|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj sam na dvorišče?
5.5.2007 10:39:55   
bamby

Kdaj ste vaše otroke spustile same na dvorišče? Koliko so bili vaši otroci stari in kakšen nadzor ste pri tem imele? Kako ste zaupale svojemu otroku? Koliko časa so bili sprva sami?

Naš bo namreč poleti star 4 leta zato sem začela razmišljat tudi o teh stvareh. Za nasvete pa sprašujem tudi vas.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj sam na dvorišče?
5.5.2007 11:16:22   
ana b
Mi živimo v hiši in našega Nejca, ki bo star 3 leta že kar puščamo zunaj samega. Sicer ne za prav dolgo, ga pa pustimo. Je pa res, da je to dvorišče prilagojeno otrokom in ograjeno in ne more sam odpreti ograje, da bi šel na cesto. Je pa tudi res, da prav dolgo itak ne zdrži in skoz kliče, da nam pokaže kaj je ustvaril user posted image .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2007 11:37:38   
mamuška
Če je dvorišče ograjeno, brez problema že prej. Npr. pri naši babi dvorišče nima ograje, je samo robnik, ki označujeo mejo z lokalno cesto. Okoli 2. leta smo ga začeli navajat, da je nekdo skrito sedel na balkonu in ga nadziral, on pa je bil kao sam. Najtežje jebilo navadit, da ne sem za žogo na cesto, da nič hudega, če žogo povozi avto, njega pa ne sme. V nekaj mesecih je to dojel in pri 3 letih si ga lahko brez skrbi pustil zunaj in ga šel vsakih 10-15 min pogledat, najaraje tako, da on ni vedel.  Doma, kjer živimo, pa je cesta z vseh strani, čez neograjeno  dvorišče je dovoz h garažam in ni teorije, da je sam zunaj. Pa ne toliko zaradi njega, pač pa zaradi voznikov, ki so prepričani, da so dase, če prigonijo okoli ovinka kot snete sekire user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2007 17:23:16   
jooly
Verjetno imaš pomisleke glede dvorišča ob blokovskem naselju?! Moj je star 5 let pa mi niti na kraj pameti ne pade, da bi ga spustila samega dol. Prvič, imam balkon na drugo stran in ga ne morem niti kontrolirat, drugič - vozniki niso vozniki ampak dirkači, tretjič - na igrišču je tolk mularije (mal starejših, okrog 10,12 let), ki so čist podivjani in ni dvakrat za rečt, da ne bi kdo nalašč kakšne ušpiču...
Pri babici na ulici (naselje hiš) pa je sam že od tretjega leta.

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2007 20:58:26   
al1*
Mi imamo ograjeno dvorišče. Star je 4,5 let in ga že kakšno leto tudi nekaj časa pustimo samega zunaj - vsake toliko preverim skozi okno, kaj počne.
Ponavadi si najde kakšno zaposlitev v peskovniku ali kaj podobnega.
Po mojemje odvisno predvsem od okoliščin in od otroka, kdaj ga pustiš.

lp

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2007 21:26:12   
Njuškalo
Čisto odvisno,kje živiš.Mi živimo v bloku, vendar smo k sreči umaknjeni iz ceste, tako da otroci lahko igrajo nogomet pa še kaj drugega.Samega sem ga začela puščati nekako z vstopom v šolo, prej pa nikoli, ker se mi je zdelo, da se še ne bo znašel tako kot je treba.Mene skrbi tudi to, če pride mimo kakšen "prijazen" stric ali teta, da mu je jasno, da nikamor ne sme ,če jaz ne dovolim.Ko se mi je zdelo, da sem kolikor toliko lahko brez skrbi ,sem ga pustila samega ven.Pogledam pa skozi okno na vsake toliko časa,kaj mulčki počnejo.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2007 12:28:06   
natalia
mi tudi mamo dvorišče in ograjeno, jo tudi tu pa tam pustim samo, jo pa gledam skozi čez okno.stara je 15 mesecev.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.5.2007 8:52:41   
srki
Od 2. leta starosti, vendar ne tako, da bi bil več kot 10 minut sam, poleg tega pa so sosedje ali kdo od naših vedno zunaj, če bi se slučajno spravil kam na "pohod",živimo na vasi, kjer je promet zelo redek, pa še na koncu vasi smo. Lahko grem mirno npr. na WC, ali narest kakšno manjše opravilo, npr. pobrat cunje iz stroja.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.5.2007 12:56:11   
facka
mi imamo hišo in je do ceste v vasi 100m. Pa vedno je kdo okoli hiše, se kaj počne, tako, daje zunaj sam tudi že od 4. leta nekje. Ni bil pa nikoli tako pogumen, da bi mi kam ušel ali šel po vasi.

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.5.2007 19:21:38   
viv_
Pri nas je sama zunaj tam nekje od 3. leta. Moji starši iz stanovanja vidijo na dvorišče, mi ne in jih vedno pokličem po telefonu in povem, da gre Mirna ven. Tako ali tako vedno sama pozvoni pri njih.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.