|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priprava na otroka
6.5.2007 10:33:00   
majci23
mene pa zanima kako ste se psihično in fizično pripravljale na prihod novega člana? s tem mislim na čas pred zanositvijo? ste bolj zdravo jedle...Kako je potem z otroško sobo? ali dojenček nekaj časa spi v isti sobi kot mamica in mu se ptoem naredi svoja sobica ali kako? Prosim za malo pomoči na začetku:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priprava na otroka
6.5.2007 10:45:43   
natasarobi
pozdavljena majci23! jaz se kaj pretirano pred zanositvijo nisem drugače obnašala - prvič je prišlo tako hitro, da kar nisem verjela (žal nisem donosila, v 21t sem imela upn zaradi nepravilnosti ploda), v drugo sem pa cca dva meseca prej začela jemati folno kislino, več sem jedla sadja in zelenjave ter več pila vodo. Omejila sem tudi kavo (po zanositvi) - žal nam tudi tokrat ni uspelo (zopet upn zaradi nepravilnosti ploda). Čisto do opremljanja sobice nismo prišli, o tem sem začela razmišlati okoli 20t, ker sem prebrala, da je dobro da sobico opremiš kakšen mesec prej, za to, da se nevtralizirajo vonjave novega pohištva, pleskanja, itd.

Ravnaj se po občutku - delaj kar ti paše, jej kar ti paše,....- delo samo pove, če kaj ne bo ok!!!!

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2007 11:23:55   
baja*
Jaz se nisem kaj posebej pripravljala, razen tega, da sem začela jemati folno. Po pozitivnem testu, sem nehala kadit in pit kavo (ker brez čika nima smislauser posted image , sicer lahko spiješ kakšno kavico ali dve) pa malo pazim glede prehrane (da pojem več sadja, ne jem bifteka, solato z vrta malo bolj operem...).
Glede sobice sva se z mojim odločila, da bouser posted image  imel posteljico najprej pri nama v spalnici - se mi zdi bolj "priročno"; sobico lahko še vedno kasneje urediš.

Sicer pa je natasarobi lepo povedala - ravnaj se po občutku!
Srečno!user posted image

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2007 13:43:22   
eya
Jaz sem jedla malo bolj zdravo, to itak. Pa namesto na aerobiko sem hodila na telovadbo za nosečke in na sprehode. Prijavila sem se na ringarajouser posted image , pa par knjig iz knjižnice sem si prebrala. Posteljico in stvari za malega pa sva uštimala par mesecev pred porodom, kar v najini spalnici.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2007 13:54:14   
pupika27
vraže pravijo da naj prinašanje stvari za novega člana donae vem katerega meseca ni priporočljivo saj bi naj prinašalo nesrečo!!!!11ti delaj kakor sama misliš da je najbolje,na tisoče nasvetov te lahko zmede in ti "pokvari" nosečnost ker vedno potem le razmišljaš kako in kaj,pa če je prav ali ne,itd!!!!!!!!!!!!!1predlagam da kupiš kakšno revijo  o nosečnosti saj jih zdaj obstaja ogromno in bereš to bolj za sprostitev in za sprotne nasvete!NE OBREMENJUJ SE PREVEČ  ČE JE VSE VREDU IN SE DOBRO POČUTIŠ   sobica pa naj pride na vrsto skoraj tik pred porodom ko bo vse že dorečeno in ne more biti več neprijetnih presenečenj da ne boš potem depresivna  VSO SREČO IN OBILO UŽITKOV V NOSEČNOSTIuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2007 18:35:13   
majci23
o hvala punce za odgovore! kaj mi lahko še na hitro naštejete kaj vse rabim za otroka na začetku od opreme? Mislim na voziček, stojko al kaj takega....joj ne vem nič o tem:) kolko pa znaša denarno tist paket od države? kaj rabimo za dojenčka najbrž tudi kako omaro za njegove stvari a?

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2007 18:59:34   
baja*
Enkratna pomoč ob rojstvu otroka znaša ca. 250€, lahko pa se odločiš tudi za katerega od paketov. Poleg tega par eurov ob rojstvu otroka prispevajo tudi nekatere občine (v naši npr. 100€).
Glede opreme pa rabiš: voziček, lupinico, posteljico, banico in previjalno (ki pa niti ni nujna, odvisno od tega, koliko prostora imaš - dobijo se tudi take, ki se prišraufajo na steno). Stajico bova midva z mojim nabavila malce kasneje, ko bo otroček star par mesecev. Pol pa so tu še razne "drobnarije" (kozmetika, termometer, brisačke, plenice....). Sicer pa obstajajo razni seznami stvari za novorojenčke (jaz sem ga dobila v Pikapolonici).
LPuser posted image

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2007 21:36:18   
majci23
kaj pa je to lupinicauser posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2007 21:55:09   
sazi
user posted image lupinica je avtosedež za dojenčka - nekateri mu parvijo jajčka, lupinica, pa še kaj bi se našlo

priprave pred zanostitvijo - hmmm
- mislim, da sem začela jemalti folno kislino (ali pa sem jo takoj, ko sem izvedela, da sem noseča)
- sicer sem se že prej redno rekreirala, pred zanositvijo pa sem želela biti "fit" in sem se res držala mojega telovadnega sistema (joj, sem se spomnila, da bo trba spet malo resneje se lotiti tega, ker imamo počasi v planu naslednjega)
- na RR sem se prijavila, ko sem ugotovila, da sme noseča in sem se pridružina na čvekanju v pričakovanju
- kmalu po potrjeni nosečnosti sem šla na tečaj za zgodnjo nosečnost (nič hudo nunega, sem pač eno popoldne poslušala večino že poznanih stvari, ki pa nikoli ne škodujejo, če imaš čas in ti ni predaleč)
- po nekaj mesecih nosečnosti sem začela hoditi na telovadbo za nosečnice

2 meseca pred PDP sem si z interneta sprintala vsemogoče obrazce (za pomoč ob rojstvu troka, porodniški dopust, dopust za nego in varstvo otroka, očetovski dopust, obrazci za podatke o plačah, otroški dodatek) in jih potem počasi izpolnjevala, nekje 5-6 tednov pred PDP pa vse skupaj odnesla na CSD (so obdržali vse, razen za očetovski dopust in otroški dodatek, kar se je potem dopolnilo in oddalo kasneje)

2 meseca pred PDP smo počasi začeli z nakupi (sem pa že prej spremljala akcije)
- posteljica, jogi, posteljnina
- previjalna podloga in banjica (odvisno od prostorskih zmožnosti - mi imamo oboje v enem kompletu na navadni banji)
- voziček
- avtosedež
- stekleničke (za začetek 2, ker nisem vedela, če jih bom potrebovala, po porodu pa še nekaj stekleničk, sterilizator, grelnik za stekleničke in črpalko za črpanje mleka - pač dojenje ni šlo, drugače bi šlo brez vsega ddatno naštetega)
- plenice - bombažne, povijalne in take za enkratno uporabo (2-5kg)
- oblekice (benkice, bodyji, žabice, kompletki, copatki) - nekaj sem dobila sposojeno, nekaj sem nakupila, večino pa smo kupili po porodu, ker so otroci lahko ob rojstvu tako različno veliki, da se najde polno nasvetov, da manjših stvari od 62 ne potrebuješ, jaz pa sem rodila takea drobižka, da je bil 3 mesece v 56 številki)
- kar se toče omare - jaz imam še vedno vse od malega (15 mesecev) v enem Ikeinem predalniku s 6-imi predali
- pa še zase - modrček za dojenje 2x (žal ju nisem prav veliko potrebovala), pa za v porodnišnico vložke

Upam, da nisem česa pozabila. Sicer ni slabo imeti tudi kakšne dude, ampak naš je ni maral in nikoli imel.
Nekaj tednov po porodu boš že z veseljem hodila naokrog in kupila vse dodatno potrebne stvari.

Lepo, zdravo in srečno nosečnost ti želim

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2007 21:55:46   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: majci23

kaj pa je to lupinicauser posted image

lupinica

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu majci23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?