|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali so zobki ali kaj drugega?
15.4.2007 21:50:17   
kamy
Kar na enkrat se je začelo! user posted image  je postala nemirna v večernih urah pa tudi čez dan, čeprav čez dan ni bilo očitno, če je nisi res opazoval. Stara je tedn manj kot 3M in se je user posted image  začela močno sliniti, tlači si rokice v ustka, se zvija, spušča glasove in je strašno nemirna. Pomislila sem na zobke, ampak se je zgodilo že včeraj in danes da ni vsakič pokakana ko se previjava ob obroku, saj pravijo da naj bi dojeni otroci bili pokakani po vsakem oz. ob vsakem obroku (ne vem, če je to res)!? Lahko, da je samo živčna, ker ne mora kakati? Mamice, če imate podobne izkušnje vas prosim za nasvet oz. napotke, kako user posted image  pomagati da ji prihranim trpljenje, ker je prav boga ko jo takole opazujem! Res se mi smili, ker ne vem kaj jo muči!

Hvala vam in lep pozdravček!
Kamy
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
15.4.2007 21:56:17   
Blejka26
ja lahko da so zobki.moja jih je dobila tudi pri 3h mesecih in pol.Ful se je slinila...ne spomnim pa se da bi imela še kakšne druge probleme.pojdi v lekarno in kupi mazilo Calgel in jo maži po dlesnih.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
16.4.2007 7:41:35   
Anonimen
Ta prvi jih je dobil pri 4 mes.Laura bo pa zdaj stara 3 mes.pa si isto rokice v
usta tlači,slini se-sam tečna pa ni preveč.(verjetno ne opazimo,ker že od rojstva sitnariuser posted image user posted image )
Čist možno,da bojo zobki.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
17.4.2007 15:03:19   
kontrero
Mi smo sedaj že 3,5 mesece in si še vedno tlači prste in cele roke v usta že od drugega meseca. Pa slini se prav tako. Pa nikjer nobenega sledu o zobkih. Tečna pa je tudi ves čas, še posebej če ni naspana. Takrat ji ne pomaga nič. Še uspavam jo težko, ker je preveč utrujena. Pravijo da je to oralna faza, da grejo najprej v usta roke in potem vse ostalo. Tudi jaz težko verjamem, ker me to že pošteno moti. Rokice ima včasih cele pikaste, ker so  non-stop v ustih. Danes pa sem jo celo našla s palcem v ustih. Jaz ji skoraj ves čas roke izmikam, dajem v roke in usta igrače in stvari, ki so za utrjevanje dlesni, pa nič ne pomaga. Roko najlažje obdrži v ustih. Vse ostalo pade ven in je potem vik in krik. Dude pa sploh noče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
17.4.2007 15:38:59   
alja01
Tud naša si je tlačla roke v usta in si jih še, pa slini se že od 3m, zobkov pa še ni na spregled.


_____________________________

26.11. 2006 je v najino življenje posijal sonček z imenom Alina.

(odgovor članu kontrero)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
17.4.2007 22:27:48   
Vesna
tudi moj se je zelo slinil,amapk je dobil zobke šele pri 7 mesecih,lahko pa ji je vroče in je zato nemirna.sčasoma se ne pokakajo pri vsakem obroku več,se to malo zmanjša.vsaj pri nas je bilo tako,da je potem bilo 1-2 x na dan.
lp


_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
19.4.2007 21:04:58   
aja3
ALELUJA BEJBE BEJBE ... samo to sem hotla slišat, da nismo samo pri nas tko sitni:) Imamo enake težave, mala je stara 3 m in pol...tečna za znort, nč ne pomaga, kar naenkrat...sploh je ne spoznam. Faza, pravite, upajmo da čim prej preide v drugouser posted image       Glede zaprtja...naša ni kakala 8 dni, smo probal od tople vode do čaja, svečko je patronažka odsvetovala ker da se črevo navadi...pa smo ji dal 1 malo žličko postanega donata Mg ... o majko mila k bi vidle to streljačino ... vse je blo ofreskano... pol je kakala na 4 dni, na 2 , no zdej pa kaka 1 x na dan...tud nekakanje je faza, upam da bo pri vas čimprej minila. Držte se in vse bo v redi

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
20.4.2007 10:21:11   
ajja
Naš 3-mesečnik ima tudi non stop rokice v ustih, najraje bi imel kar obe naenkrat pa še dudo pa še kako igračko zraven. Slini se tudi kot strela pa tečnarit je tudi začel, ne joče, ampak tuli kot user posted image . Celo ponoči v spanju začne prav tulit in se ga sploh ne da potolažit in umirit. Ko mine, mine. Tudi jaz razmišljam, če so zobki, dlesni ima malo napete.
Kakanje pa je druga pesem. Včasih 3x na dan, potem 4-5 dni nič, pa par dni 1x na dan.... Tako da pri nas ne drži, da naj bi bili dojeni otroci pokakani po vsakem obroku.
To so samo faze, saj bo.user posted image  Upam pa, da bo faza tuljenja čim krajša.

(odgovor članu aja3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
20.4.2007 14:55:36   
gogi73
Ojla!
Naš dojenček je imel iste znake, prekomerno slinjenje, rokice v usta in nasploh vse, kar mu je prišlo pod roke, nenazadnje tudi moj prst, potem je pogosto kakal, večkrat na dan seveda fejst jokal.
Zdaj, pri 4,5 mesecih imamo že dva zobka. Upam, da bodo kvalitetni kot moji in očkovi. user posted image

_____________________________

Naš sonček je zasijal 07.12.2006!

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
20.4.2007 22:05:56   
kamy
Punce najlepša hvala za tolažbo, ker moja  user posted image  je vse hujša! Tako sem šla danes kupiti "drsalico" za dlesni, ki vsebuje destilirano vodo in menda daš to v hladilnik, ker ima potem hladilni učinek! Bomo jutri stestirali in bom videla, če bo sploh hotela! Kar se pa kakanja tiče, sem pa "bebico" namočila v hladilno kremo in ji jo malo porinila v ritko in je letelo ko user posted image  ven! Vem, da to ne smeš prakticirati pogosto, ampak je pomagalo in potem je bilo veselje!
Hvala še enkrat in želim vsem čim več lepih trenutkov z vašimi  user posted image !
LP,Kamy

(odgovor članu gogi73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali so zobki ali kaj drugega?
22.4.2007 21:49:51   
lysa
Jaz sem pri svojemu user posted image  pred kratkim med njegovim jokanjem opazila, da ima spodaj že dva zobka. Čez nekaj dni bo star 4 mesece. Drugače sem tudi sumila, da mu mogoče rastejo zobki, pa so mi vsi po vrsti zatrjevali, da to ni mogoče, ker je še premajhen. Je pa bilo tako, da se je pri 3 mesecih začel ogromno sliniti, rinil si je rokico v usta (kot bi jo hotel pojesti) in se pri tem močno jezil. Sem mislila, da je samo lačen in sem ga šla dojit, pa je nekaj časa vlekel in se spet začel jeziti in jokati. Takrat sem mislila, da se jezi, ker ni več mleka. Skratka, na zobke še pomislila nisem. Je pa bil najbolj 'tečen' proti večeru. Zato je čisto mogoče, da so res tvoji punčki tudi začeli rasti zobki.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




pirhi
Lelly28 RR

na kakšen način barvate pirhe?

z kupljenimi barvami (31%)

z naravnimi rastlinami (69%)

ne praznujemo velike noči (0%)

kupimo že pobarvane v trgovini (0%)


Število vseh glasov: 13

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!