|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čaj in sprehod
14.10.2004 13:14:56   
filipinka
Ojla mamice!
Končno sem našla nekaj časa, da vas malo preberem in na hitrco nekaj vprašam. Vprašanj je sicer kakšnih sto, vendar vsak dan najdemo odgovor na kakšno!:zmeden2:
Naš Filip je danes star 10 dni. Na sprehodu smo bili samo še enkrat, takrat, ko je bilo še lepo vreme, v petek. Zdaj pa ne vem ali naj se odpravimo ven ali ne. Brala sem tudi kako oblačite svoje malčke, mislim da bi mojemu kar oblekla bundico, pa fajn ga bom zavila in stisnila k sebi:love:! Naj gremo ali ne?
Drugo kar me muči je ČAJ. Dojiva se polno, mali je pokakan vedno, ko ga previjam se pravi, da je sit. Zdaj mi je pa patronažna-babica rekla, da mu lahko začnem dajati še čajček iz kumine, janeža in šipka. Ampak meni se to zdi prezgodaj, pa še s stekleničko ga lahko zmedem. Kdaj ste dale svojim dojenčkom čaj?

Hvala za odg. in lep dan, saj bo verjetno še sijalo sonce!
V. in mali Filip
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Čaj in sprehod
14.10.2004 13:22:46   
CUKRČEK
Ojla,
moja hči je stara skoraj 4 mesece, pa ji nisem še nikoli dala čaja.
Sicer se dojive, včasih Pikomil, če je "mlekarna" prazna. Po moje ji nič ne manjka.:zaspan:

Glede sprahoda pa : fajn ga obleci in mu ne bo nič manjaklo. :muca:

lp

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Čaj in sprehod
14.10.2004 13:24:58   
Eva -3
Zdravo!
Po moje mu še ne rabiš dat čaja. Če ga polno dojiš ni potrebe.
Mislim, da je naš štrumf komaj pri kakšnem mesecu poskusil malo čaja, pa ni bilo nekega interesa. Zgleda, da ni bilo potrebe.
Smo mu pa drugač dajali vedno (in še zdaj ga pije) komarčkov čaj od Hippa. Nekateri ga sicer odsvetujejo ker je sladkan.
No, naš pikec ga ima rad, pa tudi nikoli nismo imeli težave s kakimi krči.
Zunaj pa je kar pošteno mrzlo. Preverjeno! Sva prej oba z malim imela ledene roke. Brrrr!
Lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Čaj in sprehod
14.10.2004 13:45:10   
BARBARA R.
Ojla!
Najprej čestitke!:bravo:
Naša Kristina je stara 4 mesece in 10 dni.V tem mesecu sva začeli z uvajanjem goste hrane,drugače pa ni dobila nič drugega,kot moje mleko.Meni je bilo rečeno,da če dojiš kadar otrok želi(naj bo to na pol ure ali pa na tri) mu ničesar ne primankuje.Pravijo,da morda samo med poletnim časom.Midve sva se tudi takrat samo dojile,le da bolj pogosto.
Uspešno!

:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Čaj in sprehod
14.10.2004 14:03:18   
Tipi
Olja.
Moja pupika bo kmalu dopolnila šest mesecev in se še vedno polno dojimo. Šele pred 10 dnevi sem ji dala malo čaja, pa še to zaradi tega, da ko gremo kam da mamici ne bilo treba dojiti. Pa se zadeva ne obnese preveč. :hudicek:
Jaz mislim, da ni potrebno da mu daš čaj, če se polno dojita.

Uživajte.9nebesa

Lp:sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Čaj in sprehod
14.10.2004 14:12:56   
Anonimen
Zdi se mi kar malo premraz za sprehod s tako majhnim pikcem. Malo počakajte, gotovo se bo še kaj ogrelo. Mi smo bili en mesec po rojstvu doma, ker je neprestano scalo kot iz škafa. Pa se tega meseca z veseljem spominjam, vse je bilo tako nežno, lepo in brez hitenja.

Kar se pa čaja tiče, pa kar zaupaj svojim občutkom. Če se ti zdi pikica zadovoljna, je ni treba matrtati s flaško. Čestitke in uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Čaj in sprehod
14.10.2004 18:18:39   
dory
Glede sprehodov bi ti svetovala takole...pikec je malo premajhen, zato bi mogoce poskusla le s postopnim uvajanjem popoldne...ker pocasi ga bos nekako morala navadit na mraz, ker se zima neustavljivo bliza :)

Glede caja pa takole...ce je otrok dojen se zdalec ne pomeni, da ni zejen...zato mu lahko ponudis malo caja, ce ga bo zavrnil bos pac vedela, da cisto zadovoljen z dojenjem :)

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Čaj in sprehod
14.10.2004 20:06:47   
Mimi*
Tudi jaz mislim,da mu zaenkrat še ni treba dajati čaja,je še premajhen.

Moja punca je stara pol leta,pa sem ji čaj ponudila samo dvakrat,ko so jo matrali krči bolj na začetku.
Drugače sem ji pa približno od drugega meseca naprej dajala vodo po flaški,če je bila žejna in jo je z veseljem pila.
Sedaj ima njrajši vodo,še ponoči jo vedno hoče.

Res ne razumem,zakaj večina mamic začne dajati dojenčkom čaj za žejo:zmeden2:,ko pa je voda najbolj naravna in zdrava pijača.
No,vsak po svoje:duda:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Čaj in sprehod
14.10.2004 20:55:01   
kimi
Čestitke za 10 dni. Tudi jaz mislim, da še ni treba začeti s čajčkom. Lahko pa gresta na zrak le dobro ga obleci tako majhni so kar občutljivi.

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Čaj in sprehod
14.10.2004 22:17:26   
Janeja
Sicer je moj sonček star že tri leta, pa se ob debati o pitju čaja še vedno živo spomnim stavka naše pediatrinje, ko smo bili še čisto majhni: "Dojenje je za :duda: hrana, kot je za nas gosta hrana, za žejo pa potrebuje tudi drugo tekočino!"
Seveda sem mu takoj ponudila čaj (lahko bi mu tudi vodo :ups: ) in ga je pil že od začetka. Pa sva se ves ta čas tudi polno dojila in ni bilo nikoli nobenega problema.

No to je moja izkušnja in mnenje glede pitja poleg dojenja in sigurno bom tudi moji drugi pikici, ki že raste pod mojim srčkom 9nebesa dala poleg mleka tudi vodo ali čaj.

:rozica: Janeja

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Čaj in sprehod
15.10.2004 8:14:37   
VITA74
Glede sprehodov se strinjam z nekaterimi predhodnicami, da ga začni navajati postopoma, saj bo sedaj samo še bolj mrzlo, na sprehod pa je vseeno potrebno iti a ne?
Čaj smo pa pri nas uvajali kar po žlički, na po flaški... par žličk za okus, pa proti krčem. Ni bilo nič narobe.
Lp :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Čaj in sprehod
15.10.2004 10:13:01   
Pupica
v77
Tudi jaz sem bila zbegana ali naj ji dam čaj ali ne, pa sem poizkusila nekje pri 5.tednih prvič.Pa ga :duda::hudicek:ni hotel.Nisem silila, saj dokler polno dojiš pomoje nima smisla dajata še dodatno tekočino, lahko poizkusiš, da boš imela mirno vest, da :duda:ni žejen, drugače pa ni nobene potrebe.
Je pa res, da sme v pripravi tistega prvega čajčka pomoje jest bl uživala :)-:)-:)-je blo tko mal za dušco, priprva flaške pa vse to;)
LP

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Čaj in sprehod
15.10.2004 10:19:18   
Pupica
pozabla ...še glede sprehoda.Meni so vsi težil, da nej ne hodim prehitro ven.No ker sem bl svojeglava sem šla že koj 1 teden po porodu na kratek sprehod.In dons k se je začelo tako slabo vreme sem srečna da sem šla res čisto vsaki dan na sprehod pa če takoj za 20 minutk, ker zdejle pa že velike priprave rabim za odhod ven.
Torej če se dobro počutiš pojdi, vendar res ne pretiravat zaradi malega.Toplo ga obleci(rokice kr notr lahko pa že kr rokavičke pa še v rokavčk rokice).Potem jo pa jaz dam v košaro čimbolj gor k vzglavju, ter pokrijem tako ji obrazek ne vidim(kot en bunkerček).In mala ima vedno tople rokice ko prideva domov, lička pa le rahlo hladna.9nebesa
Pa se super pozna potem pri spancu, midva 4 dni nisva ble vzuni, takoj ko se je začelo grdo vreme, in je Tia bolj rahlo in manj spala.Zdej pa spet spi kot polhec9nebesa
LP

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?