sazi
|
lupinica je avtosedež za dojenčka - nekateri mu parvijo jajčka, lupinica, pa še kaj bi se našlo priprave pred zanostitvijo - hmmm - mislim, da sem začela jemalti folno kislino (ali pa sem jo takoj, ko sem izvedela, da sem noseča) - sicer sem se že prej redno rekreirala, pred zanositvijo pa sem želela biti "fit" in sem se res držala mojega telovadnega sistema (joj, sem se spomnila, da bo trba spet malo resneje se lotiti tega, ker imamo počasi v planu naslednjega) - na RR sem se prijavila, ko sem ugotovila, da sme noseča in sem se pridružina na čvekanju v pričakovanju - kmalu po potrjeni nosečnosti sem šla na tečaj za zgodnjo nosečnost (nič hudo nunega, sem pač eno popoldne poslušala večino že poznanih stvari, ki pa nikoli ne škodujejo, če imaš čas in ti ni predaleč) - po nekaj mesecih nosečnosti sem začela hoditi na telovadbo za nosečnice 2 meseca pred PDP sem si z interneta sprintala vsemogoče obrazce (za pomoč ob rojstvu troka, porodniški dopust, dopust za nego in varstvo otroka, očetovski dopust, obrazci za podatke o plačah, otroški dodatek) in jih potem počasi izpolnjevala, nekje 5-6 tednov pred PDP pa vse skupaj odnesla na CSD (so obdržali vse, razen za očetovski dopust in otroški dodatek, kar se je potem dopolnilo in oddalo kasneje) 2 meseca pred PDP smo počasi začeli z nakupi (sem pa že prej spremljala akcije) - posteljica, jogi, posteljnina - previjalna podloga in banjica (odvisno od prostorskih zmožnosti - mi imamo oboje v enem kompletu na navadni banji) - voziček - avtosedež - stekleničke (za začetek 2, ker nisem vedela, če jih bom potrebovala, po porodu pa še nekaj stekleničk, sterilizator, grelnik za stekleničke in črpalko za črpanje mleka - pač dojenje ni šlo, drugače bi šlo brez vsega ddatno naštetega) - plenice - bombažne, povijalne in take za enkratno uporabo (2-5kg) - oblekice (benkice, bodyji, žabice, kompletki, copatki) - nekaj sem dobila sposojeno, nekaj sem nakupila, večino pa smo kupili po porodu, ker so otroci lahko ob rojstvu tako različno veliki, da se najde polno nasvetov, da manjših stvari od 62 ne potrebuješ, jaz pa sem rodila takea drobižka, da je bil 3 mesece v 56 številki) - kar se toče omare - jaz imam še vedno vse od malega (15 mesecev) v enem Ikeinem predalniku s 6-imi predali - pa še zase - modrček za dojenje 2x (žal ju nisem prav veliko potrebovala), pa za v porodnišnico vložke Upam, da nisem česa pozabila. Sicer ni slabo imeti tudi kakšne dude, ampak naš je ni maral in nikoli imel. Nekaj tednov po porodu boš že z veseljem hodila naokrog in kupila vse dodatno potrebne stvari. Lepo, zdravo in srečno nosečnost ti želim
|