|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nova klasifikacija PAP testov
19.4.2007 8:59:25   
Freycha
Mogoče tole ni ravno pravi naslov za to vprašanje, pa v bistvu niti ne vem, kam ga postaviti.

Govora je namreč o PAP testih. Včasih so bile klasifikacije PAPI,II,III,IV,V... po novem pa klasificirajo PAP A, B in C.

Po netu sem že brskala, pa nisem najdla nikjer obrazložitve nove klasifikacije. Kaj pomeni, če ima ženska PAP A ali B ali C.

Mogoče katera to klasifikacijo pozna?

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nova klasifikacija PAP testov
19.4.2007 9:09:16   
Petraa

V letošnjem letu smo tudi v Sloveniji prešli na novo t.i. Bethesda citološko klasifikacijo, ki se še ni udomačila, zato imajo z njo težave tako ginekologi kot tudi pacientke. Po novem uvrščamo Pap-e v skupino A, B, C in N.
A - pomeni povsem normalen bris
B - vnetje, ali stanje po vnetju ali povečano poroženevanje celic materničnega vratu
C - zajema vse celične spremembe, ki smo jih prej uvrščali pod PAP II, PAP
III,PAP IV,PAP V

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nova klasifikacija PAP testov
19.4.2007 9:10:51   
mia-2
Pap A je vredu izvid, B je suspekten, C pa je že nakaj narobe.S tem da se zaradi različnih afer danes pregledovalci zavarujejo in če se jim zdi da vse ni ok (oz. ne vidijo lepo) dajo kr B da ženska pride še enkrat na pregled.In s tem ni rečeno da je kaj narobe.Danes ima kr veliko žensk B samo zaradi tega -včasih so vnetja in se potem ne vidi dobro.LP

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?