|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Viroza - POMOČ!
2.5.2007 13:16:10   
Aly
Bi prosila za nasvet in malo tolažbe.... Naš 2,5 l malček ima že četrti dan virozo, ki se je začela  z bruhanjem, drisko in vročino, tako kot je v nedeljo zjutraj postavila diagnozo dežurna zdravnica.  Ker sinko dva dni ni pojedel ničesar, prav tako je bil slaboten in vedno v postelji, sem včeraj, tudi zaradi straha dehidracije, ponovno odšla z njim k dežurni zdravnici, vendar pomirjeni še zdaleč nismo.....Zdravnica nam je včeraj zagotovila, da je to normalno stanje, ter da sinko ni dehidriran (bruha ne več, in tudi nima driske), in da se naj trudim s hrano, pa čeprav po žličkah, pije pa naj veliko tekočine.... Včeraj je bilo sredi dneva naenkrat presenetljivo izboljšanje, saj je sinko sam vstal iz postelje in se nekaj časa igral, prav tako je bolj "zanesljivo" hodil, pojedel pa je tudi nekaj žličk juhe in krompirja .... ponoči pa je pogosto jokal zaradi bolečin (domnevam v črevesju), saj je ob tem kazal proti ritki... Danes se te bolečine občasno nadaljujejo, je pa ponovno popolnoma apatičen, in brez moči za gibanje..... Prosim povejte, ali ste imele takšne izkušnje, ali je ta viroza res tako trdovratna (pri dežurni službi me samo odslavljajo...). Čisto laično razmišljam ali morda lahko pride ob sedanjem uživanju hrane do kakšnih komplikacij v črevesju, saj sinko sedaj že dva dni ni več kakal.... rada bi bila bolj pozitivna, a v takšnih trenutkih človek kaj hitro zapade v negativno stanje... Prosim za vaše izkušnje!

LP                   Aly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Viroza - POMOČ!
2.5.2007 13:30:18   
Anonimen
Ko je imel moj probleme z želodcem in črevesjem sem mu naredila čaj od Milupe (Bauchwohl tee), ki je odličen za težave s črevesjem in pomiri.

Če noče piti, mu daj piti ponoči, ko spi. Moj je tako najlažje vzel tekočino. Sem mu samo s flaško podrgnila ob usta in jih je že odprl, in pil kar med spanjem.

Bodi močna, ponujaj mu čim bolj različno prehrano, mogoče mu bo pa le kaj ugajalo. Moj sonček je v času viroze, ki je trajala mesec dni, rad imel le jogurte in skutke direkt iz hladilnika. Je P, rekla, da nič hudega, samo, da nekaj poje.

Mojemu pikecu pomaga tudi čaj od kumine. Vodo zavrem in vržem noter žličko kumine. Pustim par minut in mu ga ponudim. Kumina tudi miri črevesje. Izogibaj se pa kamilicam, ki le-to dražijo.

Držim pesti, da bo kmalu boljeuser posted image

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.5.2007 19:25:49   
bskrle
Kot vem razsaja rota virus, redno pregleduj zenice in če res nisi prepričana ga pelji na kako drugo dežurno službo. Pijte isostar, jejete bobi palčke ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2007 0:45:48   
* Mateja *
Važno da ti pije, vsaj malo. Sicer če ne bruha več in ne driska, ne delat panike, bo že prišel k sebi. Uno mleko smo meli mi iz lekarne, ki je namenjeno otrokom prav v času takih viroz, ki navadnega mleka ne smejo pit! Zdej se pa ne morem imena od mleka spomnit. naj poštadiram....
Sicer pa v lekarni vprašajte, bodo že vedeli! Pa slane palčke lahko je, če jih mara, da nadomestiš sol, pa kakšen košček banane, pa kako juhco po žličkah. Boš videla bo vsak dan bolje!!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2007 9:04:35   
NRMM
Pri takšnih virozah je glavno,da otrok pije,za jest mu daš pa vse,kar mu prija.Pri tem ni več posebnih diet ipd.,tudi mleko lahko,nikakor pa ne priporočajo več pripravkov kot opisuje *Mateja*.

Mi smo ji pomagali s isostarjem,smokiji,borovnicami iz čaja,bobi palčkami in se je po 7 dneh končno stvar normalizirala user posted image .

Čimprej se pozdravite.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2007 11:44:40   
Aly
Hvala vam za vse vzpodbudne besede ! Vam povem, da nas je tole zares dotolklo, in dejansko priznam, da kaj takšnega še nismo doživeli, čeprav imam tudi že odraslo hčerko...očitno so tile virusi novodobni.. Sem sinoči  na RR malo počekirala na temo "rota virus" in me je bilo groza, ko vidim kaj morajo naši otroci prestajati...

Saj v bistvu naš malček ni dolgo bruhal in "driskal", je pa en dan res intenzivno in še malo drugi dan, ampak je očitno, da je telo popolnoma izčrpalo... Shujšal je za okrog 2 kg, iz 16 na 14, in kar se  tudi zelo, zelo očitno vidi.... Edino ne morem razumeti teh nihanj, namreč danes zjutraj me je presenetil, ko je že ob 6 h dejal da bi jedel crispy, to so dejansko koruzni kosmiči s sojinim mlekom, in je pojedel mnogo, pri tem je tudi normalno govoril, in videti je bil močnejši, pol ure za tem pa konec, samo še ležal, in sedaj že tretjo "rundo" spi...... Ali res gre to tako počasi.....  Poleg tega ga pri vetrovih  in kakanju zelo boli, saj je včeraj zraven kar kričal, danes je bilo že malo bolje, čeprav še vedno ob tem trpi...... Je pa še vedno v takem stanju, da ga večino prenašam, in ne more trdno hoditi oziroma biti dalj časa po koncu.....Sem klicala, da bi vseeno šla k svojemu pediatru, a žal do torka ne dela...s temi dežurnimi pa je križ.....

Prosim napišite mi kaj o tej fazi, ko so že začeli jesti, in bruhanja ter driske ni bilo več, kako dolgo je potekalo to okrevanje?   

Lepo bodite, srečni in zdravi!      LP Aly

(Mimogrede - zelo dolgo se nisem oglasila, vidim, da vas je mnogo novih, vidim pa tudi, da  še vztrajate tudi nekatere iz "generacije 2004" , ali pa ste si celo povečale družinico - bravo, čestitam user posted image  )  

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2007 13:40:39   
Aly
Joj, sedaj pa ne vem, ali je bilo v redu, da sem sinku ugodila s sojinim mlekom, ker je imel ponovno tekoči kakec...user posted image ...in sedaj že od jutra zopet noče ničesar jesti user posted image

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2007 13:59:07   
NRMM
Tudi pri nas je bilo tako, parx se je ful najedla (jaz sem ji dajala za jest resnično vse,tudi sadje)potem pa ni hotela ničesar več. Pa ni kakala tudi po 24 ur,potem pa je spet samo lilo iz nje user posted image . Ampak po 7 dneh se je stanje umirilo in tako mi je tudi pediater rekel. Probaj še s kakšnim probiotičnim jogurtom,tudi linex zelo priporočajo, 3x dnevno po eno kapsulo (prašek streseš na žličko in mu ponudiš z malo čaja).

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?