ronja
|
ni mi jasno - kaj mate vsi ločen denar? Mislim, saj midva mava tudi vsak svoj račun, samo denar je skupen... Nihče nikoli ne prešteva, kaj je kdo dal, položnice mava razdeljene, tako da je pribložno pol-pol (on plača račune od stanovanja, jaz pa hrano), ostale stvari pa enkrat en plača, drugič drugi, meni se zdi, da on da več, on pravi, da ne, nekak se trudiva met neko ravnotežje... Sva sicer oba zaposlena in mava približno enako plačo (oba malo pod slovenskim povprečjem), no, jaz mam zdaj manjšo, ker sem na bolniški. Ko je mel večjo plačo in sva rihtala stanovanje, je pa on več plačal, če bi jaz mela večjo, bi jaz več dala, ne vem, nama se zdi to normalno... Ne vem, kako lahko položnice plačuješ brez prihodkov? To bi se prav rada naučila Ne, saj sem verjetno nekaj narobe razumela, ampak mi ni čisto jasno... Če bi eden od naju bil brezposeln, bi pač drugi tačas plačeval vse, kaj pa češ, vendar če bi bila jaz brezposelna, si sigurno ne bi šla ničesar zase kupovat, to pa 100%. Bi se trudila bit skromna, razvajal bi me pa verjetno on, kolikor bi pač lahko z eno plačo... Tak da ne razumem čisto, kako gre to pri vas? Jaz bi na tvojem mestu verjetno probala najt službo, vzela VSAKO delo, tudi če bi bilo izven moje stroke in mogoče čisto mimo oz. precej pod mojo izobrazbo in pa seveda bi delala honorarno ali na črno, kjerkoli bi pač kaj dobila... Verjamem, da je službo, tapravo, redno, mogoče res težko dobit, vendar pa se honorarnih del pa kar nabere... Meni se kamorkoli grem vedno nekaj ponuja... Ne vem, kako to, ampak, da ne bi čisto nič zaslužila, se nekak ne bojim - tudi če ne bi mela službe... Seveda pa tak prihodek ni tako reden in po navadi ne tako visok, se moraš pač bolj potrudit... Probaj se zmenit s kako mamico, da ji paziš otroka skup s svojim, recimo... To je čisto v redu delo, ali pa da še zrihtaš njihovo hiško, ali pa da kaj zašiješ, ali zlikaš, ne vem, kaj znaš, malo napiši, pa bomo kaj našli... lahko pa greš pucat Putki
|