|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velika dilema :-(
23.4.2007 8:32:14   
skuštrana
Kaj narest je sedaj vprašanje?

Situacija je takšna, naša prvorojenka bo januarja stara 3 leta, vedno sem jo imela namen dat v vrtec pri teh letih (v skrajšan program). Sedaj je vpis pod vprašajem, ker oktobra pričakujemo novorojenčka. Verjetno bom rodila na Hrvaškem, tako da bomo nameravam nekje začetek oktobra spakirat dol in ostat do poroda (kasneje bi prišli v Slo). Torej uvajanje septembra nima smislauser posted image , ker bi jo ravno začela uvajat, potem bi šli na Hrvaško, pa novorojenček....Obstaja druga možnost, da gre v vrtec januarja, kar bi bilo kar fajn, ker se bo nekje januarja ravno odprla nova enota blizu nas, ki je trenutno v prenavljanju in bi se ravno fajn izšlo. Ampak potem je pa spet problem, ker planiramo ostat v Sloveniji do največ maja 2008, potem pa gremo na Hrvaško, tako da spet nima smisla, da hodi v vrtec 4 meseceuser posted image ...Torej, imam 3 variante:
1. da gre septembra v vrtec, v skrajšan program
2 . da gre v vrtec v januarju, tudi v skrajšan program
3. da sploh ne gre v vrtec,
in vse tri variante so pravzaprav vredne en drek user posted image ..Nobena ni idealna, moram pa najt optimalnouser posted image . Res bi rada, da gre naša malo med otroke, saj ni, da nima družbe, ampak otrok pri treh letih že rabi malo svoje družbe, stran od staršev, po drugi strani pa se mi zdi tole tramakanje okoli vpisa in potovanj gor in dol malo preveč za njo.. Sem pa razmišljala še o 4 varianti, da jo vpišem v vrtec še na Hrvaškem pa bi potem bila do maja v vrtcu tukaj, potem maja bi šla pa v vrtec na Hrvaškem..Mislite, da je to preveč za njo, ali pa so otroci tako zelo prilagodljivi, da so moje skrbi odvečuser posted image Morda je še najbolje, da zaenkrat ostane doma in jo pač vozim na razne igrice, v igralnice, na ure pravljic... Naj še povem, da meni ni problem imat prvorojenko doma skupaj z novorojenčkom, sem pa hotela, da gre malo v družbo zaradi nje same, ker ji bo doma najverjetneje malo dolgčas.
No, obstaja še varianta, da smo mi trije cel čas v Sloveniji, ati pa na Hrvaškem, ampak to zame ni opcija .Ali smo skupaj ali pa nas ni.

Eh, vse skupaj je ena velika klobasa, še spat ne morem, ko se spomnim na tole...Sicer pa se verjetno res malo preveč obremenjujemuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velika dilema :-(
23.4.2007 9:00:31   
rainbow
Mislim, da je tretja varianta še najboljša; ne pozabi tudi na to, da bo z vrtca prinašala vse mogoče viroze, nalezljive bolezni, in bo tudi dojenček izpostavljen; pa še bratca ali sestrico dobit zna bit tudi velika sprememba, potem pa še vrtec.
res pa je, da nobena od treh ni neka optimalna. Ampak tako pač včasih v življenju je.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2007 9:20:51   
ribica.

Te večne dileme vrtca. Sicer pa so mali otroci zelo prilagodljivi, kot si že sama rekla. Svojo, pa sama najbolj poznaš, da veš, kako bi prenesla katero situacijo.
Jaz lahko rečem le to, da smo tudi našo malo imeli nemen imeti doma do 3. leta. Potem je  dobila bratca, ko je imela 2,5 let in je pri treh nismo dali v vrtec, da ne mali na jesen in zimo skasiral vseh bolezni.  Sedaj pa bo šla v vrtec septembra, ko bo dopolnila 4 leta. Sedaj res že mora malo iti, ker je postala doma preveč nagajiva.
Za svojo pa tudi sama najbolje veš kako vam znese kadar je doma. Ji je ok, ali se ji  malo trga kadar ni prave akcije? Ma v bistvu si res v nezavidljivi situaciji.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2007 10:40:39   
Gordana-3
jaz bi jo pa kar dala v vrtec. naša prva je bila stara 2 leti, ko je dobila sestrico in zaradi tega je nisem vzela ven iz vrtca. zakaj bi jo sploh? po mojem, ji je tam bilo veliko bolje, kot bi ji bilo doma. ok, na začetku, ko dojenček le še spi in je, kaj pa kasneje? ko sta obe doma, včasih sploh ne vem, kaj bi z njima - ta večja bi rada to, ta mala nekaj drugega, ko smo same me tri, ne moremo brat npr. pravljic, ki jih ta večja obožuje, ne moremo sestavljati puzzle, v glavnem veliko takih stvari je, ki bi jih ta večja rada počela, pa jih ne more, ker ta mala vse vleče, trga .... saj za kratek čas se že zamotita zunaj, ampak to je res za kratek čas. recimo ta večja tud nikoli ni rekla, da ne gre v vrtec, čeprav je vedela, da sestrica in jaz ostaneva doma, pa tud bolezni ni bilo nič več, kot če bi ta večja bila doma. sedaj je ta manjša stara 11 mesecev in razen prehladov in 1x vneto uho - to pa je tud bilo vse.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2007 10:58:14   
skuštrana
Gordana, sploh ni dilema v tem ali jaz želim da gre v vrtec ali ne..Seveda bi si želela, da gre med otroke, ampak glede na vso situacijo ne vem če je smiselnouser posted image ...Bo ubogi otrok mogoče zelo zmeden, ker bo 2 meseca v vrtcu, pa potem 4 mesece spet ne, potem pa 3 mesece spet..A me razumeš? Malo čudno, a ne? Ma, veš, mene to sploh ne skrbi kako bom doma z dvema, tako da to ni problem...user posted image Vse se da, če se hoče, a ne?

Saj, jaz se trenutno najbolj nagibam k varianti, da gre v vrtec januarja ali pa da sploh ne gre.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2007 11:10:40   
Gordana-3
sorry, sem bolj preletela tekst, kot pa ga celga prebrala. ta mala spi, teden dni nisem bila na internetu in sedaj moram hitro hitro vse pregledat, pa še kuhat moram ... sem sedaj prebrala vse - na tvojem mestu bi jo dala januarja v vrtec pri nas in sicer za 4 ure, da gre malo med otroke. a ni variante, da ostanete do konca šol. leta v sloveniji? da vrtec tud nekako zaključi, gre še na tisti zaključni piknik, ki ga ponavadi ima vsak vrtec in se potem preselite. al pa res da ostanete v sloveniji, pač malo potrpite brez atije in jo daš septembra v vrtec in je lepo celo šolsko leto v vrtcu. v tem primeru jo pa za kakšen teden vzameš iz vrtca in greste za tisti čas k atiju. ni enostavno namreč biti doma z dvema majhnima, jaz vsaj občudujem mame, ki to zmorejo in ki jim to znese. če ta večji ni preveč zahteven, je ok, no, v glavnem pri nas bi bila norišnica user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2007 13:44:42   
skuštrana
Ma, ta varianta, da smo mi tukaj, ati pa dol odpade...Pa še tamala je full rada dol, morje je le morje user posted image ...
Eh, bomo videli, nekako bomo že.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?