (zaradi dolgih terminov naročanja v MB - npr pri 36. tednih so me naročili čez tri tedne in mi šele takrat dali napotnice za preiskavo krvi itd.... :hudicek:) )vzporedno obiskovala tudi samoplačniškega ginekologa v MB, ki je zares pravi strokovnjak - gin. in porodničar ter namestnik predstojnika porodnišnice v sosednji Avstriji in splet okoliščin je bil tak, da smo nazadnje rodili v Avstriji, za kar pa nam zdaleč ni žal, saj je ta čudovita porodna izkušnja tudi posledica toplega okolja, popolne naravnanosti te porodnišnice k naravnim porodom, skratka, kjer je bodoča mamica v porodni sobi "kraljica", kateri izpolnjujejo vse želje - super !!!!!

Hvala vsem za čestitke in lep dan :rozica::rozica::rozica:
Aly

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2004 15:51:19   
Soncnica
:bravo::bravo::bravo: Aly! In en kup :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: zate

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.10.2004 11:28:45   
ronja5
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.10.2004 12:51:17   
Anja167
:bravo: Kar solze so mi stopile v oči. Pri nas je malo dalj trajalo, ampak je bilo prav tako nepozabno, lepo in nič hudo. :sloncek:

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?