Gina
|
Jaz imam tudi enako dioptrijo, pa še cilindre, pa sem trikrat čisto normalno rodila, kljub komplikacijam in kljub temenski vstavi otroka in kljub 2x oviti popkovini...., kljub temu, da so hoteli vakum delat, ker otroka nista šla ven nikakor, pa je kljub temu bilo treba roditi natur, z vsmi pritiskanji zraven, kljub temu, da so vedeli za mojo dioptrijo - take dioptrije ne jemljejo za rizično, vsaj v Lj in Po. ne. Pred prvim porodom sem bila tako ubrisana na leče kot ti, potem sem pa dobila tako zelo zelo hudo alergijo, da ni bilo šanse še nosit leče. Sem bila zeloooo žalostna, ampak ti nekaj povem, v roku enega leta sem se tako navadila na očala, da jih zdaj ne bi več v oči dajala, ni šanse, bi šla potem raje na operacijo, če bi moje oči to dopuščale, pa zaradi raznih drugih težav, ki jih imam dodatno z očmi, ne smem, ni možno. Skratka, a veš, ko sem rodila, sem kljub visoki dioptriji, otroka čisto razločno videla, kot bi se mi vid vrnil v trenutku vznesenosti, pa itak ga potem čisto k tebi dajo. Sredi noči pa jaz ne bi z lečami špancirala, sem raje brez ali z očali. V porodnišnici si težko brez, ker ne poznaš okolja, kot doma, pa vstaneš vsaj 3x na noč, če ne večkrat, tako da si jaz življenja brez očal tam ne bi znala predstavljat. Razen če si upaš spat z lečami, če te ne skrbi izsušenost oči. Mogoče bi tri dni lahko preživela. Ampak spet....kaj pa če je otrok zlateničen ali kaj drugega, pa moraš biti tam dlje kot 3 dni... Ma ne vem, jaz bi vzela ena poceni očala pa bi jih imela za nujne primere na tvojem mestu, kaj pa vem.
|