|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pa kaj je to??
18.4.2007 14:22:34   
Anonimen
djte mi povedat ker odgovora nikjer  ne najdem..moj otrok se, ko ga dojim, začne tresti..in sicer trese se mu glava in rokice....to traja približno 4 sek. pol neha al ga pa jz mal zrukam pa neha sam....on medtem miži....to se zmer ko ga dojim dogaja..tko enkrat na dan recmo-  samo ne vsak dan....star je 6 mesecev (v torek bo)

jz sploh ne vem,...sm rekla P pa nima pojam...pa je dala napotnico za nevrologa....nj greva se pokazat..

se je še keri to dogajalo?????user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pa kaj je to??
18.4.2007 14:58:34   
sas888
PozdravljeniNa Ringarajo sicer ne pišem vas pa veliko berem- vsak dan. Ker pa se je točno to dogajalo tudi meni in mojemu Lukcu sem se odločila odpisati. Torej ko sem otroka dojila-ponavadi se je to zgodilo zvečer, se je napol v spanju začel tresti po celem telesu. Trajalo je kakšno minuto stisnila sem ga k sebi in je ponehalo. To se je dogajalo nekje od 1.meseca starosti do pribl. 6.meseca.Ko je bil star 5mes. sva pri pediatrinji dobila napotnico za preiskavo EEG. Po opisu težav dr. na pediatrični je že takoj rekel da verjetno ni nič posebnega in da bo samo minilo. Potem sem domov dobila izid b.p. in zdaj je mali star 8mes. in stvar se je res nehala tam pri 7.mesecih. Je pa neprijetno in tudi mene je zaskrbelo, pa še nihče me ni razumel kaj govorim. Zdaj je vse v redu in upam da bo tudi pri vas tako.  Saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2007 15:06:26   
Anonimen
no evo ma isto se meni.oz. andražu dogaja..jz srčno upam da bo to prenehalo...ker pol me P sprašuje o epilepsiji v družini...k sreči je ni...

upam da bo izzvenelo toleuser posted image

(odgovor članu sas888)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2007 16:06:52   
Anonimen
Tudi naša Ana to včasih počne. Pravzaprav se je do zdaj zgodilo enih dvakrat ali trikrat. Je že tudi mene skrbelo, kaj bi to lahko bilo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2007 17:18:10   
any2
Pozdravljena Škorpijonček in ostale punce!

To se je dogajalo tudi naši pikici in to okoli 5 meseca user posted image . Zgodilo se je pa 3 ali 4x. Le s to razliko da se to ni dogajalo med dojenjem temveč tik preden je padla v globok spanec. Zgledalo je tako, da je začela tresti z glavico in rokicami. To je trajalo par sekund in nato se je umirilo. Sem zagnala vik in krik in sem pisala na forum Popovi zdravniki. Odgovoril mi je Prim. Zlatan Turčin, ki je zaposlen v Splošni bolnišnici Maribor na Kliničnem oddelku za pediatrijo ukvarja pa se s pediatrično nevropsihiatrijo.

Tukaj je njegov odgovor:

Odgovor: Spoštovani, Ob uspavanju se lahko pojavijo nehoteni gibi in trzljaji, ki so kratkotrajni in jih ne spremljajo drugi simptomi. To je normalno. Če bi se ob tem pojavili močnejši mišični krči in bo otrok ob tem pomodrel, imel pene na ustih ali bruhal, pa vam svetujem otroka položiti v bočni položaj in biti pozoren, da se z izbruhanino ne zaduši, ter čimprej obiskati zdravnika. V vašem opisu ni takih elementov. Če se pa bodo težave pojavile večkrat, obiščite vašega izbranega pediatra. Hčerkici želim mirno spanje, vam pa lepo starševstvo. LP
Prim. Zlatan Turčin

Škorpijonček kar pogumno user posted image ! Pri nas se je to nehalo, je pa sedaj stara 7 mesecev user posted image . Predvidevam da je podobno pri dojenju saj se otrok takrat sprosti in umiri... na dan pa pridejo ti nehoteni gibi. Tudi naš pediater je komentiral da se pri malih otrocih cel nevrološki sistem še vzpostavlja. Vem pa da zgleda grozno. Upam da sem kaj pomagala.

LP,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2007 19:36:50   
Anonimen
Hvala, any2!!user posted image

(odgovor članu any2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2007 11:33:59   
majas
Uh bom pozorna na to. Moja se samo trese preden ko je lačna in preden zagrabi zizo, kar terpeta in miga z glavico sem in tja. Ko pa jo zagrabi pa je vse ok

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2007 13:27:25   
TiaSara
Tudi našemu Andražu se je to dogajalo in sva že bila na nevrološki. Je tako kot so že punce odgovorile - trzljaji pred spanjem. Mi je bilo pa čudno, da tega še nisem zasledila na RR  - do danes. Sem mislila, da je to nekaj redkega, pa se očitno kar pogosto dogaja.
Vidva pa kar pejta na nevrološko, da boš pomirjena.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?