|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniska
30.4.2007 20:11:28   
Ulaa
Imam eno vprasanje, namrec sem noseca in na bolniski  - s strani ginkologa. Sedaj sem dobila iz komisije dopis, da jim moram poslati kopijo materinske knjizice. Zanima me ali je to spolosna praksa, ali ne. Vase izkusnje.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniska
30.4.2007 20:33:50   
guppy
Jaz sem prvič dobila od njih dopis, da moram priložit priporočilo ginekologa. Mi je bilo ful čudno, ker mi je takrat ginekolog dal "nek papir", ki ga je potem zdravnica priložila prošnji za bolniško.

Zadevo sem rešila tako, da sem poklicala na ZZZS in so še enkrat pogledali v karton. Morda ne bi bilo slabo, da pokličeš in vprašaš zakaj je to potrebno - ali izvid ginekologa ni dovolj? Nisem pa še slišala, da bi to bila splošna praksa... v bistvu prvič slišim, da bi zahtevali kopijo materinske.

Pozdravček,
guppy

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniska
30.4.2007 20:36:47   
Anonimen
Čudno,meni ni bilo treba nikoli pošiljat kopijuser posted image ,ginek.mi je vsak mes.napisal obvestilo-nesla sem ga k zdravniku,on pa je vse to poslal na komisijo,včasih so podaljšali za dva mes.,včasih za tri...in to je bilo to!
Prav hecno mi je,da zahtevajo fotokopijo

(odgovor članu Ulaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniska
30.4.2007 20:51:57   
mmž
jaz prav tako nisem nikoli pošiljala m. knjižice. Pa sem bila na bolniški od tretjega  meseca nosečnosti.
Meni je gin. napisala izvid, jaz sem tega nesla k osebnem zdravniku, on pa je pošiljal naprej. 2x sem bila tudi na zagovoru, pa je na srečo bilo, vse OK user posted image .
mogoče, pa je kaj na novo?

_____________________________

Dokler ne postaneš mami ali ati, ne poznaš pravega pomena besede LJUBEZEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniska
30.4.2007 21:04:23   
Anonimen
Prvič slišim tole. Poklič na ZZZS.

(odgovor članu mmž)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniska
30.4.2007 21:19:12   
Ulaa
Ja saj jim bom poslala kar zelijo, samo mi je bilo cudno. Mogoce se pa hocejo prepricat, da sem res noseca user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniska
30.4.2007 21:38:16   
Anonimen
Mogoče pa res. Ker vse je odvisno od osebnega zdravnika. Ker eni vem da so zelo zelo površni. Moja tašča je šla na operacijo (hudo ginekološko), pa je isti dan, ko je bila operirana, dobila domov pošto, da se ji s tistim x dnevom bolniška zaključi. Halo???? Revca vsa boga v bolnici, nobenmu nič jasno, potem je pa tast prišel resnici do dna in je zajuser posted image ala osebna zdravnica, ker ni priložila najnovejših izvidov v karton, zato so mirno zaključili bolniško. Hvala bogu so rešili situacijo, sam največji problemi so bili v njeni službi, ker so imeli od komisije, da je zaključila z bolniško, delavke pa delat ni bilo. So ji šli vsaj toliko na roke, da so pisali dopust, dokler komisija ni potrdila bolniške za nazaj. Lahko bi bil delodajalec zajuser posted image an, pa bi pisal plave.

No, pa sem se razpisala. Po mojem bo nekaj takega pri tebi, da ni priložila zdravnica vsega. Pa fajn opravi.

(odgovor članu Ulaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniska
30.4.2007 22:32:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: poštarca

Čudno,meni ni bilo treba nikoli pošiljat kopijuser posted image ,ginek.mi je vsak mes.napisal obvestilo-nesla sem ga k zdravniku,on pa je vse to poslal na komisijo,včasih so podaljšali za dva mes.,včasih za tri...in to je bilo to!
Prav hecno mi je,da zahtevajo fotokopijo

Enako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolniska
1.5.2007 7:54:58   
masna
IZVIRNO SPOROČILO: mmž

jaz prav tako nisem nikoli pošiljala m. knjižice. Pa sem bila na bolniški od tretjega  meseca nosečnosti.
Meni je gin. napisala izvid, jaz sem tega nesla k osebnem zdravniku, on pa je pošiljal naprej. 2x sem bila tudi na zagovoru, pa je na srečo bilo, vse OK user posted image .
mogoče, pa je kaj na novo?


Zakaj pa si bla na zagovoru če smem vprašat?



(odgovor članu mmž)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolniska
1.5.2007 10:04:59   
lillylilly
Ojla
Mene tudi zanima zakaj si bila na zagovoru in kako to izgleda?
Tudi meni ni bilo potrebno pošiljati materinske knjižice.
Imam pa eno vprašanje: Če dobiš kontrolo  in te ta čas ni doma, ti pustijo obvestilo, da so te iskali na domu?
Lep pozdrav!

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolniska
1.5.2007 13:20:56   
mmž
Če si na bolniški več kot 1 mesec, te lahko kličejo na komisijo.
( jaz sem na bolniški bila zaradi povišanega krvnega pritiska, proti koncu pa sem začela tudi zatekati)

Na komisiji pa ma je spraševala: ( v komisiji je sicer samo ena zdravnica ) kakšne težave imam, če se kaj boljše počutim ko mirujem, kdaj opažam povišam krvni pritisk ( zjutraj, popoldan, ob stresu, v službi,.....) in podobno......

Potem pa ta zdravnica poda mnenje in napiše do kdaj imaš podaljšano bolniško. Ko ti ta poteče, mora tvoja ginekologinja podat nov izvid, ga poslat k tvojem osebnem zdravniku, ta pa naprej na komisijo. In se vse znova začne. Lahko te ponovno kličejo ali pa podaljšajo brez tvoje prisotnosti.

Fino je, če imaš na izvidu napisano,da ti priporočajo sprehode, saj tako lahko greš malo ven. In tudi če pride kontrola imaš opravičilo. V drugačnem primeru ti lahko bolniško prekinejo. Razen seveda, če imaš tehten razlog za izhod. To pa je samo obisk zdravnika.
Mene niso nikoli preverjaliuser posted image , so pa mojo prijateljico v enem mesecu 3 X user posted image  ! Na srečo je bila zmeraj doma!user posted image user posted image user posted image

Tako sedaj je pa na tebi al razkiraš , al pa ne!  JAZ SEM!

L.P.

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolniska
1.5.2007 13:37:48   
mama06
Tudi jaz nisem rabila fotokopirat mat. knjižice, samo predlog svoje G. sem odnesla osebnemu zdravniku in on je poslal na komisijo. V enem tednu sem dobila odgovor od komisije. Doma sem že od 6T, pa imam odobreno bolniško do 16T.

Imam pa eno vprašanje: koliko od vas je delalo 4 ure in kako ste se to dogovorile z G oz. kaj je bil vzrok. Namreč jaz bi rada šla nazaj v službo, samo delam tako, da grem zjutraj ob 6:30 in pridem domov med 18:30 in 19:00!
Prehrana je med tem časom slaba in tudi možnosti počitka nimam. Je pa res, da se vozim skoraj eno uro v službo in domov.
Kakšen predlog?user posted image

LP

(odgovor članu mmž)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolniska
1.5.2007 15:50:23   
Anuška79
V moji prvi odobritvi bolniške s strani zavoda je bilo tudi napisano, da moram v primeru potrebe po podaljšanju bolniške priložiti fotokopijo materinske.

Osebna zdravnica je dejala, da menda zardai ostrejše kontrole ginekologov - da preverijo, če imaš v materinski napisano isto diagnozo kot na izvidu. user posted image

Sedaj čakam na odgovor z zavoda.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bolniska
1.5.2007 19:28:19   
mmž
.....ja Anuška 79  se strinjam s tebo, ker je men na izvid ginekologinja pisala veliko bolj strašne stvari, kot pa je v resnici bilo............GLAVNI RAZLOG ZA MOJO BOLNIŠKO SO BILI DELOVNI POGOJI ( DELAM SICER V BOLNICI IN SEM IZPOSTAVLJENA SEVANJU, VIRUSEM, BAKTERIJAM, .....) AMPAK TO NE UPOŠTEVAJO, SAJ BI MI DELODAJALEC MORAL ZAGOTOVITI BOLJŠE DELOVNE POGOJE( AMPAK TEH ŽAL NI ). Zato, pa mi je napisala da imam povišan krvni pritisk ( malo sem ga res imela)! Če pa bi mogla materinsko s seboj prinesti, ali pa poslati, bi pa na komisijiže takoj vidl, di ni tako hudo,. SO SE ŽE POGRUNTAL, DA SMO JIH MAL OKROG PRENAŠAL..........user posted image

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolniska
2.5.2007 10:30:52   
Liona
Ojla,

tudi jaz sem bila na bolniški od novembra (zdaj imam že dopust) in mi ni bilo potrebno na komisijo nikoli nič pošiljati. K splošni zdravnici sem nesla papirje oz. priporočilo za bolniški stalež od ginekologa in to je vedno zadoščalo. Je pa res, da so mi že v drugo podaljšali bolniško kar do nastopa porodniške, saj imam predležečo posteljico in sem bila do takrat že 3x v bolnici.

Lp

(odgovor članu mmž)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolniska
2.5.2007 18:20:15   
Anonimen
Liona pozdravljena!
Ker bom imela verjetno isti primer me zanima, kako si potem uredila z dopustom, če ti je komisija dala bolniško do nastopa porodniške. Sicer pri meni je do tam še nekaj časa, vendar sem se že spraševala, kako je s tem. A je potem tvoj splošni dr. posredoval sporočilo, da bolniška ni več potrebna, ker si nastopila dopust?
Oprosti, če se ti mogoče zdi nepomembno vprašanje, ampak meni ni.
Hvala.
Lp

(odgovor članu Liona)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bolniska
3.5.2007 9:38:33   
lillylilly
MMŽ:najprej seveda en pozdravček. Mene zanima, če mogoče veš, kako so tvojo prijateljico kontrolirali, ali je bilo to tudi v popoldanskem času in zvečer, med vikendi??? Roko na srce, ampak glede na moje diagnoze, mirovanje sploh ni potrebno. In tudi v začetku sem imela dovoljene izhode, s ponovno odločbo pa imam mirovanje na domu in izhode dovoljene samo za zdravnika. Na ZZZS imajo pač tak sistem,....
Te lahko vprašam samo iz katere regije si? Da se slučajno ne poznava user posted image
Hvala za odgovor

Če ima še kdo informacije kdaj večinoma kontrolirajo bom zelo vesela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bolniska
3.5.2007 10:02:47   
ElaM
Jaz sem bila skoraj celo prvo nosečnost na bolniški, nikoli mi ni bilo potrebno pošiljati fotokopije MK, je vedno zadostovalo priporočilo G in osebnega zdravnika za bolniško.
Kontrolirali me niso, je pa res, da sem se zavedala, da sem na bolniški in ne na dopustu, tako da sem bila skoraj vedno doma, hodila sem le na sprehode in res po nujnih opravkih (zdravnik, zobozdravnik, labaratorij, urejanje papirjev za porodniško).

_____________________________

:)

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?