|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mi lahko malo pomagate....
18.4.2007 11:17:51   
smejčica
Pozdravček.

Zanima me, kakšna je razlika če si samska mamica oziroma mati samohranilka kar se tiče financ. Naj opišem: s fantom živima skupaj 4 leta, ampak sem še vedno prijavljena na svojem domačem naslovu. Oba izredno študirava, s tem da je fant polek študija še zaposlen, jaz pa ne. Glede na to, da sem noseča me zanima, ali je bolje, da rečem da sem samska mamica? Potem vsaj nekaj več menda dobim porodniške in otroških. Bi pa verjetno blo čudno, če bi rekla, da sem samska mamica, otrok pa bi imel osebnega zdravnika in take zadeve v očetovem kraju. Morda veste, kako je s tem?
Prosim vas za odgovore, mišljenja, izkušnje.......
Pa-pa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mi lahko malo pomagate....
18.4.2007 11:23:00   
Slončica
Moje mnenje je da si poštimaj naslov pri njemu in hodi po svetu z dvignjeno glavo.S tistimi 20 evri ne boš obogatela...to je pač moje mnenje pa sorry za tak način

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2007 11:28:34   
Anonimen
Se strinjam s Slončico.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2007 11:35:55   
mala maja
pa še ena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2007 11:40:39   
Lunc_a
Pod zakonodajo in na tem forumu ti že VSE piše najmanj 15X.
tako da si lahko prebereš imaš vse kar potrebuješ vedeti že napisano

LP

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2007 11:41:49   
Anonimen
user posted image Od kje vam pa informacije da profitiraš samo 20 €user posted image

Če vama znese brez "goljufanja" pač se tam prijavi, če pa ne pa se prijavi kot samohranilka, v tem primeru ti bo moral nakazovati preživnino.
Ti pa dobiš najvišje doklade(oz. višje doklade), socialno pomoč....lahko nanese čez 200evrov + porodniška eno leto. Drugače pa lahko kot študentka zaprosiš za štipendijo, dobivaš še porodniško in otroške doklade=pride nekaj čez 400€ v povprečju - tudi če boš to možnost izkoristila moreš biti prijavljena v svojem gospodinjstvu, ne pri starših niti ne pri fantu. Naslov imaš lahko kjer hočeš. Za otroka te ne bo nihče spraševal zakaj hodi kam k zdravniku.

Drugače pa so sedaj zelo poostrili nadzor nad "samohranilkami". Če si v majhnem kraju doma, oz. v bloku kjer vsi vejo vse o vseh je to kar riskantno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2007 11:46:46   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image Od kje vam pa informacije da profitiraš samo 20 €user posted image

Če vama znese brez "goljufanja" pač se tam prijavi, če pa ne pa se prijavi kot samohranilka, v tem primeru ti bo moral nakazovati preživnino.
Ti pa dobiš najvišje doklade(oz. višje doklade), socialno pomoč....lahko nanese čez 200evrov + porodniška eno leto. Drugače pa lahko kot študentka zaprosiš za štipendijo, dobivaš še porodniško in otroške doklade=pride nekaj čez 400€ v povprečju - tudi če boš to možnost izkoristila moreš biti prijavljena v svojem gospodinjstvu, ne pri starših niti ne pri fantu. Naslov imaš lahko kjer hočeš. Za otroka te ne bo nihče spraševal zakaj hodi kam k zdravniku.

Drugače pa so sedaj zelo poostrili nadzor nad "samohranilkami". Če si v majhnem kraju doma, oz. v bloku kjer vsi vejo vse o vseh je to kar riskantno.

Zakaj pa si pol ti anonimnauser posted image
Če ti je to cilj goljufati državo pol tud davke utajiš al kako?
Men je to bedno ker vidm razne sociane probleme k pol otroka prpele z novo meco v vrtec,pa regresirano prehrano majo v šoli..bi kuro kr brcnla.Jst bom pa vse pošten plačala bom pa izpadla budala od takih ko si ti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2007 11:49:55   
Anonimen
Ja in takih je čedalje več.Pomagati tistim,ki so pomoči res potrebni,ne pa tistim,ki goljufajo.Mater me takšne stvari pogrejejo.user posted image

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2007 11:55:00   
Mina1
Pazi, da te PAZI ne zapazi, ker če te PAZI zapazi, se pazi.

Drži kot pribito.

Bodite raje skupaj.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2007 12:00:38   
tassa
Oj!

Jst pa ti bom rekla odvisno kakšen karakter oz. oseba si.

Mi živimo skupaj. S hčerko sva prijavljeni pri mojih doma (kjer sem prej živela), sem kot samohranilka, zaposlena, ... verjemi pa, da glede na to, da imam pri vsem tem kr neko slabo vest (sem pač takšen človek, ni to to).
Hvala bogu se zdaj konča (v juniju se namreč poročiva). No sej tut nisem nevem koliko profitirala (hčerka ni v vrtcu, ...).

ampak.... hočem ti povedat to. Da takšno prekrivanje in šmuglanje ti bo (glede na tvoje okoliščine) verjetno prineslo nekaj več denarja, ampak vse ostalo pa ni .... to tisto tapravo.... se pravi so dobre in slabe stvari, ki pa jih moraš pretuhtat sama.

Leena

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2007 12:04:35   
Mina1
verjetno prineslo nekaj več denarja, ampak vse ostalo pa ni ....

Tega ne razumem, od kje potem kasirate ta denar.

Meni se ne zdi, da bi imela sploh kakšno olajšavo. Jaz bi vse na svetu dala za to, da smo spet družina.
Kje naj bi se mi poznalo, nevem, ne vidim smisla v tem. Mogoče pa je še kje kakšna luknja, pa jaz tega ne vem.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu tassa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2007 12:11:56   
Slončica
Ena znanka se je tko švercala skor 2 leti pa dobivala neko pomoč v obliki dobrin...pa ji ne bi blo treba ker sta mela z njenim vsega dovolj.Živela je pri njemu prjavljena je bla doma pa še veselo je nategovala socialno.Sam njej se je to zdelo fino in je ponosno razlagala okol.Za tiste 20k pa itak ni nč pametnga tamalem kupla ampak je šlo v zrak čez njena pljuča.Bedno
Pol mi pa prbije ko sem vozičem kupla(quinny-speedy) kaj pa tok daješ za tak voz sej se ti itak ne bo hotla vozt notuser posted image ..šit ...

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.4.2007 12:21:36   
Naja31
Kako ste sovražno nastrojene do "lažnih " samohranilk?
Kaj pa vas tok motijo? A ste zaradi njih kaj ve na slabšem.
Mene ne motijo in me prav mal briga, da goljufajo.
Če se lahko na ta račun kaj okoristijo, super.

Jaz sem poročena, da ne boste zdaj še mene napadale.

So pa zdaj res poostrili nadzor, pa tudi kdorkoli te lahko prijavi. Mojo znanko je nek kreten celo anonimno prijavil vrtcu.
Ljudje naj se raje zase brigajo, pa bo cel svet lepši.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.4.2007 12:31:13   
Anonimen
Nihče ni sovražno nastrojen,samo ni lepo,da nekdo goljufa.Prav zaradi takšnih so poostrili nadzor in zdaj bodo preverjali tudi tiste,ki niso nič krivi.Ja,to se tiče vsakega davkoplačevalca.Ja,in briga me,ker se na račun takšnih godi krivica tistim,ki so pomoči res potrebni.In pravico imam povedati svoje mnenje.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.4.2007 12:33:58   
Slončica
Tud men je vseen za lažne samohranilke,pošteni plačujemo drugi pa se nam smejijo.Men je to isto ko če bi šla v trgovino pa sam polovico stvari naložila na trak,ostalo pa bi trgovina častila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.4.2007 12:57:49   
ona
Jaz pa bi samo rekla,svaka čast tistim,ki lahko kaj pogoljufajo,saj država nas itak krade,pa na drugačen način!samo poglejte koliko oklepnikov in vsega kupujejo z našim denarjem,samo,da jim bodo stali tam parkirani,ker jih noben user posted image  ne bo rabil...To mene pogreje,ne pa nekatere ženske,ki glumijo samohranilke...jaz vsem privoščim,da se znajdejo kot le lahko,saj v današnjih časih je vsak denar dobrodošel!
kar se tiče poostrenih kontrol,pa ima ta naša ljuba država še vedno premalo uslužbencev da kontrolirajo okrog!Je treba tudi tam šparat,da ostane kaj za vojskouser posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.4.2007 13:46:15   
Slončica
Ona predvidevam da si drugač poštena državljanka,da plačuješ za prometne prekrške...

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.4.2007 15:15:44   
tassa
ne vem, boš mogla vprašat druge, ki res kasirajo denar.

Vem le to, da bi mi to prišlo prav, če bi imela otroka v vrtcu.
Zdaj pa ne vidim in ne občutim nič kaj več denarja (če imam doklade okrog 5 jurjev) ne vem koliko bi jih imela drugače. Se prav s tem ne prenašam kej velik okol državo.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.4.2007 17:13:49   
ona
Slončica,ja, sem poštena in to tudi mene kuri,a če komu rata pa ok,naj mu,kajne?jaz vsem privoščim,da se lahko znajdejo.
Prometnih prekrškov pa v življenju nisem še imela nikoli nobenega,ne vem kaj ma to veze z mojim odgovoromuser posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.4.2007 17:51:22   
Slončica
Če te kuri pa povej,ne stoj na obeh bregovih...a ti je kul da plačuješ vrtec še za enga k je velik boljš situiran ko pati,nosi se pa ko da nima za 5 dag pariške?
Men grejo taki na k...in to tud povem,ne bom rekla da svaka ti čast če ogoljufaš oz.ukradeš.
Glede vojske pa oklepnikov,to je pač cena NATO pakta in MORS že ve zakaj so jih mogli kupit.Razen če ste nekatere bolj pametne in se boste spravle vojaško infrastrukturo preurejatuser posted image

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.4.2007 18:46:03   
Anonimen
Tule gor ste zdaj tako debato vsekale.user posted image user posted image user posted image
Tele samohranilke mečete vse v en koš se mi zdi.
Jas sem tut samohranilka namišljena.
Sam naj povem, da se ne vozim z marcedesom, pravzaprav sploh nimam svojega avtomobila, vendar premišljujem al bom še lahko kakšno položnico ta mesec plačala in ko grem v trgovino kar gledam, kaj kupiti.
Mal pa morate gledati na to, da vsaka nima tko fino doma, da bi ji mož ali partner, dal tisti svoji dohodek(plačo). Je pač takšno življenje, ene imamo nepošlihtane te zadeve.
Se pa znajdemo na ta način, da smo namišljene samohranilke in to zato, da lahko svoje otroke preživimo.
Sedaj boste pa po meni tolkle, vendar pomislite prej, kako preživeti 5 člansko družino z točno 700 evri, katere sem dobila ta mesec, to je tudi dohodek partnerja zraven (se nas je usmilil in nam nekaj dodal evrov ta mesec).
Moram pa povedat, da nisem goljufala države s tem da sem samohranilka, saj sem bila zaposlena, kar dobro zaslužila. Sedaj sem pač v tej krizi in tole me je razkurilo in ne mečite vse v en koš.

Ja je pa res, da je veliko takih, ki se res vozijo z marcedesom in izkoriščajo državo. Kratko pa potegnemo mi, ki svojemu otroku ne moremo nuditi niti včasih najnujnejše.

Morala sem napisat tole me je mal prizadelo.

Tudi glede anonimnosti oprostite so pa le tko delikatne zadeve, da drugače ne gre.

Ja določena oseba bo pa tko vedela katera sem.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
18.4.2007 19:00:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tule gor ste zdaj tako debato vsekale.user posted image user posted image user posted image
Tele samohranilke mečete vse v en koš se mi zdi.
Jas sem tut samohranilka namišljena.
Sam naj povem, da se ne vozim z marcedesom, pravzaprav sploh nimam svojega avtomobila, vendar premišljujem al bom še lahko kakšno položnico ta mesec plačala in ko grem v trgovino kar gledam, kaj kupiti.
Mal pa morate gledati na to, da vsaka nima tko fino doma, da bi ji mož ali partner, dal tisti svoji dohodek(plačo). Je pač takšno življenje, ene imamo nepošlihtane te zadeve.
Se pa znajdemo na ta način, da smo namišljene samohranilke in to zato, da lahko svoje otroke preživimo.
Sedaj boste pa po meni tolkle, vendar pomislite prej, kako preživeti 5 člansko družino z točno 700 evri, katere sem dobila ta mesec, to je tudi dohodek partnerja zraven (se nas je usmilil in nam nekaj dodal evrov ta mesec).
Moram pa povedat, da nisem goljufala države s tem da sem samohranilka, saj sem bila zaposlena, kar dobro zaslužila. Sedaj sem pač v tej krizi in tole me je razkurilo in ne mečite vse v en koš.

Ja je pa res, da je veliko takih, ki se res vozijo z marcedesom in izkoriščajo državo. Kratko pa potegnemo mi, ki svojemu otroku ne moremo nuditi niti včasih najnujnejše.

Morala sem napisat tole me je mal prizadelo.

Tudi glede anonimnosti oprostite so pa le tko delikatne zadeve, da drugače ne gre.

Ja določena oseba bo pa tko vedela katera sem.

Take ljudi razumem, ki si na tak način pomagajo preživeti. Ampak tistih, ki se s tem okoriščajo, da imajo še več pa več pa več, tistih pa ne maram..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.