|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev na splošno
30.4.2007 11:52:17   
Anonimen
Pozdravljene
Imam en kup vprašanj, pa sem se odločila, da jih postavim kar na ta forum, mogoče mi boste lahko kako pomagale z vašimi odgovori.
TOrej.... z možem sva se nekako potiho dogovorila, da enkrat v kratkem začnemo delati na user posted image , zmenjena sva bila, da glede na to, da sem jaz na user posted image  in user posted image  pripravljena, da čakam samo še njega. Torej dogovor je bil, ko se čuti pripravljenega naj se opogumi in naredi kot je treba. Uporabljava namreč zaščito pazi user posted image

No in včeraj sva malo telovadila, in se je odločil, da spusti not. Danes sem si s pomočjo koledarčka za ovulacijo oz. zanositev pogledeala kaj sploh imam plodne dneve. IN... plodni dnevi so ravno te dni. Tako, da, vem, da je zelo težko, da se zanosi s prvim poskusom, vendar možnost obstaja.

No v kolikor v roku enega meseca ne bo user posted image , bom naredila test, sicer pa neke panike ne bom zganjala. Zanima pa me sledeče:
- nekej sem prebrala, da bi bilo potrebno piti neke tablete(3 mesece pred in tri mesece po zanositvi) Jaz tega nisem nič pila, je lahko kej narobe?
- v primeru, da se je primlo, ali morem ginekologa poklicat takoj po pozitivnem testu? Ali bi morala na kakšen pregled že prej (drugače hodim na redne preglede) pred odločitjo za user posted image
- kaj sploh pregleda gin.   na prvem pregledu (ko naj bi bil kao noseč) vaginalni pregled ali ultrazvok, ali oboje
- je mož že prvič lahko s tabo?

No za danes je to vse, v kolikor pa bo kej se pa sigurno še velikoooooooooo beremo in pišemo user posted image

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev na splošno
30.4.2007 12:02:50   
Anonimen
ne,ni potrebno,s pravilno prehrano dobiš vse kar pottebuješ.V nobeni nosečnosti nisem jemala nič.Ko se ti bonaredil plusek pokličeš G in ti določi kdaj prideš na pregled,to je med cca 8 in 10 tednom nosečnosti.Prvič te pregleda vaginalno,da vidi kje je sploh plod.eni G ne dopuščajo biti med prvim pregledom partnerjem,drugi pa da,odvisno.potem greš dati kri,se stehtaš,izmerijo ti krvni pritisk,dobiš materinsko,poveš,če so v družini kakšna obolenja dedna itd

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2007 13:07:37   
Anonimen
Jaz bi na tvojem mestu začela pit folno. V lekarni kupiš tifol(meni je po njemu slabo), še boljše pa centramed mami, ki vsebuje folno in vse ostale vitamine ki jih rabiš.
Ni nujno da to jemlješ, je pa priporočljivo, sploh če nimaš redne prehrane. Škodit ne more. Presežek folne se itak sam izloči, tako da predozirat se ne moreš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2007 13:58:53   
TONČI.
Tabletke Tifol sem jaz začela jemati šele v 8m nosečnosti. Prej sploh nisem vedela, da jih moram jemati. Ene punce jih sploh ne jemljejo. Pa je vse ok. Veliko folne kisline je tudi npr. v Čokolinotu
Prvi pregled naj bi opravila nekje med8-10 tednom.  Na prvi pregled se ne splača iti tudi fantu, ker se vidi samo kako bije srček in da je nosečnost. Lahko gre, ampak je zanj veliko boljši pregled NS (12-16 teden), kjer vidi otroka kako brca in okoli 20 tedna, kjer vidi otrokove poteze in organe. Prvi pregled je vaginalen.

< Sporočilo je popravil TONČI. -- 30.4.2007 14:02:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.4.2007 14:01:07   
TONČI.
Pa še to. Želim vama čim hitrejšo pot k zanositvi. Je pa tko, da če boš gledala samo na plodne dni in da boš vsakič v pričakovanju, ne bo dobro. Psiha naredi svoje. Vsaj pri meni je bilo tako. Ni se hotelo prijet, ko sem si pa rekla, da ko bo bo, se pa je. Pa čeprav po 8m.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2007 17:19:15   
bela vrtnica
Lep pozdrav vsem tudi v mojem imenu. Ker me zanima ta tema "zanositev na spošno" bi vas še jaz nekaj vprašala. Z možem si tudi želiva dojenčka. Že približno 5 mesecev jemljem tifol in se trudiva, vendar nama žal še ni uspelo. Zanima me ali bi bilo smiselno, da se naročim pri ginekologinji, da me pregleda, če je vse ok. Zasledila sem, da šele po enem letu ti opravijo preglede glede plodnosti... Skratka zanima me kako dolgo naj čakam ali naj raje grem na pregled. Prosim napišite vaše izkušnje .

Hvala vsem za odgovor in lepe praznike ter upam, da vse, ki si želimo postati mamice, da bomo čimprej postale user posted image .

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.4.2007 17:30:05   
Anonimen
Anonimna, ti kar nabavi Tifol ali kaj podobnega, kar vsebuje dovolj folne kisline za nosečnico, ziher je ziher. Za pregled pokliči takoj, ko imaš pozitiven nosečniški test, G pa bo sama presodila, kdaj te bo naročila, ponavadi je to okrog 8. tedna nosečnosti, na prvem pregledu pa tudi mislim, da je odvisno od G, kaj vse ti naredi. UZ bi skoraj morala imeti, pa tehtanje, merjenje pritiska, povpraša te po družinski anamnezi, jaz sem že materinsko knjižico tudi dobila, nekatere jo šele v 12. tednu dobijo...

Bela vrtnica, nekatere si tudi izmislijo, da se za otročka trudijo dlje, kot se v resnici, da jih vzamejo na pregled. Odvisno koliko si stara. Jaz bi se tudi na podlagi svoje starosti odločala, ali si bom izmislila, da delam že eno leto in se nič ne prime, ali ne.

(odgovor članu bela vrtnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.4.2007 19:18:08   
eva78
Pozdravljene!

Uresničila se mi je velika želja in danes sem zagledala user posted image . Zelo sem vesela user posted image  in hkrati prestrašena, kaj zdaj sledi.user posted image
1. Prej nisem jemala tifola, šele danes začnem. Ali je to vredu?
2. Ali je kaj nevarno za mojo user posted image , ker imam čez en teden že zobozdravnika in mi bo plombiral zob?

3. Že nekaj časa nisem bila na gin.pregledu.Nekih posebnih težav nisem imela, menstruacije sem imela zelo redne, za zaščito sva s stalnim partnerjem uporabljala kondom. Kaj sledi?

Hvala za vaše odgovore!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.5.2007 17:58:17   
lejca
Eva78...
vse najlepse cestitke....user posted image user posted image user posted image user posted image
ti ni treba skrbet...zacni jemati tabletke...poklici G in se naroci za pregled...prvi je okrog 7.tedna...izracunaj prvi dan zadnje menstruacije...
Za nosecnost ni nevarno plombiranje zob...vsekakor pa vseeno povej zobozdravnici...skodi ziher ne...
Pa lepo in veselo user posted image
lp lejca
lepe praznike ti zelim

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.5.2007 20:13:29   
TinkiBinki
EVA 78 user posted image user posted image user posted image  ČESTITKE!
Lepo user posted image  in zdravega user posted image !

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.5.2007 20:40:07   
Anonimen
eva78 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TinkiBinki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.5.2007 12:41:08   
kodrana
eva78 vse čestitke tudi z moje strani. tudi jaz sem začela s tifolom 14dni ped oploditvijo. nič ni narobe, če začneš z jemanjem v času nosečnosti. za zobozdravnika je problem edino ta, da naj ne bi nosečnica dobila lokalne anestezije. zdaj te čaka obisk pri gin.,kar pa ne prehitevaj. jaz sem šla takoj čez 2dni po testuuser posted image user posted image in ni mogla še z uz nič videti, tako da sem prišla čez dober teden dni (5teden) in je videla malo pikico. dala sem tudi kri za hemoglobin, toksoplazmozo, sifilis in za določitev krvne skupine in rh faktorja ter vodo za določitev bakterij v urinu in beljakovin. to pregledajo vsaki nosečnici. dobiš tudi materinsko knjižico in jaz sem dobila tudi uz slikico.pregledala me je vaginalno in mi naredila tudi vaginalni uz s ultrazvočno sondo. vsem user posted image lepo in zdravo nosečnost, tiste pa, ki delate na tem, da bosteuser posted image , pa upam, da se nam čimprej pridružite. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.5.2007 13:00:13   
Anonimen
Jaz sem Tifol začela jemati v prvih 3.mesecih  nosečnosti..Sva načrtovala in se je zgodilo takoj.. Tako, da se ne rabiš bat, nič ni narobe..

Najboljše,da greš že zdaj k ginekologu in mu poveš,da bi mela bebeka...Konc koncev ti bo svetoval..

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.5.2007 13:20:45   
eva78
Najprej hvala za čestitke in lepe želje!!!user posted image  Tudi jaz želim vsem user posted image  zdravo nosečnost in zdravega user posted image , vsem ki pa še delate na tem pa čimprej user posted image .

Se bom kar jutri naročila pri ginekologu, saj me verjetno še ne bo kar sprejel. Moja zadnja user posted image  je bila 01.04., torej je minilo šele cca.4,5 tedne. ALi moram biti pozorna na kaj posebnega v teh prvih tednih moje nosečnosti? Do danes razen napetih prsi in morda občasno manj prijetnega občutka v spodnjem delu trebuha (mislim,da je nekaj tudi kriva psiha) še ne občutim.

lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?