|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
18.10.2004 19:35:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mali me grize...
18.10.2004 19:43:42   
kimi
Jaz bi ga nazaj, da vidi da to boli. Moj tast pravi takole, če bo otrok trgal liste rastlinam v hiši mu vsakič odtrgaj 1 lasek si bo kmalu premislil. Pravi, da je moja fant, ko je bil majhen hotel njegov cigaret in ga je narahlo opekel na rokico od takrat ga še pogledal ni. Otročku se da težko kaj dopšovedati, če pa mu pokažeš bo že razumel zakaj je tako. Vsaj jaz mislim tako. Samo ne pa ga preveč ugriznit;)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mali me grize...
18.10.2004 19:58:42   
Abby
Jaz svoji punčki vse razložim z besedami, pa me vedno razume. Včasih se spozabim in uporabim ostro besedo, pa je potem tako nesrečna, da mi je kar žal. Poznam kar nekaj ljudi, ki udarijo otroka "za njegovo dobro" in menijo, da ga je treba frcniti po roki, če sega proti štedilniku. Hčerke še nikoli nisem udarila (in je tudi ne mislim), pa se še nikoli ni opekla.

Od zize sem jo odstavila na ta način, da sem ji razložila, da mamico boli, in ko se je zavedela, da mami povzroča bolečino, ji je bilo hudo in je brez večjih težav putila zizo.

Pri 15m je dovolj star, da razume na besedo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mali me grize...
18.10.2004 21:52:24   
VITA74
Pri nas pomaga odločni NE in potem sem mu razložila, da me boli. Če nadaljuje se potem umaknem in mu povem, da tako se midva ne bova igrala, objemala...da je mami žalostna in da me to boli...
Mislim, da če ga nazaj ugrizneš pri teh letih še ne potegne povezave med obema dejanjema...
Srečno :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mali me grize...
18.10.2004 21:57:35   
Anonimen
Tudi pri nas je bilo takšno obdobje. Pa sem ga samo pogledala in rekla, da to boli in da ne sme tega delati. Tudi drugi so mu isto rekli, ko jih je ugriznil. Čisto mirno, brez galame. Pa ga je minilo, ker, kot kaže, ni imelo učinka, ki si ga je želel.

So pa eni večji "grizliji" od drugih. Pri Tiborju v vrtcu so imeli, ko je bil star 17 mesecev, eno punčko, ki je grizla vse živo. Je bil prav očka z njo v vrtcu, da ni resno ugriznila kakšnega izmed otrok.

Sem pa brala, da otrok v tej starosti še ne ve, če ga udariš ali ugrizneš nazaj, zakaj si to naredil. On samo ve, da si ga udarila oziroma ugriznila. Zato tega ne počni.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mali me grize...
19.10.2004 7:51:54   
Lenny
Tudi pri nas smo imeli en čas enega malega "grizlija" pri hiši. Izbrali smo podobno taktiko kot piše Splišni. Glasen NE, pa seveda smo mu dali jasno vedeti, da to boli, da se pozna (pomagal je tudi kak obliž za kamuflažo), pa mamica se recimo ni mogla igrati, ker jo je bolelo. Je pomagalo, smo pa vse obvestili, kako naj reagirajo. Trajalo je kak teden ali 10 dni.
So pa miški zagotovo še premali, da bi razumeli, če ga ugrizneš nazaj. Te stvari ne razumejo do enega petega leta. Tako sem prebrala.
Lp in čim manj ugrizov!

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mali me grize...
28.10.2004 7:12:20   
kattja
Mene tudi grize že več kakor pol leta, zdaj ima 14 mesecev. Pa tudi ščipa me in praska po obrazu. Zadnjič v knjižnici je njega en večji fantek uščipnil pa ga je naš gledal v obraz in se mu na glas smejal, tako da je un odnehal ker ni dosegel nič. V bistvu nimam pojma kaj je prav naredit, glasen NE pa razlaganje, simuliranje bolečine,... pravzaprav ni nič pomagalo. Ne vem mogoče bi bilo najbolje, da se mu smejim ali pa pohecam z njim, kasneje, ko bo znal govorit, če bo še to počel, ga bom vprašala zakaj to počne pa da meni to ne paše. Ščipat pa grist nazaj ga niti slučajno ne mislim, ker vem več kot zagotovo, da bo tudi to obdobje minilo.

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?