lex
|
Kar se gospodinjstva tiče (pobrskam kar po kuhni, pa me ponavadi vpraša če mislim celo zraven peljat ): -pribor -pribor za kuhanje (zajemalka, lopatica, klešče za žar, vilice - ta velike, odpirač za konzerve (za kakšen kompot ali kaj podobnega) - krožniki (najboljši so plastični) - kozarci in šalice za mleko in kavo - posoda, najbolje da kar tisto ki jo imaš doma (jaz vedno vzamem kakšen večji lonec) - brisalke Za šotor (midva imava sicer brako prikolico) poskrbi on: - kline je hvala bogu nardil moj ati, ker z orginalnimi še prvo leto ne bi mogli postavit prikolice - baterijo - kladivo - midva imava el. kable, ker imava elektriko za hladilnik in luči, aja pa za štedilnik - zložljivo lopato (nikol ne veš kdaj boš jarke kopal, da te dež ne odnese) - sekiro - pri nas k šotoru spada tud žar - arafat - miza - stoli - hladilnik in stojalo za štedilnik in štedilnik - hrano itak zložim v plastične gajbice in jih uporabljam za predale - vrvico in klupice - tale srebrn trak, ki je vodotesen (drag ko a vreden svojega denarja) Ostale stvari: koco (obvezno me je že zeblo tako da so mi jo za mano nosli ) prenosni kinderpet za malega posteljnina toaletne potrebščine pralni prašek cote vrečke za smeti (jaz sem lani kupila koš za smeti, ki se zloži in je enkratna zadeva) Midva kupujema v Obiju, Bauhausu, Baumaxu in Merkurju (pa tudi v šparu in mercatorju se najde kaj) Za hrano pa imam shranjen en račun (ponavadi iz prejšnjega leta) in ga malo priredim potrebam družinskih članov in gospodinjstva, ampak tako si zapomnim kaj je najbolj pomembno. Kuhamo pa: - testenine -pizze - ribe - juhe (ali jo jaz skuham ali pa kar iz vrečke) te so lani pri 1,5 leti staremu paglavcu najbolj šle - kakšno zelenjavno polivko in pire - kakšno konzervo odpremo pa je No to je večinoma vse, verjetno sem pozabla še en kup stvari, ki pa jih itak sproti najdeš ko pakiraš. Avtocamp Čikat je zakon (midva sva z čolnom po Lošinju obredla en kup zalivov in je bilo fantastično), edino kar me moti je to, da je tam v sredini en mali hotelček in okoli mali camp, tako da je v bistvu kamp v kampu. Potem pa si lastnik misli, da je bog i batina in se je neki na naju drl češ, da to je za njegove goste del plaže in da nesmema imeti čolna tam parkiranega, po petih minutah se je pa umiril, ko sva ga prosila, da ga bova imela tam samo za eno noč. Mislim, da bova pa čez par let spet šla tja. Midva rada hodiva v kamp, ker so otroci svobodni in ker si lahko svoj košček morja privoščiš tam kjer ti duša da. tudi Lopar na Rabu je za otroke rajski (mi smo lani bili tam), kilometer peščene plaže, voda nizka, edino senca je le pod marelo. Ti ga priporočam za dva mulca.