|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pas v avtu
21.4.2007 9:47:40   
Klaudia
Noseča sem 16tednov in mi velike probleme dela pas v avtomobilu.
Zanima me kaj ste naredile da vas ni tiščal v trebuh?
Zaenkrat imam  ustavljenega s kljukico za perilo, samo se mi ne zdi ravno varno to...

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pas v avtu
21.4.2007 10:22:41   
CUKRČEK
Spodnji del pasu si moraš namestiti pod trebuh...tako da te ne tišči. V primeru nesreče ti tako ne zategne trebuha in ni toliko nevarno za otroka.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2007 10:25:21   
guppy
Sama si ga naštimam tako, da je spodnji del pasu pod trebuhom oz. čim nižje, zgornji del pasu pa teče nad trebuhom med prsmi. Nimam nekega občutka, da me moti ali da sem utesnjena, je pa to verjetno odvisno od nosečke do nosečke.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2007 10:27:59   
lunca2
Tudi mene ta pas zelo moti. Jaz se ponavadi ne pripnem, če pa se si pa spodnji pas naštimam pod trebuh samo vseeno nimam dobrega občutka.user posted image pa sem 31 tednov.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2007 10:29:32   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: lunca2

Tudi mene ta pas zelo moti.

Bolje je ,da nas nekaj časa moti kot pa da pride do kake nesreče in  bi se kaj zgodilo z otrokom ali mamico. Je treba izbrat manjše zlouser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2007 10:34:05   
Anonimen
Enkrat sem brala, da se ene pripenjajo tako, da pas zapnejo, preden se usedejo. Potem se nanj usedejo in si zgornji del potegnejo čez. Na spodnjem delu pa sedijo.
Ne vem, koliko je to varno, tega pa res ne vem.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.4.2007 10:54:51   
nejcko
V trgovini z avtodeli kupi nastavek za reguliranje oz. zaustavljanje pasu, ki se ga montira na pas. Deluje tako, da se pripneš, potem pa tisti del, ki ti pride čez rame oz. trebuh malo bolj ohlapno naštimaš in ga zaustaviš s tem nastavkom. V primeru, da bi prišli do nenadnega sunka, se ta nastavek sprosti, tako da lahko pas deluje povsem neovirano oz. tako, kot da ne bi bil ohlapneje naštiman.

Meni je super in brez takega nastavka zelo trpim, ker sem bolj šorti, me vsak pas reže v vrat, s tem nastavkom si ga pa lahko malo bolj človeško reguliram. Je pa preverjena zadeva, atestirana, skratka veliko bolje od ščipalke, ki jo sedaj uporabljašuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2007 15:44:40   
Bonnie_RR
Mene v nosečnosti ni toliko motil spodnji pas, ampak tisti, ki gre čez ramo. Deloma sem to rešila tako, da sem si ga držala bolj narahljanega (ko sem bila sopotnik). Vozila sem pa nekje do 6. meseca, potem sem imela pa že trebuh na volanu...user posted image

Drugače pa je tista mala zadevica, ki jo opisuje nejcko res fajn. Moj ati je bil čist živčen, ker mu je pas vse srajce zmečkal, s tem je pa stvar rešena. Probaj s tem nastavkom, pa boš videla, če bo vredu...user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.4.2007 16:05:54   
Anonimen
Samo ta mala zadevica mislim, da ni dovoljena. No, itak da tudi sedeti na pasu, ni.user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.4.2007 18:27:09   
tinaaja
http://shop.babyworld.co.uk/DisplayDetail.aspx?prodid=693&secid=69

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.4.2007 9:09:27   
masna
Jaz pa sem zadnjič v IT videla posebej za nosečnice kot povšterček, ki ga "pritrdiš"  na sedež  potem pa ma nek apsek, s katerim spodnji del pasu fiksiraš nižje od trebuha. Zgleda super zadeva, ne vem pa kako se jo imenuje. Stane pa 39EUR.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.4.2007 9:53:56   
tinaaja
na zgornjem linku imas to zadevo
user posted image user posted image

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.5.2007 22:21:04   
honeyg
Jaz se od kadar me je začel motiti nisem več pripenjalla.
In nato dobim izkušnjo, ko me ustavi policistka. Je rekla, da ni v zakonu, da si lahko odpet, je pa bila ravno iz porodniške, pa je rekla da razume, pa da znajo biti nekateri policaji neugodni. Veš, če pa tega ne razume,,, da tišči pas...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.5.2007 8:09:35   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: honeyg

Jaz se od kadar me je začel motiti nisem več pripenjalla.
In nato dobim izkušnjo, ko me ustavi policistka. Je rekla, da ni v zakonu, da si lahko odpet, je pa bila ravno iz porodniške, pa je rekla da razume, pa da znajo biti nekateri policaji neugodni. Veš, če pa tega ne razume,,, da tišči pas...

No, js uporabljam pas v avtu zaradi sebe (svoje varnosti), ne zaradi policistov na cesti...user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu honeyg)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.5.2007 8:42:19   
Anonimen
Jaz sem se ravno oni dan pogovajala s kolegico glede pasa v avtu. Rekla mi je celo, da ne rabiš bit pripasan v času nosečnosti, ampak jaz rabim prej črno na belem, da v to verjamem.
Sem pa začela prakticirati to foro, da sedim na onem pasu, ko gre čez trebuh in sem pripasana samo z onim čez prsi in mislim, da to funkcijonira, saj te zategne še vseeno. Bi pa blo verjetno fajn kakega policaja vprašat kako in kaj oni bodo najbolje vedeli.

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.5.2007 16:39:31   
Anonimen
Jaz imam pas VEDNO pripet, pa naj tišči kolikor hoče.

Pravilno pripret pas mora biti tako, ko je že Guppy opisala, spodnji del pasu pod trebuhom in zgornji nad tebuhom in med prsmi.

Nepravilno je sedeti na spodnem delu pasu in imeti pripetega samo zgornjega, ker v primeru trka zlezete pod pasom spodaj ven in je to veliko bolj nevarno kot če sploh niste pripete.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
14.5.2007 19:03:57   
ašun
Jaz pa nosim nizko in imam problem, tudi če imam pas naštiman čist pod trebuh. K sreči sem večinoma sopotnik in si ga držim. Ko pa sem voznik ga pa naštiman tako, da je spodnji del razlahlan in si vsake toliko popravim. Zaenkrat mi še uspeva. Si pa ne upam, da se nebi privezala, ker si lahko s tem naredim več škode kot koristi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.5.2007 8:58:59   
Anonimen
Tudi jaz nosim precej nizko in skoraj nimam prostora za pas pod trebuhom.... Ampak se še vedno privežem, sopotnica ali voznica. Varnost je na prvem mestu! Poleg tega imam v avtu še hčero, ki bi ji težko razkložila zakaj se jaz ne pripenjam, ker ve, da se morajo VSI pripenjati že od začetka....

Tako je, malo potrpiš, pa je!

(odgovor članu ašun)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
15.5.2007 10:23:22   
PIAF
Jaz sedem na spodnji pas, že tako sem delala v 1.nosečnosti, ker sem prebrala na internetu.
Mimogrede: poznam eno nosečnico, ki je izgubila otroka, ker je imela prometno nesrečo in jo je spodnji pas zategnil....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?