Mia_2006
|
No, da še jaz povem nekaj o tej Lj-Mb zadevi... S fantom študirava isti študij, le da on študira v Lj, jaz pa v Mb. Njega so zelo lepo sprejeli, spoznal je čudovite prijatelje, krasno se razumejo, vedno so pripravljeni pomagati... Tudi mene so sprejeli, sploh nimajo nikakršnih zadržkov. Imajo vse: Dolenjce, Primorce, Gorenjce, Ljubljančane, Mariborčane... Nikogar ne odrivajo od sebe in se ne grupirajo. Celo na dopust greva letos z njimi. Enkrat so prišli celo v Mb na čago oz. žurko, kot rečejo tam. In jim je bilo super. No, to je samo skupina, v kateri je fant... Ostale skupine baje ne držijo tako skupaj, se grupirajo... Tako da je fant imel res srečo, na kakšne ljudi je naletel. Nekateri širijo tudi govorice v smislu: ja, v mb pa tako ali tako nič ne delajo, ta njihov študij sploh ni študij, oni prelahko skozi pridejo, blabla bla. Pa še nikoli niso bili na naših predavanjih ali delali kakšen izpit, nekateri mogoče še sploh niso bili v Mb. Podobno je tudi v Mb. Nekaj sošolcev - Ljubljančanov ni bilo sprejetih v Lj in so se vpisali v Mb. Vsi smo jih super sprejeli, nihče se nikoli ni iz njih norčeval, jih zafrkaval... Nekaj jih je najboljše prijatelje našlo v Mariborčanih. Ena punca je čisto navdušena nad mariborskim narečjem in se ga "uči". Skuša si zapomniti vse značilne besede. Ne da bi se udinjala; ko kaj novega sliši, ponovi in se ji zdi zanimivo. Imamo tudi nekaj tujcev: Brazilca, Makedonce, Hrvate... Zaradi jezika imajo kar nekaj težva z opravljanjem izpitov, nekaj jih je padlo letnik... Ne morete si predstavljati, kako s srcem jim stojimo ob strani, se veselimo njihovih uspehov in jih vzpodbujamo. Najbrž ne vsi, večina pa zagotovo. Po moje je čisto odvisno, na kakšne ljudi naletiš. Bedaki so povsod, ne samo v Mb ali Lj. Meni so ti naglasi tako simpatični. Všeč mi je raznolikost. Seveda pa se, ko nisem v Mb ali ko govorim s kom "od drugod", trudim, da govorim zborno pogovorno, da me ljudje laže razumejo.
|