|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VISOKA DIOTRIJA !?!
30.4.2007 17:10:45   
trisa
Pozdravljene!

Mene pa zanima kaj mi lahko katera svetuje, kaj naj storim imam namreč visoko dioptrijo oči (- 6,50) in imam leče, z njimi sem ful zadovoljna, ampak med samim porodom jih ne smem imeti v očeh. Očal nimam. Pa pravijo da se po porodu diotrija ponavadi poslabša. Zdk pa ne vem ali si naj kupim očala, ki jih ne bom mela dolgo, ker jih ne prenesem, ali leče, pa jih zavržem, če se mi vid poslabša in naročim nove. Manj stroškov je z lečami, kot z očali. A li lahko sploh imam leče v porodnišnici, bom imela čas da si jih vstavlam in dajem ven, brez njih pa skor nič ne vidimuser posted image ?

Prosim za odgovor in kakšen nasvet, če ima ( ali je imela) katera podoben primer!!!

LP.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VISOKA DIOTRIJA !?!
30.4.2007 19:23:21   
tascha
Jest bi ti svetovala nabavo očal. Res, da so kar draga, ampak tudi po porodu jih boš zvečer ali zjutraj pa ponoči, lahko nataknla. Ne bo se ti sploh ponoči, dal vstavljat leče, da bo vsaj malo vidla. Leče ti pri porodu ne priporočam (če se ne motim, jih tudi zdravniki pri porodu ne pustijo - rej preveri user posted image ), ker ti lahko zdrsnejo.
Ni pa nujno, da se ti po porodu spremeni dioptrija - meni se ni. Pa sem imela -7,5 in sem nosila leče, le zvečer in zjutraj sem imela očala.

(odgovor članu trisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2007 19:25:55   
tascha
Sorry, sem vidla, da že veš, da leč pri porodu ne smeš imeti. Je pa odvisno od dolžine, vrste poroda, kako se ti bo ali ne bo dalo vstavljat leče. Tud jest sem očala ful sovražla, ampak v tem primeru sem stisnla zobe in jih nadela.user posted image

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2007 19:59:34   
Erdbeere
jest pa ne vem, zakaj bi komplicirala...sej verjetno si že tok zverzirana, da boš lahko takoj po porodu si dala leče notri in potem ne bo več problemov...med porodom boš pa pač brez

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.5.2007 9:52:01   
sato
Jaz imam isto dioptrijo- med prvim in med drugim porodom sem imela leče v očeh. Sem babico in zdravnika vprašala, če naj jih dam ven, pa sta rekla, da ni treba.
Pri prvem sem imela dioptrijo -3,5 , potem pa se mi je v petih letih poslabšal vid na -6,5. Sem pa pri drugem porodu imela izhodni vakum- da si ne bi naprezala oči in še poslabšala vida.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.5.2007 10:40:57   
Gina
Jaz imam tudi enako dioptrijo, pa še cilindre, pa sem trikrat čisto normalno rodila, kljub komplikacijam in kljub temenski vstavi otroka in kljub 2x oviti popkovini...., kljub temu, da so hoteli vakum delat, ker otroka nista šla ven nikakor, pa je kljub temu bilo treba roditi natur, z vsmi pritiskanji zraven, kljub temu, da so vedeli za mojo dioptrijo - take dioptrije ne jemljejo za rizično, vsaj v Lj in Po. ne. 

Pred prvim porodom sem bila tako ubrisana na leče kot ti, potem sem pa dobila tako zelo zelo hudo alergijo, da ni bilo šanse še nosit leče. Sem bila zeloooo žalostna, ampak ti nekaj povem, v roku enega leta sem se tako navadila na očala, da jih zdaj ne bi več v oči dajala, ni šanse, bi šla potem raje na operacijo, če bi moje oči to dopuščale, pa zaradi raznih drugih težav, ki jih imam dodatno z očmi, ne smem, ni možno.

Skratka, a veš, ko sem rodila, sem kljub visoki dioptriji, otroka čisto razločno videla, kot bi se mi vid vrnil v trenutku vznesenosti, pa itak ga potem čisto k tebi dajo.

Sredi noči pa jaz ne bi z lečami špancirala, sem raje brez ali z očali. V porodnišnici si težko brez, ker ne poznaš okolja, kot doma, pa vstaneš vsaj 3x na noč, če ne večkrat, tako da si jaz življenja brez očal tam ne bi znala predstavljat. Razen če si upaš spat z lečami, če te ne skrbi izsušenost oči. Mogoče bi tri dni lahko preživela. Ampak spet....kaj pa če je otrok zlateničen ali kaj drugega, pa moraš biti tam dlje kot 3 dni... Ma ne vem, jaz bi vzela ena poceni očala pa bi jih imela za nujne primere na tvojem mestu, kaj pa vem.

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.5.2007 13:05:43   
trisa
Ja mate prav, ena bolj poceni očala bodo verjetno kr najbolj prav pršla. Sam če so mi kolegice rekle, da če si jih pred porodom kupim, pa da se mi po porodu dioptrija poslabša nisem nč nardila, ampak dnar vrgla stran. Kaj pa vem?! Je pa res da ji po porodu oči niso sprejele lečk, tk da,.... Pa še močnejšo dioptrijo rabiš na očalih kot na lečih in če to menjavaš te glava boli za znoret, vsaj mene je ko sem mela močnejšo dioptrijo preden se oko navadi ( leta nazaj, še prej ko sem imela samo očala).

Za sato - da so ti pustil, da lahka maš leče notr pa ni blo nič narobe, mi je pa čudn, no hvala Bogu.  Men sta rekla ginekologinja in okulist, da jih morm med porodom dat strogo ven in da morm povedat ko grem rodit, da ne bom smela tk ful prtiskat. Sam js ne razumem ko boš mogu prtisnt boš mogu, sej ne boš reku, ja mal še lahko več pa ne smem. Ne vem kok si to ginekologinja predstavla, al pa sem js adijo.

Je pa res ja bolj easy, ko morš ponoč stokrat vstat, da si kr očala natakneš ko pa leče vstavlat. Ja verjetno bo tk kr najboljš očala za neki časa, sploh za doma, če pa kam greš čez dan si pa daš lečke motr, pa bo. Druge variante ne vidim.

Hvala vsem za pomoč.  

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2007 10:32:53   
sonček5
Pozdravljene
Jaz imam dioptrijo -9 in -10. Pri prvem porodu se mi je kar precej poslabšala. Pri drugem pa sva se G zmenili za CR. Prav tako bo tudi sedaj. Moram iti k okulistu, da napiše potrdilo.

(odgovor članu trisa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2007 12:37:32   
melaverde
Živjo,

jaz grem tudi v soboto na pregled za dioptrijo ker baje pol okulist svetuje ali naj bo normalen porod ali CR.
nakup očal so meni vsi odsvetovali ker tako in tako moraš 9 mesecev po porodu ponovno na pregled k okulistu. Včasih gre vid nazaj na svoje mesto user posted image

jaz bi počakala, važno je da vidiš svojega dojenčka...pol boš že user posted image

(odgovor članu sonček5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

odlocitev!?
v3sn4

Kaj ti najvec pomeni v zivljenju!?

druzina (98%)

sluzba (2%)

prijatelji (0%)

Število vseh glasov: 49

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!